Rannekeasukin elämää vol 2: IFA Villas Bavaro Resort & Spa

Kerroin aikaisemmin all inclusive -kokemuksia ruokailun osalta, mutta sehän ei ole kyseisen tyylilajin lomailun koko totuus. Minulla itselläni oli kaksi motiivia valita all inc -hotelli: helpot ruokailut ja helppo rantaloma hienolla biitsillä. Helppo on siis päivän sana, minkä myötä lomailusta tulee mahdollisimman rentotuttavaa. Ja lepo ja helppous tuli ehdottomasti tarpeeseen Chicagon ja Santo Domingon kaupunkilomailujen välissä.

Me olimme varanneet IFA Villas Bavaro Resort & Spa:sta etukäteen villa-majoituksen. Punta Canan alueella on mieletön määrä vastaavia resorteja, mutta valitsin meille Ifan siksi, että muistelen kuulleeni kyseisestä ketjusta pelkkää positiivista ja lisäksi hotelli oli resortina tasokas ja useita eri ravintolavaihtoehtoja tarjoava, mutta toisaalta suhteellisen pieni verrattuna moniin kilpailijoihinsa. Niin, eikä paikkaa erityisesti mainostettu perhehotellina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meidän villa, halvin vaihtoehto kun oli, sijaitsi luonnollisestikin juuri siellä toisessa päässä aluetta rantaan nähden. Villa tarkoitti käytännössä tuttuun tyyliin muutamien huoneiden pikkutaloja, joissa jokaisella oli oma pieni terassi. Alueella kiemurteli muutama pieni tie ja lähin baari oli lyhyen kävelymatkan päässä. Resortissa oli kaksi uima-allasaluella ja neljän jacuzzin allasbaari, joka sijaitsi meidän laidalla aluetta. Ympäristö oli todella siistiä ja sitä hoidettiin ihan jatkuvasti. Resortin alueella eli vapaana myös kanoja, kukkoja, riikinkukkoja ja flamingoja, joten terassin liepeillä tai katoilla hyppivä riikinkukko ei ollut mitenkään epätyypillinen näky. Itse tykkäsin, että se toi kivaa maanläheisyyttä resortin feikkimaailmaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itse huone villassa ei ollut mitenkään erityinen, mutta tasoltaan ihan ok. Mutta se, mikä resortissa on oltava hyvää tai mielellään erinomaista, on ranta. Ja se oli sekä kaunis että muutenkin miellyttävä. Aurinkotuoleista ei tarvinnut kilpailla, niitä riitti kaikille ja varjoon pääsi aina halutessaan lukuisten palmujen alle. Hiekka oli todella pehmeää ja vaaleaa. Vesi kirkasta turkoosia ja ei liian jyrkäsi syvenevää. Aallot olivat vaimeat ja rannalla pääsi kävelemään kilometritolkulla halutessaan – missään aitauksessa ei siis oltu!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

All inc -pakettiin kuuluu yleensä ruokien lisäksi aktiviteetit, esitykset ja showt sekä ei-motoroidut vesiurheiluvälineet. Yllättäen mitään näistä emme kokeilleet, sillä kolmen päivän rantaloma on sellaiseen ihan liian lyhyt. Tosin buukkasimme kolmanneksi päiväksi erään retken, mutta siitä lisää myöhemmin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Resort-alueet ovat usein laajoja ja matka rannan ja kauimmaisten talojen välillä on pitkähkö. Onneksi lepolomailevan turistin ei tarvitse kuluttaa jalkapohjiaan ihan joka matkalla, vaan resortin henkilökunta ajaa golfautoilla tiettyjä reittejä keräten kyytiin halukkaita. Muutenkin alueella työskentelee ihan mieletön määrä porukkaa ja palvelua ei ole kovin vaikea saada. Tipit kuuluvat all incin hintaan, mutta jätimme itse lisätippiä siivoojalle. Ravintoloissa emme jättäneet tippiä ollenkaan eikä suurin osa asiakkaista jättänyt, vaikka he olivatkin kotoisin tippauskulttuureista. Eli toisin kuin esimerkiksi Kuubassa, kun asiakkaille on ilmoitettu, että tippi kuuluu hintaan, niin se käytännössä myös kuului, eikä erillisiä tippejä odotettu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

All inc -lomailun plussia on kiteytettynä se, että kaikki on vaivatonta: saat pehmeän ja kuivan rantapyyhkeen aina halutessasi, rannalle ei tarvitse raahata kolikon kolikkoa vaan rantatuolit, juomat ja ruokailut on kaikki maksettu, ranta ja muut alueet ovat siistejä, sillä niihin kiinnitetään erityshuomiota päivittäin. Negatiivista on tietenkin se paikallisen elämän puuttuminen, joten pelkästään all inc -lomalle en lähtisi varmasti koskaan, ellen sitten nollaamaan aivan täysin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 vastausta artikkeliin “Rannekeasukin elämää vol 2: IFA Villas Bavaro Resort & Spa

  1. Oi nam mitä paratiisikuvia! Just tuota mää meidän häämatkalta odotan: palmuja, hiekkarantaa ja helppoutta. Vaikka tullaankin oman villan sijaan yöpymään hotellissa, eiköhän se ole ihan siedettävää silti. 😀

    1. Ranta oli kyllä ihana ja vastasi meidän odotuksia. Voisin kyllä lähteä vaikka heti takaisin 😉 On siinä hotellissakin omat hyvät puolensa ja pääasia, että pääsette helposti rannalle. Ei siellä huoneessa tule kuitenkaan niin paljon oltua 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: