Sham Shui Po ja satavuotias kananmuna

Hongkong on täynnä krääsää, sen tietävät varmasti kaikki. Jos eBaysta tilaa vaikka kännykänkuoret, ne tulevat mitä todennäköisimmin Hongkongista tai muusta Aasian metropolista. Kitsiä meininkiä löytää helposti ahtaista aasialaisista ostoskeskuksista ja tietenkin perinteisiltä katumarkkinoilta.

Me suuntasimme metrolla Kowloonin keskustasta laitamille päin Sham Shui Po:hon ja nousimme ylös suoraan katuvilinään. Markkina-aika taisi olla kiihkeimmillään, tai ainakin myytävää riitti useammankin korttelin verran. Jokaisella kadulla oli hieman oma teemansa, lamppuja ja sähkötavaraa yhdellä, ruokaa toisella, vaatteita kolmannella.

HongkongDSC_6798
HongkongDSC_6800
HongkongDSC_6802
HongkongDSC_6807

Me kiertelimme useimmat kadut läpi, mutta emme päätyneet ostamaan edes niitä kännykänkuoria, sillä epävarmuus iski heti kättelyssä: kaikki tekstit kiinaksi, eikä myyjiäkään varsinaisesti kiinnostanut turistien kanssa asiointi. Tai ainakin saimme olla hyvinkin rauhassa. Ja tämä oli tietenkin myös hyvä puoli! Ja paikallisia ihmisiähän me tulimme tänne katselemaan.

HongkongP4040078
HongkongDSC_6830
DSC_6820
DSC_6824
HongkongDSC_6825
HongkongIMG_1533
HongkongDSC_6847

Sen sijaan halusin ostaa jotain syötävää ja valikoin katukeittiöstä vaatimattoman näköisen pullan, jota olin luullut possupullaksi. Pulla se olikin, mutta täytteet olivat astetta mielenkiintoisemmat. Keskivaiheilla huomasin mussuttavani ”jotain mustaa hyytelömäistä”, joka Antin avustuksella analysoitiin kananmunaksi. Tässä vaiheessa ruokahalu alkoi kaikkoamaan kummasti, sillä musta hyytelömuna ei nyt vaan kuulostanut mun jutulle (aikaisemmin päivällä olin tehnyt myös astetta eksoottisen valinnan tilatessani kananvarpaita).

P4040082

Myöhemmin luin, että kyseessä oli century egg, joka ei nyt tietenkään ole sata vuotta vanha oikeasti, mutta siis säilötty ja melko häijyn näköinen! Oli pakko hakea kaupasta pullo kokista, millä sain kumottua pullaa vielä hieman alas.

Kävimme lopuksi vielä yhdellä ostarilla, sillä etsinnässä oli joku elintärkeä juttu, jota en nyt muista (ehkä vyö). Sen sijaan ostimme muutamat syömäpuikot ja lusikat Aasian matkan kotifiilistelyjä varten. Niin, ja poikkesimmehan vielä nopeasti eräällä digiostarilla, mutta siellä oli niin ahdasta, ettei tarvinnut edes harkita pysähtyvänsä mihinkään, toisesta ovesta sisään ja toisesta ulos!

HongkongDSC_6850
HongkongDSC_6853
P4040087

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: