Uuden vuoden matkahaaveilua

Nyt päästään vihdoin siihen nykyhetkeen, tai jopa edemmäs, nimittäin tulevaisuuteen! Meneen vuoden muistelut ovat siis menneitä, tosin Singapore+Balin häämatkalta löytyy vielä postattavaa, samoin kuin viime kesän Italian automatkalta. Mutta kyllä tänä vuonnakin jonnekin reissataan, se jos mikä on varmaa. Tai ainakin tahtoa riittää.

Matkablogeissa lukijoita puhututtaa aika ajoin kaksi asiaa: 1) miten voi olla varaa matkustaa monta kertaa vuodessa ja 2) miten on aikaa. Tätä aikakysymystä minä pyörittelen pienessä päässäni eniten, sillä matkakustannuksissa olen melkoinen expertti ja tiedän aika hyvin mitä mikäkin maksaa. Omien matkojeni osalta olen tehnyt jo suunnitelman vuodelle 2015: miten paljon rahaa tulee menemään, jos matkahaaveet toteutuvat ja kuinka paljon rahaa pitää säästää kuukausittain. Helpointa on, kun siirtää tarvittavan summan matkasäästötilille heti palkan tullessa.

Loman osalta tilanne on huonompi: palkalliset vapaat ovat palaneet syksyllä mm. opiskeluiden lähipäiviin (hullu minä!), eikä niitä muutenkaan ole riittävästi. Ja sitten lasketaankin, kuinka paljon palkatonta vapaata on varaa pitää ja toisekseen, kuinka paljon (ja milloin) työnantaja on sitä halukas antamaan. Ei ole tämä harrastus siis ihan ongelmaton!

Iloisempi aihe on sitten ne lomahaaveet! Yhdet lentoliput on jo ostettuna, nimittäin Hong Kongiin. Pääsiäislomia hyödyntämällä saadaan muutamalla ylimääräisellä vapaalla jopa 10pv:n loma kasaan ja Finnairin tarjouslennot osuivat hyvin myös näille päiville. Ihan koko aikaa emme Honkkareissa vietä, vaan välillä käydään nollaamassa akkuja Filippiineillä, tarkemmin ottaen Boracayn lomasaarella. Voi kyllä odotan jo sitä hetkeä, kun saan upottaa varpaani valkoiseen hiekkaan tai iskeä syömäpuikkoni herkulliseen dumplingsiin.

IMG_20141006_183017

Eihän se tähän pääty tietenkään, siis se haaveilu. Vaikka kesä on Suomessa parasta aikaa, täytyy silloin päästä myös ulkomaille. Ja nyt olisi tarkoitus ottaa pieni pätkä uusintaa ja suunnata taas Jenkkien länsirannikolle ja lähteä hieman eri reittiä auton kanssa kiertelemään. Viimeksi meiltä jäi näkemättä Grand Canyon, joten se virhe pitäisi korjata, ja lisäksi listalla on mm. Monument Valley. Jos tämä reissu saadaan tehtyä, niin lupaan, siis lupaan, että kolmatta Jenkkien road tripiä ei ihan heti tule. Tarkoitan siis länsirannikolla.

P7046608
P7077342

*Huokaus*, ja sitten haaveissani siintää vielä syksy. Olen haaveillut syksyisistä maisemista niin Pariisissa kuin New Yorkissa. Toisaalta mikään ei piristäisi pimeimmällä marraskuun hetkellä paremmin kuin aurinko ja hiekka varpaiden välissä. Syksylle jätetään optio yhteen viikon mittaiseen lomaan. Ehkä kenties lisäksi pidennettyyn viikonloppuun jossakin Euroopan kaupungeista (ehkä Istanbulissa tai Budapestisssä?). Elämä olisikin helppoa, jos voisi suunnitella sinne asti. Oloni on aina hieman levoton ilman lentovarauksia, mutta onneksi kolmen kuukauden päässä siintää seuraava matka! Sitä ennen olisi myös tarkoitus ottaa enemmän irti talvesta ja kotiseudusta, tosin se jää nähtäväksi, mitä se tarkoittaa käytännössä!

PC311952

11 vastausta artikkeliin “Uuden vuoden matkahaaveilua

 1. Ihania lomasuunnitelmia ja hongkongiin! Ja erityisesti jalkojen upotus hiekkaan, meri ja palmut tekisivät terää! Kuulostaa ihan erinomaiselle ja aina on levollinen mieli kun on jotain mitä odottaa. Mulla on tällä hetkellä sama ongelma, että mistä ihmeestä kaivaa aikaa johonkin reissuihin kun kalenteri näyttää ettei edes hiihtolomaa ole keväänä. 😦 Jaan tuskan siis siitä tunteesta kun mitään konkreettisia lippuja ei ole varattuna, vaikka eilen päädyinkin jo Norskin uudenvuoden alennuksien siivellä vähän katselemaan ja haaveilemaan… 😀

  1. Ne norskin alennukset ovat kyllä olleet houkuttelevia ja vaikka en ole itse ostanut niitä, niin vinkkasin kyllä kaverille, joka oli lähdössä Lontooseen. Onpa muuten tullut tämän postauksen julkaisemisen jälkeen varattua yhdet liput lisää, hups! Ne on vasta syksylle, joten en osaa edes suunnitella sitä reissua sen enempää, jos tässä nämä pari isompaa kävisi ensiksi 🙂 Mutta tuska alkaa hellittämään 😉

 2. Haha, mää lupasin ensin pyhästi että nyt jää jenkkireissut moneksi vuodeksi ja mitäs, suunnitelmissa nousee jenkkien road trip! 😀 Onneksi vasta ensi vuodelle, joten tässä on aikaa tsuumailla muita maisemia ennen sitä.

  Sun suunnitelmat kuulostaa aika mahtavilta, erityisesti Filippiinit! Mulle on tullu nyt joku hirveä hinku päästä sinne paratiisisaarelle..

  1. Heh, onkohan tää lupaaminen ihan huono juttu, kun olenhan mäkin luvannut jo neljä Nykin reissua sitten, että nyt ei sit tänne ihan heti tulla 😉 Samoin on käynyt jenkeille ylipäänsä, ties monesko reissu tää kesäinen road trip olisi ja sitten vielä syksylläkin ehkä Nykiin… Huh! 😀 Yksi paratiisisaari vuodessa pitää vähintään olla! 🙂

 3. Ihana blogi! Itse olen tällä hetkellä New Yorkissa, mutta matkakuume uusiin maihin on iskenyt jo ennen kotiin paluuta. 😀 Pitääkin seurata sun blogia, jospa täältä löytyisi vinkkejä tuleville reissuille! 🙂

  1. Voi kiitos! Ja voi ihana Nyki, onkin jo mieletön ikävä! Nautihan munkin puolesta, jospa minäkin tosiaan pääsisin sinne taas kesällä, edes pariksi päiväksi 🙂 Ihanaa reissun jatkoa!

 4. Hyviä matkasuunnitelmia! 🙂

  Itsellä myös ihan hirveä syyhy päällä, tekisi mieli varata lennot JONNEKIN, mutta vielä pitäisi esimiehen kanssa jutella mahdollisuudesta uusiin palkattomiin vapaisiin… Lomapäiviä itsellä tulee ensi kesänä olemaan peräti 8 eli niillä ei paljoa juhlita. Voih jos olisi mahdollista vain varmasti saada edes palkatonta niin kyllä sitä ostelisi lippuja sinne sun tänne. Onneksi nuo matkahaaveilut pitävät hymyn naamalla!

  1. Voi kun olisikin niin kiva, jos ei tarvitsisi joka kerta keskustella esimiehen kanssa joka ikisestä lomasta. Ilmoittaisi vaan, että mua ei nyt näy sitten kuukauteen 😉 Mullakin on palkallisia lomapäiviä ensikesäänä ruhtinaalliset 5kpl, joten tietäähän sen, ettei se riitä yhtään mihinkään. Aivojen nollaaminen vaatii vähintään kolme viikkoa! Kesälomasta haaveillessa…

 5. Jo on ihanan kuuloisia suunnitelmia! Kiva päästä lukemaan Hong Kongista :). Kauhea matkakuume päällä. Lentoja on onneksi varattunakin, mutta silti tekisi mieli vinguttaa luottokorttia taas 🙂

  1. Odotan kyllä sitä honkkarien matkaa tosi paljon, jotenkin sai taas Aasia-kipinää syksyn Singapore+Balista 🙂 Kyllähän siinä ehti muutaman vuoden Aasia-tauko olemaankin. Tulis jo huhtikuu! 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: