IGTravelThursday / Suosikkikohteet TOP10

Minulta kysyttiin muutama viikko takaperin postausta suosikkikohteistani. Hämmästyksekseni en ole tainnut koskaan tehdä sellaista, vaikka toki kaikista listalle pääsevistä kohteista onkin ollut esittelyä täällä blogissa. Toisaalta kohteiden vertaaminen toisiinsa tai järjestykseen laittaminen on ihan mahdotonta, enkä otsikon vastaisesti aio niin tehdä. Tämä on top10-lista, jonka järjestys on vaihteleva! Erityisesti kärkisijoja on vaikea määritellä. Lisäksi olen matkustanut kymmenissä ihanissa kohteissa, joihin kaikkiin voisin matkustaa uudelleen milloin tahansa. Toki kokemukset matkakohteista on myös persoonakysymys: joillekin lasi on aina puoliksi tyhjä ja toisille puoliksi täynnä! (Tästäkin aiheesta voisi jatkaa postauksen verran, mutta mennään nyt siihen itse asiaan eli niihin mielenkiintoisiin/ihaniin/sykähdyttäviin/kauniisiin/rappioromanttisiin paikkoihin maailmalla):

ny2

1. New York. Yksi lempikaupungeistani, tärkeä sellainen. Tärkein? Ainakin matkojen lukumäärän perusteella. Monipuolinen, ei koskaan nähty. Minulle New York ei meinaa Manhattania, vaan melko laajaa aluetta. Siitä siis tulee se monipuolisuus. Suosittelen!

 

sd7

2. Santo Domingo. Dominikaanisen tasavallan pääkaupunki. Rähjäinen ja värikäs. Meluisa ja elävä. Rappioromanttinen? Kyllä! Tähän samaan vedän koko muunkin Dom Repin: ihanat pehmeän vaaleat hiekkarannat, turkoosi meri, banaanipuut, rähjäiset maatalot, dominoa pelaavat vanhukset, kulkukoirat, friteerattu kana ja tostones, rommi…

kuuba1

3. Kuuba. Ertyisesti Havanna ja Santiago de Cuba. Ja maaseutu. Kaikki ylläoleva pätee ihan samalla tavalla näihinkin. Tosin Havanna on selvästi siistitty ja kunnostettu keskustasta, jotta turistit viihtyisivät paremmin. Santiago on paikallisempi, kuumempi ja eläväisempi. Ja silti Havanna on lempikaupunkejani Santiagon ohella, sillä maailmassa on vain yksi ja ainoa Havanna.

rt1

4. USA Road Trip. Fuskaan vähän ja vedän yhdelle sijalle kokonaisen rannikon! Automatka länsirannikolla on yksi parhaista matkoistani ikinä. Road tripillä tunnelma tulee kokonaisuudesta, ei yksittäisistä paikoista! Vuokra-auto on kotisi ja motellit makuuhuoneitasi. Pelkkä aavikolla ajaminen tuntikausia on mielenkiintoista. Los Angelesiin on pakko päästä uudelleen!

IMG_20130517_202444

5. Parga. Kreikkaa parhaimmillaan. Kaunis, jylhä, kodikas. Toiset haaveilee jatkuvasti Kreikan saaristosta, minun mielestä mantereelle sijoittuva Parga on idyllisempi kuin moni muu paikka. Toukokuussa rauhallista, muista ajoista en tiedä mitään. Hedelmätarhoja, postikorttimaisia näkymiä kukkulalta, raikasta kreikkalaista ruokaa, pikkukylämeininkiä.

IMG_0014

6. Berliini. Euroopan lempikaupunkini, Nykin miniversio. Rosoinen, monipuolinen, edullinen. Tuntuu, kuin olisi kotona. Voisin mennä Berliiniin pelkästään syömään ja kaikkein mieluiten söisin Prenzlauer Bergissä. Vaikkapa Kastanienalleen meininkiä seuraten.

IMG_20130520_133149

7. Intia. Tosin kokemusta minulla on vain rikkaimmasta ja pienimmästä osalvaltiosta (Goa). Totuus muualla voisi olla hieman erilainen ja vastenmielisempi. Mutta löytyy sitä meininkiä ja intensiivisyyttä Goan alueeltakin, suosituimmat turistirannat poislukien. Intia valloittaa kaikki aistit!

8. Taormina. Sisilia, Italia. Italia on mieletön maa. Ensimmäinen reissuni oli äkkilähtö Sisiliaan, enkä ole koskaan saanut rahoilleni niin paljon vastinetta kuin siellä, Taorminassa, jossa yövyimme merinäköalallisessa hotellissa korkealla rinteessä. Koko kaupunki on ylhäällä rinteessä ja keskusta on sanalla sanoen kaunis. Lumihuippuinen Etna kruunaa hyvällä tuurilla näkymät.

IMG_0031

9. Andalucia. Espanja, opiskelupaikkani. Enpä tiennyt mennessäni, että Andalucia on täynnä vaikka mitä aarteita. Sevilla, Cádiz, Córdoba, Granada, Ronda… Eikä kotikaupunkini Málaga ole yhtään hassumpi sekään. Cádiz on yksi lempikaupungeistani, sen tunnelma on yhtä aikaa hienostunut, mystinen ja rento.

IMG_0022

10. Brasilia. Tai Brasilian kilometrien mittaiset hiljaiset rannat. Totaalista rentoutumista. Pieni kylä, jossa kaikki tuntee kaikki ja vain päätie on asfaltoitu.

IGTravelThursday on Instagram-kampanja, jossa tägätään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan kivoja matkailuaiheisia vinkkejä kiertoon kuvien muodossa. Kampanjan järjestäjiä ovat Destination Unknown SatuKaukokaipuun Nella ja Running with Wild Horses Veera Bianca. Oma Instagram-profiilini löytyy @auringonalla.

20 vastausta artikkeliin “IGTravelThursday / Suosikkikohteet TOP10

 1. Ahh kaikki on niin ihania paikkoja, että lähtisin vaikka heti! 😀
  Parga on kyllä minullekin jäänyt yhdeksi Kreikan suosikeista, siinä pikku kylässä oli sitä tunnelmaa. Myös keskikesällä se oli rauhallinen paikka. 😀 Ihmettelen kyllä, miksi se on aina Turkin jälkeen valmismatkatarjoajien halvin kesäkohde.

  Ja tuo Brasilia, missäs päin siellä olet käynyt? Muistan kun silloin n. 5 vuotta sitten sinne rannikolle tehtiin pakettimatkojakin ja kaikki suomalaiset, jotka olivat pakettimatkalla Meksikossa ja joiden kanssa tuli juteltua olivat käyneet siellä. 😀 Sen jälkeen tulikin tutkittua kaikkea valikoimaa ja maa on kyllä edelleenkin yksi niistä, joissa on ihan pakko joskus päästä käymään. Saa nähdä milloin Finnair aloittaa taas suorat lennot.

  1. Parga on tosiaan monesti edullisesti ällkilähdöissä. Syy on varmasti se, että paikka on hieman tuntemattomampi, vaikka moni pitää sitä mielettömän kauniina paikkana.

   Olen käynyt Brasiliassa Recifen lähellä Porto de Galinhaksessa. Juurikin niillä pakettimatkoilla! Tosin valikoin majoituksemme tarkoituksella kylästä, joten hotellialue jäi joidenkin kilometrien päähän ja ranta oli eri. Törmättiin melko harvakseltaan kylillä muihin suomalaisturisteihin kuin oman majatalomme asukkeihin ja lisäksi siihen aikaan muiden maiden turistit melkein loistivat poissaolollaan. Joitakin vuosia aikaisemmin tilanne oli ollut eri.

   Minäkin olen vähän odotellut niitä suorien lentojen paluuta, sillä ne oli aika edullisia viimeksi siihen nähden, että matkan teko oli kuitenkin jouhevampaa kuin matkustaa muutama vuorokausi putkeen tai muuta vastaavaa 🙂

 2. Aah. Sevilla, Cádiz, Córdoba, Granada, Ronda 🙂 Kohtuu hyvät oli maisemat ja palatsit siellä.

  Muista mainitsemistasi kohteista Dominikaaninen ja Italian maaseutu on tuttua.

  Intiasta olen myös samaa mieltä kanssasi. Kolmeen otteeseen olen maassa vieraillut ja Intia todellakin voi olla vastenmielinen, mutta samalla kiinnostava.

  1. Juu siellä on kyllä maisemat kohdillaan 🙂 Ja hauska kun kaikkialla on tosiaan aina jotain palatseja/linnoituksia/muita vanhoja ja kauniita rakennuksia!

 3. Kiehtovia paikkoja! Parga voisi olla kokemisen arvoinen paikka. Omat Kreikan kokemukseni ulottuvat vain Kosin saarelle, mikä on toki nätti ja mistä löytyy luontoakin, mutta se ei varmastikaan näytä niitä Kreikan parhaimpia puolia rauhallisuutta ja idyllisyyttä kaipaavalle matkailijalle.

  Intia todella on valloittava, siellä aistit herkistyvät. Myös eteläisen Espanjan upeudesta olen samaa mieltä! Sinne voisin palata koska tahansa.

  1. Minä olen oikeastaan käynyt vain kerran Kreikan saarilla ja kahdesti mantereella. Kreeta oli kyllä ihan kaunis ja idyllinen saari turistikohteiden ulkopuolella ja tykkäsin mm. patikoida Sirikarin solassa. Mutta kyllä Parga oli vielä kauniimpi!

   Intia on tosiaan valloittava!

 4. Nämä ”Top x” postaukset ovat aina hauskoja, ja katson aina mielenkiinnolla löytyykö mitään yhteisiä lempikoihteita. Näistä vain Berliini ja Intia olivat tuttuja, tosin Intiakin on NIIN valtava ja Goalla en ole siellä edes käynyt, joten kokemuksemme sieltä saattavat olla aivan erilaisia. Pidän itsekin Kreikan mantereesta ja vuoristoalueista varsinkin, sinne eivät turistit ole eksyneet samaan malliin kuin saaristossa. Ja Nykiin pitäisi kyllä päästä ja pian… 🙂

  1. Minäkin tykkään lukea näitä, mutta listojen laatiminen on itselle hieman haasteellista, kun tykkään aina niin monista jutuista. Enkä osaa laittaa mitään järjestykseen. Mutta olkoon tämä edes jonkinlainen yritelmä 🙂

 5. Hauska postaus 🙂 Itse en ehkä osaisi listata omaa top kymppiä, koska upeita paikkoja on niin valtavasti. Sun listalta löytyi kyllä mielenkiintoisia paikkoja! Etelä- ja Väli- Amerikka kiinnostaa kovasti ja eihän tämä Andalusia yhtään hassumpi ole 🙂 Täytyy toivoa, että Etelä-Ranska yllättää myös positiivisesti!

  1. Joo tällaisen listan tekeminen oli todella vaikeaa mullekin. Siksi piti heti laajentaa, mitään top5 listausta ei voinut ajatellakaan 😉

   Todella hienoa tuo teidän Etelä-Ranskan juttu!! Ihan huippua 🙂

 6. Muutama vuosi sitten oltiin Pargassa viikon lomalla ja se oli kyllä kiva paikka! Vaikka ei siellä ihan viikoksi meinannut riittää tekemistä.

  ”Tosin kokemusta minulla on vain rikkaimmasta ja pienimmästä osalvaltiosta (Goa). Totuus muualla voisi olla hieman erilainen ja vastenmielisempi”

  Itse taas koin Goan vähiten mielenkiintoiseksi paikaksi ja olin tyytyväinen kun päästiin sieltä pois Pohjois-Intiaan joka vastasi enemmän mielikuviani Intiasta 😀 Jos vielä joskus suuntaat Intiaan, niin kannattaa käydä tutustumassa muihin paikkoihin. Intiassa riittää ihan sikana sitä nähtävää ja esim. me oltiin siellä about 2 kk eikä siltikään keretty nähdä kuin kourallinen eri mestoja.

  1. Mekin oltiin siis viikko Pargassa ja meillä ei kyllä käynyt aika pitkäksi. Tosin paikassa kuin paikassa, meillä on tapana liikkua lähempänä ja kauempana. Tällä kertaa käytiin lähisaarilla, patikoimassa lähialueella ja Albanian puolella 🙂

   Intiasta en tosiaan ole nähnyt muita paikkoja, joten en osaa sanoa kokemuksia muualta. Mielenkiintoisia juttuja löytyy kyllä paljon, mutta en ole vielä ehtinyt käymään niissä. Tuskin minulle tulee koskaan mahdollisuutta reissata useampaa viikkoa kerralla, joten valikointia pitää joka tapauksessa tehdä 🙂

 7. Huomaapa tässä hyvin kun itse on pääasiassa reissannut Aasiassa, ettei kyllä kovin montaa tuttua kohdetta tässä listassa itselle ole x) Mikä on ihan hirveää siinä mielessä, että tässä on lueteltuna niin monta mielenkiintoista paikkaa jonne myös haluaisin matkustaa! Riittää hyvin puuhaa seuraaville ööö… kymmenelle vuodelle! 🙂

  1. Minua taas harmittaa joskus, että en aikoinaan reissannut Aasiassa eri paikkoja kierrellen, joten en ole käynyt kuin kolmessa maassa. Onneksi nyt ensi syksynä tulee sitten nähtyä pari lisää 🙂 Mutta jos tukikohta on Aasiassa, niin ei vaatisi edes hirveästi rahaa eri maissa matkusteluun, joten harmittelen sitä, ettei minulla ollut mahdollisuutta kierrellä vaikka kuukauden päivät työharjoitteluni päätteeksi. No, mutta onpahan sitten jäljellä paikkoja missä reissata siellä idänkin suunnalla 😉

 8. Berliini on paras safkakaupunki ja lempikaupunkini Euroopassa ehdottomasti! Mua on alkanut kiinnostaa esim. Kuuba sun postausten perusteella ja nyt vaikkapa Parga, koska Kreikka yleensä kiinnostaa 🙂 Oon samaa mieltä Satun kanssa, näitä postauksia on kiva lukea ja vertailla vähän omien ”listojen” kanssa, saa samalla hyviä vinkkejä! 🙂

  1. Berliini on tosiaan ihana ruokakaupunki ja joka kerta tulee nälkä kun sitä miettiikin 🙂 Ja Kuubaa voin kyllä suositella, tosin en tiedä kuinka paljon se on nykyaikaistunut sitten oman reissuni. Mutta silloin ainakin oli ihanaa vanhahtavaa karibialaista fiilistä!

 9. Mahtava postaus ja ihan mieletön lista! Itsellä on Kuuba ja Brasilia vielä kokematta, samoin tuo USA:n roadtrip, mutta uskon niiden kipuavan aika korkealle matkakokemuksissa. Berliini, kyllä! Parga, testattava!

  1. Berliini taitaa olla aika monen suosikki 🙂 Ja Kuuba kiinnostaa monia. Olisi hauska käydä siellä itsekin uudelleen, sillä voisi katsoa onko paikka muuttunut kuinka paljon sitten reissumme. Toivotaan, että Kuuba säilyttää vanhahtavan charminsa vielä pitkään 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: