Dim Sum -lounasta ja muita Hongkongin ruokia

Aasiaan matkustettaessa ruoka on yleensä monelle yksi tärkeimmistä jutuista. Ja ei ihme, sillä Aasian keittiöt tarjoavat uskomattomia makuelämyksiä lähes poikkeuksetta (tarkennan tätä lähes-ilmausta vielä seuraavassa postauksessa). Singaporen herkkuruuat mielessä lähdimme Hongkongiin nälkäisinä ja onneksi ehdimme syödä kolmen ja puolen päivän aikana monta herkullista ateriaa. Hotellimme hintaan ei kuulunut aamupalaa emmekä halunneet ostaa sitä, joten jaksoimme usein syödä sekä lounasta että illallista.

Ensimmäisenä pikaisena illallisena söimme hyvää perusruokaa (paistettuja nuudeleita, bbq lihaa ja riisiä) eräässä pienessä ja kapeassa ravintolassa, jossa oli ehdoton valokuvauskielto. Emme oikein käsittäneet kiellon syytä ja ravintoloitsijan mielestä myöskään kadulla ei olisi saanut kuvata niin, että senttiäkään heidän ravintolan julkisivusta tulisi kuvaan. Heräsi suorastaan kiusaus ottaa mahdollisimman paljon kuvia, joten tässä muutama salakuva, heh. Huvittavaa tässä oli myös se, että ravintola sijaitsi todella keskeisellä paikalla ja se oli oviaukon leveydeltä avoin kadulle päin.

IMG_1457
HongkongIMG_1441

Ensimmäisenä kokonaisena päivänä mielemme teki dim sum -lounasta ja menimme erääseen lupaavan näköiseen paikkaan Tsim Sha Tsuin sivukadulla. Ravintola sijaitsi kellarikerroksessa ja se oli lähes täynnä paikallisia ruokailijoita. Saimme listat eteemme sekä lomakkeen, johon merkitä tilauksemme eri annokset. Ruokalistoissa oli englanniksi tekstejä, mutta itse lomakkeessa ei, joten emme osanneet sitä käyttää ja pyysimme tarjoilijan ruksimaan tilauksen puolestamme. Tilasimme mm. bbq-possulla täytettyjä pehmeitä nyyttejä, katkarapu-dumplingeja ja kananvarpaita, jotka eivät osoittautuneet ihan suurimmaksi herkuksemme, mutta tulipahan kokeiltua! Juomia saimme vain yhden, mutta tarjolla oli talon puolesta teetä.

_c_matka_
P4040073
P4040074

Illalla menimme taas herkuttelemaan dumplingseilla ja tällä kertaa toisen ravintolan rasti ruutuun -bingossa saimme lisäksi myös keittoa, mutta jälleen kerran juomien kanssa oli jotain epäselvyyttä (saimme taas vain yhden, se oli luumumehu, jota emme ymmärtäneet tilanneemme). Tällä kertaa ongelma ratkesi tilaamalla juomat uudemman kerran ja lopulta meillä olikin pöytä täynnä ihania ruokia ja makoisat (jelly)jääteet.

P4040090
P4040093
P4040096
IMG_0163
HongkongIMG_1553

Viimeisen illan ruokailotulitusta nautittiin jälleen paikallisten suosimassa kuppilassa, jossa oli kuitenkin auttavasti listassa myös enkkua (tätä ennen olimme hylänneet muutamia paikkoja, jos näkysällä oli vain kiinatekstejä). Tarjoilijana ollut vanha pappa oli jokseenkin symppis ja ruoka oli todella hyvää, vaikka ravintolan teemana oli tarjota vähän sitä sun tätä aasialaista. Meidänkin pöytään eksyi wonton-keittoa, vietnamilaisia rullia ja intialaisittain maustettua grillikylkeä.

IMG_0172
IMG_0171
IMG_0173
IMG_0170

Mutta ei tässä vielä kaikki, muita mainittavia ruokia oli mm. perinteinen egg tart, vihreä tee -jäätelö, sushia aamupalaksi hotellin viereisellä laiturilla istuskellen ja aikaisemmassakin postauksessani esittelemä pulla, joka sisälsi mustanpuhuvan yllätyksen.

P4050102
HongkongIMG_1594
HongkongIMG_1633
HongkongIMG_1465

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: