Avatar-tunnelmaa Supertree Grovessa

Singaporen Superpuut Gardens by the Bayn alueella kuulostavat jotenkin niin teennäiselle, että aitoja kokemuksia janoava turisti ei niistä ihan ykkösenä kiinnostu. Parempi kuitenkin kokeilla ennen kuin tuomitsee, sillä tuhansin valoin ja kasvein kuorrutetut keinotekoiset ”puut” pimeässä ja lämpimässä Singaporen illassa ovat yhtäkkiä sitten kuitenkin todella aasialainen kokemus: kaikki on viimeisen päälle suunniteltu, valot ja musiikki ovat kauniita ja sopivasti söpöstelyä ja lopulta fiilis on kuitenkin aika satumainen. Unohda siis kylmä, jalat maassa seisova oma itsesi ja kiipeä illalla satumaailmaan!

DSC_3244
DSC_3254
DSC_3263
Supertreegrove

Kierros puiden välillä kulkevalla riippusillalla ei ole pitkä ja puista pääsee nauttimaan täysin ilmaiseksi myös maasta käsin. Me ostimme liput ylös sillalle, sillä ne eivät kuitenkaan olleet kalliit. Sillalla aika meni kuvaillessa ja valoshowta katsellessa ja muita turisteja väistellessä, sillä kun yksi ottaa selfietä, pysähtyy kapeimmilla paikoilla koko muu liikenne. Mutta kukapa ei haluaisi kuvauttaa itseään vaikkapa violetin valon säväyttämänä?

DSC_3286
DSC_3305
DSC_3288
DSC_3317

10 vastausta artikkeliin “Avatar-tunnelmaa Supertree Grovessa

  1. Kiitos Katja! Oma kamerani ei oikein taipunut laadukkaisiin yökuviin (vain joihinkin lähikuviin), mutta onneksi Antilla oli järeämpi kalusto mukana 🙂

 1. Itse olin suorastaan lapsellisen ilahtunut ja innostunut alueella vallitsevasta tunnelmasta iltasaikaan. Jostain syystä meidän kanssa samaan aikaan viime tammikuussa ei paikalla ollut kummemmin muita ihmisiä, joten paikassa oli kieltämättä aivan oma taikansa 🙂 Ehdottomasti haluan tuonne vielä seuraavallakin kerralla.

  1. Meillä paikka oli kyllä kans ehdottomasti listalla, eikä kyllä ainakaan petytty 🙂 Varsinkin illan pimeydessä lähempää tutkittuna puut oli jotenkin aivan mielettömiä. Menen minäkin kyllä seuraavallakin kerralla, pidän kaikesta kitsistä ja satumaisesta 🙂

  1. Meillä nämä puut oli listalla sekä valoisan aikaan että illalla. Tosin siis kurkattiin vain kauempaa näitä päivällä ja tuskin ne niin hienoja onkaan ilman valoja. Mutta illalla täyttä taikaa 🙂

 2. Huhhuh, on kyllä aikamoisen näköistä! Tuo on kyllä kaikessa korniudessaan paikka, joka pitää nähdä. Voin uskoa ainakin kuvien perusteella, että tuo sun Avatar-vertaus on just nappiin sopiva.

  1. Voin kyllä suositella paikkaa, sillä jos siitä ei sitten pidäkään, niin ainakaan alueelle ei ole sisäänpääsymaksua (paitsi siis tuonne sillalle) että jäis harmittamaan 🙂 Kokeilemisen arvoista!

 3. Kävin pari vuotta sitten Singaporessa Gardens by the Bayn alueella päivällä, joten näin hienon iltavalaistuksen vasta nyt valokuvistasi 🙂
  Keinopuut oli ihan kiva nähdä, mutta paljon parempi nähtävyys viherpeukaloille on kaksi valtavankokoista kasvihuonetta samalla alueella. Kävin Cloud Forest-kasvihuoneessa, jossa on 5-kerroksisen kerrostalon korkuinen keinovuori vesiputouksineen ja upeine kasveineen. Vaikka ympäristö oli keinotekoinen, niin kaikki kasvit oli äärimmäisen hyvin hoidettuja ja näkemisen arvoisia.
  Flower Dome-kasvihuoneessa en päässyt käymään, koska kasvihuoneet on suljettu noin kerran kuukaudessa huoltopäivän vuoksi ja huoltopäivä sattui olemaan juuri sinä päivänä. Harmi, mutta seuraavalle Singaporen matkalle jäi mielenkiintoista nähtävää.

  1. Me käytiin tuolla alueella myös päivällä, mutta lähempään tarkasteluun puut pääsivät vasta iltavalaistuksessa. Olenkin kuullut, että kasvihuoneet on ihan mielettömät! Oltaisiin käyty niissäkin, mutta kun aikaa oli niin vähän, niin haluttiin sitten viettää kaikki mahdollinen aika ulkona. Nekin siis jäi odottamaan seuraavaa kertaa, ihan pakko sen on tulla joskus 😉 Harvassa paikassa keinotekoisuus on näin viehättävää!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: