Jos saisin valita yhden paikan, niin…

Ensimmäisellä Rooman-lomallamme ihastuin gelatoon niin kovasti, että sanoin ääneen syöväni siitä lähtien pelkästään italialaista jäätelöä. Säästän vaikka kaikki jäätelörahani, jotta pääsen edes silloin tällöin Italiaan syömään ihanaa, makuja täynnä olevaa kylmää herkkua.

Eihän se ihan niin ole mennyt, mutta monessakin pienessä asiassa laatu korvaa määrän. En esimerkiksi muista, milloin olisin viimeksi käynyt baarissa tai drinkillä Oulussa. Poikkeushetkiäkin löytyy toki, mutta eniten nautin siitä drinkistä, vaikka vain yhdestä, jos sen saa nauttia aasialaisen metropolin maisemia auringonlaskun aikaan katsellen. Joskus heitämme vitsillä ilmaan, että pitäisikö lähteä hampurilaiselle, jolloin toinen kysyy että mihin, ja vastaus on tietenkin Jenkkeihin. Tai pizzalle Italiaan.

Jos saisin siis valita yhden paikan, niin…

DSC_2793

…menisin hampurilaiselle Madison Square Parkin Shake Shackiin. Shack burger on kaikessa yksinkertaisuudessaan lempihampurilaiseni ja missään se ei maistu niin hyvälle kuin alkuperäisellä grillillä.

DSC_3431

…joisin drinkin Ho Chi Minh Cityn Chill SkybarissaMaisema on upea ja juomat varsin kohtuuhintaisia kattobaariksi. Tosin istumapaikkoja ei tainnut olla. Mutta koska minulle riittää se yksi drinkki, valitsen maiseman sen seuraksi!

P4070303

…menisin uimaan Boracayn White Beachille. Lomasaarten päärannat ovat harvoin niitä parhaimpia, mutta Boracaylla ei välttämättä tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Ja ainakin meidän visiitin aikana ranta oli myös sijaintiinsa nähden rauhallinen. Valkoinen pehmeä hiekka ja kirkas, turkoosi meri ilman sen suurempaa aallokkoa sopii uimiseen!

DSC_2793

…söisin aasialaista ruokaa Singaporen hawker centereissäSingaporessa on tarjolla kaikki mahdolliset aasialaiset ruuat suht siisteissä hawker centereissä, joista parhaimmissa saa myös jääkylmää kaljaa.

grandcanyonIMG_2921

…katselisin auringonnousua Grand CanyonillaJos pitäisi valita yksi eniten mieleeni jäänyt hetki matkoillamme, olisi se aika varmasti vaaleanpunainen auringonnousu Grand Canyonin ääriviivojen paljastuessa pala palalta.

DSC_2378

…katselisin auringonlaskua Railay BeachillaMaailma on täynnä upeita auringonlaskupaikkoja ja yksi niistä on Krabin Railay Beach.

P1270910

…kuuntelisin musiikkia Santo Domingon katujuhlissa. Dominikaanisen tasavallan pääkaupungissa saattaa ihan sattumalta törmätä kadulla järjestettävään konserttiin, jossa ihmiset intoutuvat tanssimaan tai muuten vain nauttimaan lattarirytmeistä. Toimii kuumassa ja pimeässä illassa!

P7113839

…söisin jäätelöä Italiassa, ihan missä päin tahansa. No se jäätelö. Tietenkin Italiassa, eikä paikalla ole väliä!

auringonallaP6260159

…etsisin kirpputoriaarteita Berliinissä Boxhagener Platzilla tai Mauerparkissa”Seuraavalla kerralla tullaan autolla”.

CIMG0612_2

…ajaisin taksilla HavannassaOnko taksit missään muualla päin maailmassa niin hienoja kuin Havannassa? Tunnin kiertoajelu oman kuskin kera on perus turistijuttuja, mutta samat autot toimivat myös ihan perustakseina.

P7093677

…nauttisin alkuillan aperitiivin Pohjois-Italiassa. Sillä kylkiäisenä tulee usein herkullista syötävää, jolla siirtää jopa orastavan supernälän vähintään tunnilla eteenpäin. Kokemusta on.

auringonallaIMG_0736

…joisin kahvia Saigonissa. Aika ruoka- ja juomapainotteiseksi meinaa mennä, mutta oli ihan pakko ottaa tähän vielä kahvi mukaan. Saigonissa on myös niin paljon ihania kahviloita, että kannattaa käväistä edes yhdessä, mutta mielellään useammassa!

Mihin sinä menisit?

6 vastausta artikkeliin “Jos saisin valita yhden paikan, niin…

  1. Olipa kiva postaus! Ja lomakuumetta kasvattavia kuvia jälleen kerran. Itse lähtisin mieluiten rannalle Malediiveille, shoppailemaan jenkkeihin ja jätskille Italiaan! 🙂

    1. Ooh, Malediivit olisi varmasti ihan ykkönen rantapaikoissa, harmi kun en ole koskaan päässyt (vielä) sinne! Ja shoppailu jenkeissä, hyvä lisäys, niin minäkin tekisin (ja teenkin, sillä ostan monet vaatteet/kengät/laukut aina reissuilta).

  2. Aijai, että nää mielikuvat vei reissuun!! Tosi kivoja vinkkejä ja vitsit, gelato Italiassa maistuis kyllä nyt! Tällä hetkellä lähtisin kyllä ensimmäisenä luontoseikkailuun Yhdysvaltoihin, ja valitsisin kohteeksi jonkun uuden kansallispuiston, vaikkala Yellowstonen! Voi kuitenkin olla että tätä reissua saa odottaa nyt vielä tovin, mutta se ei haittaa.

    1. Kiitos Inka! Luontoseikkailu Jenkeissä olis tosi vau (no ei ehkä vauvan kanssa mutta noin muuten)! Siellä riittää kyllä sitä nähtävää, pakko päästä mahdollisimman pian, nyt kun on pidetty jo näinkin pitkään taukoa 😉

Kommentoi