5 syytä rakastaa New Yorkia

Tällä kertaa IGTravelThursdayssa on tapetilla itseoikeutetusti New York. Kaupunki on valloittanut sydämeni, jos ei ihan ensisilmäyksellä, niin ainakin sitten toisella. Nämä viisi syytä ihastua kaupunkiin eivät kata kaikkia hyviä puolia, mutta ajattelin, että nämä voisivat kiinnostaa ainakin sellaisia, jotka vasta suunnittelevat ensivisiittiään New Yorkiin.

UrbaaniNYUrbaani. Sanakirjassa voisi lukea sanan kaupunki kohdalla New York. Kaupunkien kaupunki, koko maailman mittapuulla. Jokaisen kulman takana voi odottaa mitä tahansa, sillä kaupunki on täynnä kaikkea. Pilvenpiirtäjät muodostavat viidakon, jonka mittakaavan huomaa vasta sitten, kun seisoo suoraan alapuolella. Hiljaisia hetkiä on turha odottaa!

EscapeNY

…vai onko? Entäpä jos käveletkin West Villagen idyllisiä katuja brownstonien ja vehreiden puiden katveessa? Tai eksyt valtavaan Central Parkiin? Tai suuntaatkin kilometrien pituisille rannoille, esimerkiksi Coney Islandia rauhallisemmalle Rockaway Beachille? Tai istut illalla Brooklyn Bridge Parkissa ihailemassa kaupungin valoja, melkein yksin? Tai kävelet kirsikankukkien leijailessa Roosevelt Islandilla, aivan Manhattanin skylinen vieressä?

MonipuolinenNY

Monta matkaa samassa paketissa. Jos edellisessä kohdassa viitattiin siihen, että New York on yhdistelmä hektistä kaupunkia ja pysähtynyttä tunnelmaa, niin oman mausteensa soppaan tuo vielä lukemattomat eri kansalaisuudet, jotka ovat tehneet kaupungista oman kotinsa ja tuoneet siihen omaleimaisuutensa. Voit saman päivän aikana syödä hyvää aasialaista ruokaa Chinatownissa, haistella lattarifiiliksiä vaikkapa Bronxissa ja juoda intialaiset iltateet Jackson Heightsissa. Lisäksi New York ei ole vain Manhattan ja sen ulkopuolelta löytyvät yleensä mielenkiintoisimmat alueet.

RuokaNY

Mistä päästiinkin ruokaan. Koska Nyki on täynnä erilaisia ihmisiä, on se myös täynnä erilaisia ruokia. Tarjontaa löytyy laidasta laitaan, eivätkä kaikki kokemukset ole välttämättä positiivisia, mutta mahdollisuuksia syödä hyvin on joka nurkan takana. Jos et tiedä mitä haluaisit, kokeile Smorgasburgia Brooklynissä ja maistele ruokatorilta muutamakin eri annos.

ElokuvaNY

Kaupunki kuin elokuva. Vaikka New Yorkin matka saattaa olla hinnaltaan tuntuva (hotellivalinnasta riippuen), on itse kaupunki matkailijalle melkein ilmainen. Riittää, että kävelee kaduilla, niin lähes poikkeuksetta tunnelma on kuin elokuvassa tai telkkarisarjassa. 30 dollarin viikon metrolipulla pääsee suhaamaan kaupunkia ristiin rastiin ja etsimään itselle mieluisimmat alueet (tai sitten voit vuokrata pyörän, kuten Satu). Ja voin vaikka vannoa, että kaikki niistä ovat etäisesti tuttuja, ihan kuin olisit nähnyt ne jossakin.

IGTravelThursday on kerran kuussa tapahtuva Instagram-kampanja, jossa tägätään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Kampanjan järjestäjiä ovat Destination Unknown SatuKaukokaipuun Nella ja Veera Bianca. Oma Instagram-profiilini löytyy @heidialande.

18 vastausta artikkeliin “5 syytä rakastaa New Yorkia

  1. Nimenomaan, kerran vuodessa olisi ihan minimi! Onneksi ollaan taidettu päästä sitä tahtia toteuttamaan pääsääntöisesti, tosin nyt oli 1,5 vuoden tauko välissä 🙂

 1. Aamen, tässä oli tosi hyvin summattu, miksi itsekin olen kaupunkiin ihastunut! Kaupunkien kaupunki tosiaan. Mulla on vielä pitkälti nuo Manhattanin ulkopuoliset alueet tutkimatta, mutta eiköhän niihinkin ehdi…

  1. Me ollaan tehty aina täsmäiskuja joihinkin melko randomilla valittuihin kaupunginosiin, mutta kaikkein parhaiten ollaan nähty Manhattanin ulkopuolista elämää tietenkin majoittumalla esim. Brooklyniin tai Queensin puolelle. Kivaa vaihtelua!

 2. Minäkin todella pidän kaupungista. Kolmesti olen ollut ja milloin vain palaisin. Nautin erityisesti vain kävelemisestä. Jos lähtee vaikka viidettä avenueta Keskuspuiston kulmalta ja kävelee Manhattanin eteläkärkeen, tuntuu, kuin matkalla vilahtelisi useampi kaupunki. Niin paljon tunnelma ja talot ja kaikki siinä matkalla muuttuu.

  1. Olisikin tosi hyvä idea tehdä tuollainen läpileikkaava kävely vain yhtä avenueta pitkin! Tää pitääkin toteuttaa joskus 🙂 Kävellään yleensä paljon, mutta kiemurrellen ja välillä metrolla paikkaa vaihtaen ja yleensä jonnekin ihan eri suunnalle.

 3. Kiitos kivasta postauksesta upeine kuvineen! Nykiin täytyy päästä ehdottomasti, sillä niin moni siellä käynyt palaa takaisin aina vaan uudestaan – jotain taikaahan tuossa kaupungissa täytyy olla! 🙂 Mielenkiintoista erityisesti tuo luonnon läheisyys pilvenpiirtäjäkaupungissa – se on lähes lyömätön yhdistelmä. Olisiko sinulla mahdollisesti antaa teatteri- tai musikaalivinkkejä (esim. löytyisikö blogistasi jokin tähän liittyvä aiempi julkaisu?) Caro

  1. Kiitos kommentista Caro! Nykissä on kyllä sitä jotain, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan 🙂 Teatteri- ja musikaaliasioissa olen kyllä täysin kykenemätön auttamaan, sillä lukuisista reissuista huolimatta ei olla vielä päädytty kokeilemaan yhtään esitystä. Jotenkin se kaikki muu vetää meitä niin kovasti puoleensa. Mutta tiedän kyllä, että jotkut käyvät katsomassa jotain joka ikisellä reissulla 🙂

  1. Voi kiitos Nella! Kyllä Nyki ainakin kuvauksellinen on, vaikka ymmärrän, että se kaupunki ei ole kaikkien mieleen (minäkin olen menetteänyt sille hermoni muutamaan otteeseen, heh) 🙂

  1. Kiitos Teea! New Yorkia kannattaa kokeilla ainakin kerran elämässä, ja mielellään tietty ihan ajan kanssa, sillä nopealla visiitillä ei ehdi päästä kaupunkiin sisälle sitten millään 🙂

 4. Tuo on kyllä niin totta, New Yorkissa ei välttämättä tarvitse laittaa luottokorttia laulamaan, ilmaista tekemistä ja näkemistä riittää vaikka kuinka ja paljon. Sulla on kyllä ihanan eloisia kuvia kaupungista, itse lähinnä tyydyin kuvaamaan maisemia, vaikka näitä kuvia katsoessa kävi mielessä että olisihan niistä ruoka-annoksistakin voinut nyt napata jonkun kuvan 🙂

  1. Mulla onkin kertynyt kuvia (myös Instagram) aika monelta reissulta, joten löytyy kyllä vähän joka lähtöön. Ja ruokakuvia tietty kans vino pino, niitähän mä kaikkein mieluiten kuvaan 😀

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: