Halloween-tunnelmia New Yorkin osavaltiosta

Tänä viikonloppuna vietetään Halloweenia niin Yhdysvalloissa kuin enenevissä määrin Suomessakin, mutta talojen koristeluissa täällä ollaan vielä huima askel jäljessä (se voi kyllä olla hyväkin juttu sinällään). Kaksi viikkoa sitten niin New Yorkin kaupunki kuin muukin osavaltio, ainakin niiltä nurkilta kuin me siellä liikuimme, oli jo valmistaumassa Halloweeniin kovaa tahtia. Monet olivat koristelleet talojensa julkisivun aiheeseen liittyen ja kurpitsoja myytiin ihan joka kulmalla. Long Islandilla, Hamptonsien ja Montaukin välissä näimme tienvarsikauppojen lisäksi myös suloisen kurpitsapellon, josta harmi kyllä ei ole kuvaa.

auringonallaIMG_4601auringonallaIMG_4638
auringonallaPA181112Hudson-joen varsi oli vuodenaikaan ja Halloween-teemaan nähden aivan täydellistä road trip -seutua, sillä pikkunätit kylät ja kaupungit olivat kuin suoraan elokuvista ja parhaimmillaan juuri nyt syysfiiliksessä. Ja oikeasti, eikö Sleepy Hollow ole joku kauhuelokuvakin? Jokivartta pitkin ajaessa oli hieman samanlainen tunnelma kuin Kalifornian pienten rantakaupunkien kohdalla: asukkaat ovat selvästi vähintään keskiluokkaisia ja jopa tavalliset kaupat ovat niin sympaattisen näköisiä, että tulee heti sellainen olo, että kyseisessä kaupungissa asuu vain onnellisia ihmisiä, eikä siellä koskaan tapahdu juuri mitään mullistavaa, eikä ainakaan mitään pahaa. Ero suurkaupunkien moninaisuuteen on valtava!

auringonallaPA220115
auringonallaPA210052
auringonallaPA211484

Nyt kun katsoin jälkikäteen kuviamme, niin huomasin, että eipä niitä ole kovin montaa. Halloween-koristeluiden suhteen tuli varmaan pieni ähky (sama voi tapahtua joulun aikaan) ja toisaalta nämä pienet kaupungit vilahtivat ohi pääasiassa auton kyydistä katsellen, joten keskityin pelkkään tunnelmaan, ilman kameraa. Joskus näinkin.

4 vastausta artikkeliin “Halloween-tunnelmia New Yorkin osavaltiosta

    1. Ei valitettavasti pysähdytty Sleepy Hollowssa 🙂 Tuo kuva on Poughkeepsiestä, jossa käytiin kävelemässä joen ylittävällä korkealla sillalla. Hienot maisemat!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: