Sentosa Island, paratiisi vai huvipuisto?

Viimeisenä Singaporen päivänä meillä oli useampi tunti aikaa kierrellä kaupunkia ennen paluulennolle lähtöä. Aloitimme kierroksen Bugisin aamuvarhaisilta kujilta, kävelimme kierroksen kasvitieteellisessä puistossa kaupungin pohjoispuolella ja ajoimme metrolla hyvän matkaa etelään aina Harbour Frontiin saakka. Metrosta vaihdoimme toisenlaiseen junaan siirtymällä ostoskeskuksen alimmasta kerroksesta ylimpään, ostimme liput ja lähdimme iloisen värisellä vaunulla kohti keinotekoista Sentosan saarta.

DSC_4139
DSC_4167
PA076326
DSC_4147

Meillä oli jo etukäteen tiedossa, ettei aikaa ole kovin paljon, mutta halusimme silti nähdä saaren ja rentoutua vielä pienen hetken rantafiiliksissä ennen paluuta Suomen syksyyn. Suuntasimmekin heti alkuun rannalle ja istuimme hetken palmun alla seuraten aasialaisten turistien valokuvaussessioita ja nauraen huvittelusaaren lukuisille kieltokylteille. Rajansa se on hauskanpidollakin, eikä esimerkiksi uiminen ole sallittua koko rannan pituudella.

DSC_4153
Sentosa3
DSC_4152
DSC_4165
DSC_4156

Pienen lepohetken jälkeen kävelimme paahtavassa kuumuudessa hieman ylöspäin, että pääsimme Merlion-patsaan suurelle kopiolle, jonka alapuolelta löytyi myös Gaudin töiden inspiroimia mosaiikkiteoksia. Tässä vaiheessa aurinko oli kuumottanut ihoa siihen malliin, että oli pakko päästä viileän junan kautta hotellin virkistävään suihkuun. Olisin kyllä voinut istahtaa hetkeksi Sentosan viihtyisän näköisiin rantabaareihin, mutta muuten saarella oli hieman Disneyland-fiilis kaikessa keinotekoisuudessaan. Mutta kokemushan se on sekin.

DSC_4168
DSC_4171
Sentosa2
PA076367
Sentosa4
DSC_4149

Advertisement

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: