Nykin majoitukset: Carter ja Corona Hotel

Road trip alkoi neljän yön Nykin osuudella, jonka jälkeen lensimme San Franciscoon, missä vasta otimme auton allemme. Säästimme tällä pysähdyksellä muutaman satasen lentolipuissa per henki, mutta maksoimme saman verran Nykin majoituksista. Plus miinus nolla, mutta tietenkin kannattava sellainen, jos tykkää kesäisestä suurkaupungista.

Olemme aikaisemmin majoittuneet Chinatownissa ja Brooklynissä (ja minä Madison Square Gardenia vastapäätä suositussa Pennsylvaniassa, jonne ainakin aikaisemmin pääsi usein edullisesti) ja nyt olimme taas ihan avoimia majoituspaikan sijainnille: hinta oli jälleen kerran merkittävä tekijä. Huomasimme kuitenkin, että kesäkuussa hotelleista löytyi ihan hyviä hintoja jopa Times Squarelta, joten päädyimme olemaan kolme yötä niin keskellä kaikkea kuin olla ja voi. Viimeisen yön vietimme Queensissä, sillä lentomme lähti aikaisin aamulla ja sieltä metromatka oli selvästi lyhyempi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Times Squaren hotelleista halvimpia oli Carter. Hotelli näytti kuvissa hieman nuhjuiselle eikä sen taso luvannut mitään ihmeitä (mikä on tietenkin tyypillistä Nykissä meidän matkabudjetilla), joten harkitsimme muutamaan otteeseen, ennen kuin teimme varauksen. Hintaa hotellilla oli muistaakseni noin 100e per yö. Emme ole koskaan yöpyneet Nykissä näin halvalla ja nyt vieläpä huippupaikalla.

Ja paikka tosiaan oli mitä kätevin: metrolla pääsi ihan hotellin kulmalle ja suurin osa linjoista kulki hotellin lähistöltä. Times Squaren valot hohtivat kulman takana, mutta oma katumme oli suhteellisen rauhallinen. Liikuimme taas todella paljon ympäri kaupunkia, joten keskeisen sijainnin myötä pystyimme usein hyppäämään suoraan oikeaan metroon eikä vaihtamiseen kulunut turhaa aikaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itse hotelli on selvästi suosittu budjettimatkailijoiden keskuudessa (olen myös huomannut myöhemmin, että moni muukin tuttu on majoittunut juuri tässä hotellissa). Huone oli odotetusti vähän kulahtanut ja vanha, mutta en löytänyt siitä mitään sen kummempaa moitittavaa. Ikkunan edessä oli paksu verho, jota ei tarvinnut raottaa kuin kerran, sillä mitään nähtävää toisella puolella ei ollut. Huone oli ihan ok kokoinen ainakin verrattuna edellisen reissun Brooklynin hotelliin ja kylppärissä kaikki toimi. Hotellin hissit olivat suosituimpina aikoina aina varattuja, joten kipusimme portaita lukuisia kerroksia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Menisin Carteriin toisenkin kerran, mutta nyt kun olemme kaupungissa tammikuussa, on hotellien hinnat alhaisimmat mahdolliset. Siksipä otimme kerrankin oikein neljän tähden hotellin, keskeiseltä paikalta sekin, kun emme köyhtyneet läheskään niin paljon kuin muina aikoina. Tammikuun loppu on varmasti edullisinta aikaa vierailla Nykissä!

Toinen majoituksemme viimeiseksi yöksi oli Corona Hotel Queensin Coronassa, valtavan Corona Parkin lähistöllä. Alue oli muutenkin hauska, sillä se oli hyvin lattariväritteinen ja se näkyi sekä katukuvassa että ruokakaupassa, jossa vierailimme pikaisesti ostamassa pientä syötävää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Corona Hotel sijaitsi kätevästi metroaseman lähettyvillä (ja siksi olimme valinneet juuri sen) ja oli hinnaltaan samaa tasoa kuin Carter. Huone sen sijaan oli ihan eri tasoa, sillä se oli astetta modernimpi ja kylppäri oli erittäin siisti. Langaton nettikin toimi moitteettomasti ja lisäksi hotelli olisi tarjonnut hintaan kuuluvaa köykäistä aamupalaa aulassa. Me lähdimme kuitenkin niin aikaisin, ettemme saaneet kokeilla hotellin aamupalaa, joka varmasti olisi ollut hyvin samantapainen kuin road tripin motelleissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Molemmista hotelleista jäi siis hyvä fiilis. Nyt kun olen ollut Nykissä viidessä eri hotellissa, niin mielestäni paras hinta-laatu-sijainti -suhteeltaan on ollut Chinatownin Best Western. Mutta saimmekin sen normaalia huomattavasti halvemmalla oikean hotellimme ylibuukkauksen takia. Toisaalta tämä tammikuun majoituksemme tulee todennäköisesti olemaan se kaikkein tasokkain, erinomaisella paikalla ja hinnaltaan sama kuin budjettimajoitukset kesällä tai uutena vuotena Brooklynin perukoilla. Kannattaa siis miettiä Nykiin lähtiessä ajankohtaa ja sitä kuinka paljon haluaa panostaa hotelliin.

10 vastausta artikkeliin “Nykin majoitukset: Carter ja Corona Hotel

 1. Been there 🙂 Carterissa on tullut majoituttua kaksi kertaa. Ihan ok, pikkasen nuhjunen hotelli loistavalla sijainnilla. Ensimmäisellä kerralla meillä oli huone 9. kerroksessa ja ikkunasta näköalana vain tiiliseinä 🙂 Ja tokalla kerralla 17. kerros ja bueno näkymä Times Squarelle. Huoneet olivat molemmilla kerroilla siistit, ja sänky mukavan pehmeä. Joskus tuossa hotellissa on ollut lude-ongelma, mutta ei kait enää.. Siksi mietittiin pari kertaa tuota. Samoin siellä on joskus murhattu joku henkilö. Kaikesta tästä huolimatta, ei voi kuin suositella.

  Palattiin toissapäivänä Nycistä ja valintana tälle reissulle oli W hotel Lexinton Avenuella, tosi luksusta kaikkeen totuttuun, todellakin voin suositella lämpimästi, vaikka hinta vähän kirpasi 🙂

  1. Kiitoksia kommentista! Mietinkin, että onko Carterissa ylipäätään huoneissa millaisia näkymiä, kun se meidän oli niin surkea. Mutta halpa huone, eipä siltä osannut muuta odottaakaan. Ludeongelmia on kai ollut kaikilla Nykin hotelleilla joskus, näin olen ainakin kuullut. Onneksi ei ole itselle vielä sattunut vastaan, hyvää tuuriakin varmasti! Tuosta murhastakin otiin muuten kuultu jotain, joten piti tarkistaa aina pari kertaa, että ovi on lukossa 😉 Tosin tuleehan sitä tarkistettua muutenkin, varsinkin isoissa hotelleissa!

   Kiitos vinkistä, ties vaikka joskus budjetissa on varaa paremmillekin hotelleille tai sitten jos matkustaa uudelleen tammikuussa, niin hyvätkin hotellit voi saada melko paljon halvemmalla kuin sesonkiaikaan. Tullaan varmaan ravaamaan Nykissä jatkossakin, joten vinkkejä on aina kiva saada 🙂

 2. Kiitos itsessi kommentista 🙂 Voi, Nykiin on jo nyt kamala ikävä takaisin vaikka kolme päivää vasta paluusta aikaa. Jalat huutaa hoosiannaa ja jet lag vaivaa, mutta ei haittaa yhtään. New York vain on niin ihana kaupunki ettei toista ole. Tulen kirjoittamaan jossakin kohti jotakin tästä W hotellista, saa vähän osviittaa sitten millainen on.

  1. Voi kun kiva, luen miellelläni juttuja Nykin hotelleista, kun niitä on tullut nyt viime vuosina eniten metsästettyä 😉 Ymmärrän kyllä sen ikävän, siitä kaupungista voi tulla helposti sellainen kotoisa, kun on käynyt muutaman kerran. Ainakin itsellä on hyvin tuttu fiilis ja kiva päästä sinne käväisemään, vaikkakin vain yhdeksi yöksi tällä kertaa.

 3. Haha, määki oon yöpyny Carterissa kahesti, se vaan on niin halpa! Tietty ihan supernuhjuinen mutta siinä on vähän semmosta NYC-tunnelmaa, ja oon onnellinen kun ei oo tullut kummallakaan kerralla bedbugseja vastaan. Yöpyisin kyllä kernaasti vielä kolmannenkin kerran Carterissa, mutta en ehkä ihan häämatkalla. 😀

  1. Muistelinkin Inka, että te ootte ollu siellä kans 🙂 Mä en ollu jostain syystä bongannu koko hotellia ennen tätä kesää, oon varmaan kattonu sit vääristä paikoista. Joo en ehkä kyllä häämatkalle valitsis 😀

  1. Kiitos! Tykkään tuosta teatterikuvasta tosi paljon, siinä on kivaa pientä fiilistä, vaikka onkin oikeasti pilvenpiirtäjien keskellä 🙂 Ja kauniit valot!

  1. Queensin hotelli oli kyllä todella siisti, ja kyllä se Carterkin meni erityisesti sijaintinsa ansiosta 🙂

   Parga on kyllä todella kaunis! Ja ainakin toukokuussa vielä rauhallinen 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: