Singapore vs. Hongkong

Poden tällä hetkellä pahemmanlaatuista Aasia-ikävää. Viimeisen vuoden sisällä tehdyt reissut Singaporeen, Balille, Hongkongiin ja Filippiineille ovat olleet näyttävä paluu Aasiaan, joka joskus oli ehdoton suosikkini. Sen jälkeen ja tässä välissä on tullut lisää suosikkeja, joten Aasian-matkailussani oli muutaman vuoden tauko. Nyt en halua enää taukoa vaan matkustaa vuorotellen itään ja länteen!

Innostuin tekemään Singapore vastaan Hongkong postauksen siksi, että en osaa päättää, kummasta kaupungista pidän enemmän. Ne ovat molemmat huippuja ja niissä on paljon samaa, mutta toki eroavaisuuksiakin. Molempien kaupunkien kanssa haluan ottaa uusinnan niin pian kuin mahdollista!

Ollaanko nyt Aasiassa?

Singaporeen saapuessa kaupunki näytti lentokenttäjunan kyydistä sellaiselle, että voitaisiin olla missä päin maailmaa tahansa. Mietin aluksi hämmentyneenä, että mihin kaikki Aasia on piilotettu. Singapore onkin tavattoman siisti ja länsimaalainen aasialaiseksi kaupungiksi, mutta onneksi fiilistä voi halutessaan käydä hakemassa keskustan ulkopuolella sijaitsevista kaupunginosista. Hongkong on sinällään vähän samoilla linjoilla, mutta siellä Aasia näkyy nopeammin ja ehkä hieman enemmän. Kaupunki on asteen verran rähjäisempi, mutta kuitenkin siisti ja helppo länkkärille.

auringonallaDSC_3023HongkongDSC_6721

Överiksi meni, mutta menköön

Singapore ja Hongkong ovat molemmat moderneja kaupunkeja, mutta kyllä Singapore vetää voiton mahtipontisuudellaan: Marina Bayn värivalosirkus superpuineen, hassut rakennukset ja Sentosan tekosaari saavat miettimään, että täällä arkkitehdit ovat saaneet toteuttaa villeimpiä unelmiaan tai suurimpia sisäpiirinvitsejään.

DSC_2929DSC_2994
auringonallaDSC_3054

Nyt äkkiä syömään!

Molemmissa kaupungeissa yksi parhaista jutuista on syöminen, kuten Aasiassa ylipäätään. Singaporessa kannattaa harrastaa hawker centereitä, jotka ovat käytännössä sisätiloihin siirtyneitä katukeittiöitä. Kaupungista löytyy niitä laidasta laitaan, siistimmistä versioista kylmine kaljoineen hieman rähjäisempiin ja aasialaisempiin kymmenine tai satoine eri ruokavaihtoehtoineen. Hongkongissa emme törmänneet samanlaisiin keskuksiin, mutta sen sijaan katukeittiöitä löytyi sekä paljon pienehköjä, hyviä ja edullisia ravintoloita ja kansankuppiloita.

DSC_2793 P9295525 P4040093

Katuelämää ja kitsiä tunnelmaa

Aasialainen katufiilis tuo minulle ensimmäisenä mieleen kullankimaltavan krääsän, suuret sähköjohtokimput, kymmenet pienet ilmastointilaitteet ja kuhisevat ihmisjoukot. Toisaalta myös esteettisyys ja koristeellisuus ovat tyypillistä Aasiaa. Sinagporessa mieleen on erityisesti jäänyt Chinatownin kukkakoristeet, jotka jatkuivat loputtomiin kadun yläpuolella. Hongkong oli kitsimpi kaupunkina ja sen kaduilla pidettiin iltaisin markkinoita. Kiinalaista tunnelmaa löytyi viimeistään kaupungin keskustan ulkopuolelta ja aasialaista neonvaloin koristeltuja mainoskylttejä tämän tästä. Hongkong on todella kaunis sateella!

P9285213
P4040087DSC_6820auringonallaDSC_7322

Zen-fiilistä puiston siimeksestä

Singaporessa vierailimme vain yhdessä puistossa (Singapore Botanic Gardens), joka oli kyllä trooppinen kokemus sinällään, mutta varmasti vierailu Orkideapuistossa olisi räjäyttänyt potin. Hongkongissa sen sijaan hotellimme sijaitsi Kowloonin puiston vieressä ja kävelimme puiston läpi useamman kerran päivässä. Lisäksi vierailimme kaupungin laitamilla   mm. Nan Lian Gardenissa, joka oli hauska erityisesti siksi, että se oli jotenkin aasialaisen säntillinen ja tarkasti muotoiltu. DSC_6530P4030035HongkongDSC_6969

Ilta pimenee, tuhannet valot syttyvät

Viimeistään pimeän tultua aasialaiset kaupungit muuttuvat satumaisiksi. Singaporea ihailtiin niin puiden latvuksista kuin Marina Bay Sands -hotellin katolta käsin ja näkymät olivat odotetusti upeat. Hongkongissa Kowloonin lahden molemmin puolin välkkyvät kaupungin valot ja välillä ohitse seilaa punaisin purjein varustettuja puulaivoja. Kaunista!

HongkongDSC_6594HongkongDSC_6591DSC_3346DSC_6658PA066190

12 vastausta artikkeliin “Singapore vs. Hongkong

 1. Taas kiva postaus Sinulta! Olen miettynyt näitä kahta kaupunkia tuleviksi matkakohteiksi. Ehkä ensi kesänä yhdistämme molemmat kaupungit samaan reissuun. Marina Bay Sands on Must see -listallani korkealla. Austraaliakin kiinnostaisi. Kuukauden kuluttua vuorossa on Manila-Boracay yhdistelmä ja vuoden alussa Dubai jo neljännen kerran. Näistä kohteista olen myös lukenut kivoja juttujasi. Mukavaa syksyä ja uusia jännittäviä matkakokemuksia Sinulle!

  1. Voi kiitos Jaana! Olipa kiva kommentti 🙂 Ja kyllä, Hongkong+Singapore olis aivan loistava yhdistelmä, sellaisesta olen haaveillut itsekin 🙂 Tosin nyt olisin kyllä ehdottomasti yhden Boracayn loman tarpeessa, olisi niin ihana vain levätä ja katsella palmujen huojumista turkoosin veden äärellä. Mukavaa reissun odotusta!

 2. Mä oon myös viime aikoina kärsinyt hirveästä Aasia-kuumeesta. Edellisen kerran olen reissannut niillä suunnilla maailmanympärireissun alkupuolella eli kolme vuotta sitten, huhhuh! Singapore on yks mun ehdottomista lempikaupungeista, joten kallistuisin ehkä sen puoleen ruoan ja eri kaupunginosien takia. Hongkongistakin tykkään tosi paljon, ja siellä olen käynyt niin kauan sitten ja vieläpä keskellä talvea, että se ansaitsisi kyllä uuden arvostelukäynnin… Haluan molempiin!

  1. Onneksi Aasia-kuumetta on siis muillakin! Singapore on kyllä myös mun yksi ehdottomista lempikaupungeista, samoin kyllä Hongkong. Ilahduttavasti molemmista kaupungeista sai monipuolisesti eri Aasian maiden ruokaa, joten siksikin ne ovat ihan ykkösiä. Mäkin haluan molempiin uudelleen! Ja nyt heti!

 3. Ihan huippupostaus! Vaikka olin just kesälomalla Etelä-Korea-Taiwan-Hongkong-Macau-reissulla niin voisin lähteä taas. Krooninen matkakuume, minkäs teet 😀 Singaporessa oon ollut vaan yhden kokonaisen päivän, mikä ei oikein riittänyt.

  1. Voi kiitos Jenna! Huh, onpas teillä ollut hieno kierros! Pitääkin käydä katsomassa postauksia 🙂 Siinä on vaan se vaara, että Aasia-kuume vielä tästä nousee 😀

 4. Täällä myös krooninen Aasia-kaipuu ja haaveissa reissu ensi talvelle. Näitä kuvia katsellessa ihan kirpaisee, kun Singaporeen kaipaan niin. Hongkong on hirvittävää kyllä vielä kokematta, mutta koska sinne lienee mukavampaa matkata muulloin kuin vuoden vaihteessa, niin saa se vielä näillä näkymin odottaa. Kiva postaus!

  1. Kiitos Milla! Me käytiin vuosi sitten Singaporessa, joten heti seuraava isompi reissu piti olla Hongkongiin, kun niin (uudelleen)ihastuttiin aasialaisiin suurkaupunkeihin. Huhtikuussa oli ainakin hyvät säät, lämmintä mutta ei liian kuuma. Tosin reissun toisella osuudella satoi myös hieman vettä, mutta silti oli tosi miellyttävää 🙂

 5. Olipas tämä hauska kirjoitus. 🙂 Hongkong ja Singapore tuovat minullakin heti veden kielelle. Molemmissa on tarjolla superhyvää ruokaa pilkkahintaan. SIngaporen hawker centerit ja Hongkongin pienet dim sum -ravintolat ovat molemmat loistavia.

  1. Voi kiitos! Piti ihan itsekin lukaista läpi, että mitä sitä on aikaisemmin kirjoittanut 🙂 Ja olen kyllä edelleen samaa mieltä, vaikka toisaalta toinen reissu Hongkongiin toi taas ihan uusia puolia esille. Tykkään edelleen kummastakin kaupungista ihan todella, vaikka ne erilaisia tunnelmaltaan ovatkin. Yhtäläisyyksiäkin tietenkin löytyy, kuten tässä postauksessa tulee ilmi 🙂 Seuraavaksi olisi kiva ottaa uusinta Singaporen kanssa!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: