Kävelyllä trooppisessa puistossa (Singapore Botanic Gardens)

Viimeisenä Sinagporen päivänämme halusin kokea hieman ”vanhaa” Singaporea. Olimme toki käyneet aikaisemmin pikaisesti vilkaisemassa kuuluisan Raffles-hotellin kuuluisan baarin (sisäpiha näytti kyllä mielestäni viihtyisämmälle) ja siirtomaatyyliset puitteet. Muistelin kuitenkin orkideapuutarhan (National Orchid Garden) olevan myös vanha turistikohde, jossa omat vanhempanikin vierailivat joskus 90-luvun puolella.

Emme varsinaisesti päässeet sisälle asti orkideapuutarhaan, joka sijaitsee keskellä kasvitieteellistä puistoa. Puisto on suuri, joten kiertelimme sitä hieman muutoin ja kun pääsimme orkideapuutarhan porteille, huomasimme kellon olevan sen verran, että jatkaisimme kuitenkin matkaa. Orkideat jäävät siis seuraavalle kerralle, mutta puiston trooppisen kosteasta fiiliksestä ja kauniista kasveista pääsimme nauttimaan kylläkin. Ilmaista hupia, suosittelen! Puisto toimii myös sellaisille, joita uusien nähtävyyksien, kuten Marina Bayn räikeät valot ärsyttävät (me siis kyllä pidimme myös näistä moderneista puistoista).

DSC_4050
PA076246
DSC_4061
Singaporebotanicgarden3
DSC_4066
DSC_4078
Singaporebotanicgarden
DSC_4100
DSC_4109
PA076285
PA076310
Singaporebotanicgarden2
PA076313
PA076319
Singaporebotanicgarden4

9 vastausta artikkeliin “Kävelyllä trooppisessa puistossa (Singapore Botanic Gardens)

  1. Tämä puisto oli aika iso ja ehdittiin kävellä siitä ehkä neljäsosa. Ilmankosteus oli korkeampi kuin kaupungissa ja sitä myötä myös ilma tuntui melko kuumalle. Hauska kokemus 🙂 Seuraavalla kerralla haluan kyllä tuonne orkideapuistoon sisälle!

 1. Kävin pari vuotta sitten Singaporen kasvitieteellisessä puutarhassa ja aloitin orkideapuistosta, jossa on uskomattoman hieno orkideakokoelma. Ukkosen ja rankkasateen vuoksi en ehtinyt käydä juuri lainkaan muualla puutarhassa. Kiva nähdä nyt hienoja kuvia puutarhasta 🙂

  1. Voi kun oltaiskin nähty se orkideakokoelma, olisi varmasti ollut todella hieno! Mut onneksi nämä hieman vaatimattomammatkin istutukset ilahduttivat meitä 🙂 Niitä oli siellä täällä, kiva puisto! Onneksi jäi nähtävää seuraavallekin kerralle 🙂

 2. Oh wow! Mä rakastan puutarhoja ja tähän astisina suosikkeina on ollut Madeiran valtavat kasvitieteelliset, mutta näköjään multa on jäänyt tällä saralla jotain olennaisen upeaa näkemättä. Ehkä seuraava puutarhojen bongausmatka kohdistuu Aasian suuntaan. 🙂 Sun blogia on kyllä ihana ihmetellä, varsinkin kuvia, upeat värit ja hienot puitteet!

  1. Kiitos kommentista! Välitän kehut myös toiselle kuvaajalle eli miehelleni Antille 🙂

   Madeiran kasvitieteelliset puutarhat on varmasti myös todella upeat, siellähän on kai ihan uniikkia luontoa ja kasveja. Singaporen maksulliset kasvitieteelliset puutarhat on varmasti myös ainutlaatuisia maailmassa, pakko vierailla niissä ensi kerralla. Mutta tämä kaikille vapaa puistokin oli ehdottomasti kiva kokemus 🙂

   1. Joo, siellä on paljon endeemisiä, eli vain sillä alueella tavattavia kasveja. Toki ne maksulliset on upeita, mutta myös saaren ”keskuspuisto” ja muut pienemmät puistot ovat upeita, etenkin keväällä matkustaessa, kun kaikki kukkii ja on vehreää. 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: