Hongkong: kolme puistoa

Hongkongin ensimmäisen osuuden hotellimme sijaitsi Kowloonin puolella Tsim Sha Tsuissa Kowloon Parkin vieressä. Paikka oli siinä mielessä ihanteellinen, että hotellin toisella puolella oli meri ja satama, toisella vehreä puisto, jonka läpi kävelemällä pääsi lähimmälle metroasemalle (sellaiselle, josta pääsi hyvin eri puolille kaupunkia).

Kowloonin puisto osoittautui yllättävän viehättäväksi paikaksi, jossa paikalliset viettivät paljon aikaa rentoutuen, jumpaten tai vaikka jäätelöä syöden. Puistoalue ei ole valtava, mutta se nousee ja laskeutuu paikoin ja on hieman sokkeloinen. Hotellimme laidalla puistoa oli pieni lampi, jonka yhteydessä asusti kymmeniä vaaleanpunaisia flamingoja. Huvittavaa kyllä, puiston keskellä oli idyllisesti pieni jäätelökioski, joka osoittautui tarkemmin katsottuna Mäkkärin kioskiksi! Mutta haettiinpa sitten itsekin green tea sundaet, ei yhtään hassumpia.

P4050218
HongkongDSC_6522
HongkongDSC_6536
HongkongDSC_6538
DSC_6530
P4030035

Toisena Hongkong-päivänämme lähdimme sunnuntain kunniaksi puistoilemaan hieman kauemmaksi keskustasta. Menimme metrolla Diamond Hillin asemalle, jonka vieressä sijaitsee Nan Lian Garden ja Chi Lin -nunnaluostari. Puisto näytti olevan pääasiassa nähtävyys, eivätkä ihmiset vietä siellä juurikaan aikaa. Taisi jopa olla niin, että omat eväät ja juomat olivat kiellettyjä, mutta puistossa on ravintola pienen vesiputouksen alla.

Nan Lian Garden oli kuitenkin hauskan aasialainen puisto kasvien pikkutarkkoine muotoiluineen. Lisäksi olimme ainoat länkkärit eikä puistossa ollut yhtä aikaa kovin paljoa porukkaa, joten tunnelma oli kuitenkin ihan seesteinen. Puiston keskellä kohosi kultainen temppeli, jonka oranssit sillat näyttivät huvittavan muovisille. Parasta puistossa oli se, että sen laidalla kohoavat korkeat kerrostalot toivat hauskaa kontrastia kaiken vihreyden ja rauhallisuuden keskelle. Kävimme samalla pyörähtämässä myös nunnaluostarin puolella.

HongkongDSC_6934
HongkongP4050114
HongkongDSC_6950
HongkongDSC_6956
HongkongP4050164
HongkongDSC_6969
DSC_6946
P4050180
HongkongP4050183

Myös seuraava puisto sijaitsi täysin keskellä paikallista lähiötä ja vain yhden metropysäkin päässä Nan Lian Gardenista. Kowloon Walled City Parkin juttu on se, että puiston paikalla sijaitsi aikaisemmin uskomaton, todella tiiviisti rakennettu ja kansoitettu kortteli erinäisiä rakennuksia. Kyseinen kaupunginosa jyrättiin maan tasalle 90-luvulla ja nyt samalla paikalla on siis puisto, mutta joitakin pieniä raunioita on säästetty ja lisäksi puistoon on sijoitettu pienoismalli Walled Citystä. Hurjalta ja uskomattomalta näytti! Puistossa ei ollut sillä hetkellä kovin paljoa muita turisteja, mutta paikalliset näyttivät nauttivan varjoisista lepopaikoista ja mekin pidimme siellä pienen hengähdystauon ennen hikistä kävelymatkaa takaisin metrolle.

HongkongDSC_6987
P4050199
P4050211
HongkongDSC_6996
HongkongDSC_7005

6 vastausta artikkeliin “Hongkong: kolme puistoa

    1. Ja näemmä olemme asuneet samassa hotellissa 🙂 Kiva oli kyllä puiston läpi kävellä, siellä oli vaikka millaista meininkiä hieman päivästä riippuen!

  1. Sehän sattui. Ihan kiva hotelli se oli, ja juna lentokentällekin tuli ihan lähelle. Ja aamulennolta saimme heti huoneen, jo jotain klo 9 pintaan muistaakseni ja kun veljentyttäreni saavuttua vieraaksemme osaksi lomaamme Thaimaasta otimme isomman huoneen, niin sviitistä oli hienot näköalat!

    1. Juu pidin kyllä sen sijainnista ja huonekin oli ihan kiva. Tosin meillä ei ollut mitkään huippunäkymät ja saatiin väärä huonetyyppi muutenkin. En vaan jaksanut väsyneenä mennä selvittämään asiaa sitten kun sen huomasin ja myöhemmin en enää jaksanut pakata tavaroita ja vaihtaa huonetta. Ja myös siksi, että meillä oli niin rauhallisella puolella se huone, että mitään ääniä ei kuulunut mistään. Siellä puiston ja tien puolella olis varmaan vähintään liikenteen meteli kantautunut.

  2. Jotenkin yllättävä tämä postaus, kun omassa mielessä Hong Kong on ollut vain suurkaupunki, jossa on loputtomaasti urbaania maisemaa. Siis enemmän juuri tuo Walled City ennen kuin jälkeen jyräämisensä. 🙂 Kiva nähdä, että sieltä löytyy paljon vehreyttä!

    1. Ihan sama mielikuva minullakin oli! Sitten ihmettelin saavuttaessa, että onpa vehreää. Suurin osa Hongkongista onkin kai vihreän peitossa ja itse kaupunki on sinällään pienellä alueella. Onneksi vihreitäkin plänttejä löytyi, jopa ihan keskustasta (ainakin tuo yksi) 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: