Ku Dé Ta Singapore: baari maailman katolla

Jos opiskeluaikoina perinteiseen lauantai-iltaani kuuluikin baari tai kaksi, olen jo vuosien ajan halunnut panostaa huomattavasti enemmän laatuun kuin määrään. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että nautin mieluummin yhden drinkin vaikkapa South Beachin Ocean Drivella, mojiton vanhassa Havannassa tai lasin viiniä italialaisessa trattoriassa, kuin useamman alkoholiannoksen kotikaupunkini ravintoloissa. Ehkä tämä on sitä kuuluisaa aikuisuutta ja kiva että se näkyy edes jossakin.

DSC_3335

Singaporen lomaan kuuluu ehdottomasti drinkki yläilmoissa, jossain kaupungin upeista rooftop-baareista. Kalliin ja kauniin juoman lisäksi pääsee samalla ihastelemaan huikeaa öistä kaupunkimaisemaa pilvenpiirtäjineen. Ja ainakin Ku Dé Ta:n tapauksessa, myös kaunista Marina Bayta.

DSC_3346
DSC_3349

Ku Dé Ta oli meidän valintamme Singaporen kattobaareista. Syy oli se, että baari sijaitsee överin Marina Bay Sands hotellin katolla ja sen vieressä on ehkä tämän hetken kuuluisin uima-allas: hotellin infinity pool, jonne on pääsy vain hotellin asukkailla (ja huonehinnat pyörii melko korkealla!).

IMG_20140929_205142-2
KuDeTa3

Ku Dé Ta ei ole ainoa vaihtoehto Marina Bay Sandsin maisemien ihailuun, sillä baarikerrosta alempana kiertää näköalatasanne, jonne voi ostaa lippuja. Yksi lippu maksaa noin yhden drinkin verran (25 SD) eikä kyseiseltä tasanteelta näe infinity poolia, joten meidän valinta oli siinäkin mielessä ihan selvä.

Ihan tuosta noin vaan Ku Dé Ta:n ei kuitenkaan poiketa, sillä baariin on luonnollisestikin pukukoodi. Siistit vaatteet riittää, kunhan ei yritä sisään flipflopeissa ja hihattomissa paidoissa. Me halusimme kuitenkin panostaa sen verran, että puin kaupungille lähtiessäni päälle pikkumustan ja vaihdoin Marina Bay Sandsin vessassa lättäpohjaiset kultasandaalini ihaniin kukkakorkkareihini. Antti kävi väsäämässä kravaatin kauluspaitansa seuraksi.

KuDeTa1
DSC_3353

Ku Dé Ta ei ole pelkkä drinkkibaari, vaan toiselta puolelta löytyy ruokaravintola. Me menimme kuitenkin suoraan yökerhon puolelle, jossa maanantai-iltana kello yhdeksän aikoihin oli hieman tyhjää, mutta sen verran porukkaa, että ulkoterassin reuna oli täysin kansoitettu, eikä upeiden seisomapöytien lisäksi myöskään istumapaikkoja ollut vapaana (monet olivat varattuja etukäteen).

Tilasimme Singapore Sawan (South-East Asian infused umeshu, aperol, proseco, ginger liqueur, lime zest) ja Lady Be Minen (Grey Goose vodka, lychee, rose water). Terassin pöytäpaikkoja jouduimme väijymään, mutta lopulta pääsimme erään kivan synttärijuhlia viettävän brittipariskunnan kaveriksi ja samalla ihailemaan ihan mielettömiä maisemia. Lahdella pidettiin samaan aikaan myös valoshow, jossa mm. heijastettiin valokuvia vedestä nousevaan sumuun. Upea ilta!

KuDeTa2

Paluumatkan päätimme taittaa kävellen, olihan minulla vaihtokengät mukana. Kävelimme kauniisti valaistua Marina Bayn reunustaa Merlion-patsaalle ja ihastelimme sitä vielä iltavalaistuksessa. Baari-illan aikana oli päässyt hiipimään pieni nälkä, joten kurvasimme hotelimme viereiseen hawker centreen, mutta se oli jo mennyt kiinni. Lopulta ilta päättyi vähemmän hohdokkaasti 7elevenin munkkeja napostellen, mutta silti tämä oli siistein baari-ilta ikinä!

DSC_3378
DSC_3385
DSC_3390
DSC_3397
DSC_3400

Ja nyt kysymys kuuluu, mikä on sinun mielestä paras baari maailmalla?

12 vastausta artikkeliin “Ku Dé Ta Singapore: baari maailman katolla

 1. En oikein harrasta mitään baari elämää, mutta tuo olisi kieltämättä sellainen kerran elämässä koettava kokemus! Jotenkin ihan tekstin ja kuvien kautta pystyin havaitsemaan tuo fiiliksen, näyttää ja kuulostaa täydelliseltä : )

  1. Se oli kyllä hauska kokemus ja tietenkin valtaosin tuon näkymänsä takia. Ja tietty vielä yhdistettynä lämpöön ja ilmankosteuteen, niin tuli sellainen olo, että nyt ollaan kyllä aika kaukana kotoa 😉

 2. Ku De Ta on kyllä ihan mieletön paikka, siellä tuli käytyä muutamaankin otteeseen kun poikaystävä asui vielä Singaporessa ja olin vierailulla häntä katsomassa. Tosi makee baari ja nimenomaan ihan mielettömät näkymät sieltä kyllä on! Nää sun kuvat sieltä on super makeita ja vitsit noi drinkit näyttää hyviltä!

  1. Voi vähän hyvä tuurii sulla, että poikaystäväsi on asunut juuri Singaporessa! Näkymät oli kyllä upeat ja hauska oli katsella valoshowtakin, vaikka se sieltä kaukaa ylhäälhä näyttikin tosi pienelle 🙂

 3. No ei nyt ainakaan tuo 😉 Yksi ylimainostetuimpia mestoja mitä tiedän…

  Itse olen saanut yhden edelleen hauskimman muiston Marina Bay Sands altaalta. Nukahdin sinne aikaerosta kärsivänä ja heräsin siihen että vettä tuli sikana niskaan. Koko muu allas alue oli tyhjä ja pyyhepojat naureskeli mulle – Ei tullut tippiä…Mutta nyt naurattaa 🙂

  En uinut koko altaassa. Siellä oli sata kiinalaista ennen minua pärkimässä uimarenkaiden kanssa…

  1. Haha, no makuja on tietty monia! Ja siksi asiaa kysyinkin!

   Mutta jos kysymys oli liian laaja, niin helpotetaan: missä kattobaarissa on paras drinkki? Entä näkymä? Sulla on Anna varmasti hyviä vinkkejä heittää 😉 Tiedä vaikka testataan joskus!

 4. Jaa että tämmöset maisemat teillä oli häämatkalla drinksutellessa, ei paha! Ihan superhienoja kuvia kyllä!

  Ja baariasiaan en kyllä voi oikeen ottaa kantaa, ko en juuri käy. Ehkä pitäs alkaa käyä, sillä Turkin virkistysmatkalla Istanbulissa tsekatut kattobaarit oli kyllä aika komeita!

  1. Kiitos! Suurin osa näistä taitaa olla Antin ottamia 🙂 Näkymät oli kyllä hienot!

   Mekin kyllä käydään tosi harvoin baarissa, tai siinä pitää siis olla joku juttu, että miksi mennään. Ihan muuten vaan ei jaksa mennä mihinkään 😀

 5. Mun kamppis oli just tuolla pari viikkoa sitten, haluaisin nahda tuon paikan ihan omin silmin! Tai siis olen nahnyt mutten ole tuonne ylos paassyt viela, tyydyin hyvin kalliiseen olueen alhaalla olevalla kadulla. No, kerrankos sita vaan tuolla ollaan…

  Upeita fiiliksia ja kuvia, aika passeli haamatka vaikuttaa olleen! 🙂

  1. Häämatka oli kyllä ihana! Ja sellaiseen sopi juuri tuollainen baari, varsinkin kun tietenkin haluttiin jostain päin korkealta katsella kaupungin skylineä 🙂 Singaporen alkoholijuomat taitaa olla hintavia melkein missä tahansa, ilmeisesti verotuksen takia. Jopa hawker centerissä olut maksoi uskomattoman paljon muuhun hintatasoon nähden!

 6. Alkaa melkein harmittamaan, että kohta alkavalla Aasian kierroksellamme emme oikeastaan pysähdy Singaporeen – tulemme vaan sinne aamulla ja Finnairin lento lähtee sitten illalla – tässä Marina Bay Sandsissa olisi ehkä ”pitänyt” käydä!
  Noista käymisen arvoisista baareista meillä traditiona on käynä NYCissä käydessämme Marriotin pyörivässä ravintolassa (The View). Siellä kun hetken istuu, niin ravintola ehtii pyörimään täyden ympyrän. Mutta kieltämättä kolmannella kerralla paikka alkaa jo menettämään hohtoaan – ja onhan se aika vanhakin. Mutta kertakäyntia ainakin suosittelen!

  1. Kiitoksia kommentista, juuri tällaisia vinkkejä hain! Vaikka New York on lempikaupunkimme ja olemme käyneet siellä useampaan otteeseen, emme ole muistaakseni koskaan käyneet siellä baarissa (tai no joimme kyllä skumppalasilliset kihlautumisemme kunniaksi jossakin viihtyisässä ravintola-baarissa, jonka nimeä en muista). Kiitos siis vinkistä, varmaan joskus testaamme tämän! 🙂

   Voi harmi, että teillä ei ole enempää aikaa Singaporessa! Mutta jos teillä on mahdollista pyörähtää kaupungilla, niin onhan se enemmän kun ei mitään, vähän niinku preview ja sitten voitte myöhemmin vierailla kaupungissa ihan oikeasti 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: