Hongkongin pakolliset Victoriat: Peak ja Harbour

Hongkong on täynnä mielenkiintoisia paikkoja, mutta muutama turistirysä kannattaa mahduttaa listalle, ainakin jos on aikaa. Victoria Peak on yllättävän kaupallinen paikka, mutta jos rakastaa lintuperspektiiviä, niin kyllähän se on ihan pakollinen vierailupaikka Hongkongin lomalla. Näköalapaikalle voi mennä muutamalla eri tavalla ja me valittiin niistä virallinen Peak Tram, sillä matkan varrella oli kuuleman mukaan hienoja maisemia. Ja niinhän niitä olikin (ainakin jos istui kulkusuunnassa oikealla puolella), kunhan sinne vaunuun ensiksi pääsi. Onneksi olimme paikalla jo varhain, joten emme joutuneet jonottamaan emmekä tappelemaan omasta paikastamme. Tilanne saattoi olla siinä vaiheessa hieman eri, kun tulimme takaisin päin, sillä jonot olivat melkoiset.

HongkongDSC_6758
HongkongDSC_6699
HongkongP4040059
HongkongP4040057

Ylhäällä harhauduimme ensin kävelemään ympäri ostoskeskusta, sillä kaikki lähtivät kiipeämään rullaportailla ylöspäin (maksulliselle) näköalapaikalle. Sitten huomasimme virheemme ja lähdimme takaisin alaspäin ja etsimään paikan ulko-ovea, joka tuntui olevan hieman haasteellista. Mutta ulos päästiin ja sen jälkeen lähdimme etsimään näköalapaikkaa, jossa ei olisi pusikkoa edessä. Kävelimme aluksi kiveytettyä polkua pitkin näköalapaikasta vasemmalle päin, mutta huomasimme pian, että kasvillisuus peittää lähes kaikki näkymät. Palasimme ostoskeskukselle ja lähdimme vastakkaiseen suuntaan, jossa on pieni ”temppelikatos” ja kävimme ottamassa kuvamme. Muuta mielenkiintoista emme paikasta löytäneetkään, joten lähdimme takaisin kaupunkiin dim sum -lounaalle.

HongkongDSC_6721
HongkongDSC_6722
HongkongDSC_6720
HongkongDSC_6745
HongkongP4040067

Victoria Harbour on sen sijaan ilmaista hupia ja vaikka turistilaumat ja selfiekepit saattavat aiheuttaa joillekin ahdistusta, niin kyllähän kävely satamassa on kuitenkin aika satumaista. Varsinkin Avenue of Starsista pois päin mentäessä meininki hieman rauhoittuu ja ihmiset istuskelevat korotetulla rantakadulla katselemassa Kowloon Bayn valoja. Niin ja niitä kliseisiä Hongkong-laivoja punaisine purjeineen. Suurakupunki valoineen yhdistettynä mereen ja laivoihin on aika upea yhdistelmä, vai mitä?

HongkongDSC_6920
HongkongDSC_6602
HongkongDSC_6594
HongkongDSC_6593
HongkongDSC_6591
HongkongDSC_6910
HongkongDSC_6627
HongkongDSC_6600

4 vastausta artikkeliin “Hongkongin pakolliset Victoriat: Peak ja Harbour

  1. Oi näköalapaikat ❤ Niin kaunista! Mää oon muuten aina ihmetelly istutteleeko ne tahallaan niitä puskia näkymien eteen. Pahinta on se, kun yrität autosta kuvata ja aivan varmasti juuri kun painat nappia siihen tulee joku pensas eteen.
    Hong Kongiin haluan joku päivä!

    1. Niinpä! On aina kiva katsella paikkoja ylhäältä, niin käsittää niistä aina vähän enemmän 🙂 Joo puskat on kyllä ärsyttäviä, tuttu juttu tuo autosta valokuvaaminen ja aina joku pensas sitten venyneenä ja epätarkkana siinä kuvan edessä 😀

  2. Lintuperspektiivi on must ja jo sen takia tekisin varmasti itsekin matkan tuonne ylös. Maisema on huikea ja toivottavasti sen pääsen joku päivä itse todistamaan. Kiva kuulla, että ikuistaminen onnistui ilmaiseksi ylös päästyttyä!

    1. Maiseman lisäksi oli hauska nähdä Hongkongin vehreyttä, sillä sitä kyllä riittää keskustan ulkopuolella! Oltiin tosiaan niin pihejä, ettei haluttu ostaa mitään sisäänpääsyä ostoskeskuksen ylimpään kerrokseen, joten onneksi näkymiä oli myös siinä sivussa 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: