Länsirannikon road trip: suunnittelua pt1

Road tripille tuskin kannattaa lähteä suunnittelematta mitään etukäteen. Sekin olisi toki kutkuttavaa, että kliseisesti ainoana määränpäänä olisi itse matka, mutta ainakaan omassa elämässäni ei ole aikaa eikä rahaa olla priorisoimatta joitakin asioita. Ainakin, jos haaveissa siintää nipullinen paikkoja, jotka haluaa nähdä. Se nippu kasvaa tietenkin päivä päivältä.

Aikaa meillä on länsirannikon pieneen road tripiin 10-11 päivää, hieman laskentatavasta riippuen. Aikaa ei siis ole liikaa ja kaikkia tuolla olis kiva käydä -juttuja pystytään tuskin toteuttamaan. Ihanteellisin aika olisi varmasti vähintään se kaksi viikkoa, mutta meillä loma-aikaa verottaa se New Yorkin 3-4 päivää alussa. Lennot olivat kuitenkin vähintään muutaman satasen halvempia kun lennettiin Nykin kautta, joten vaikka joudumme maksamaan luonnollisestikin nämä lennoissa säästetyt rahat hotelliöinä (ja aika lailla tasan juuri sen säästön verran), on Nykin pysähdys vain järkevää sellaisille ihmisille, jotka rakastavat kyseistä kaupunkia.

P1022098

Aloitamme lomamme siis New Yorkin osuudella ja lennämme sieltä suoralla lennolla San Franciscoon. Meille oli periaatteessa ihan sama, aloittaisimmeko kierroksen Los Angelesista vai San Franciscosta, joten jälleen lentojen hinta ratkaisi. Ja nyt kun ajattelee jälkiviisaana, niin näin päin on siinä mielessä parempi, että ensin olemme miniloman Nykissä, sitten seuraa useampi päivä autolla ajamista ja lopuksi olemme miniloman Los Angelesissa. Loma vaikuttaisi olevan ihan balanssissa!

San Franciscosta ajamme rantatietä jotakuinkin Santa Barbaraan ja sieltä Las Vegasiin. Vegasista suuntaamme sitten Los Angelesiin. Autopäivinä ajoa tulee n. 500km per päivä ja pienempiä teitä pitkin ajoaika on luonnollisestikin lähes koko päivä. Mutta tarkoituksena on nähdä matkojen varrella sitä perusjenkkilää, johon totuin vaihtarikesänäni, joten maisemien katselu auton kyydistä ei tunnu niin puuduttavalta, kuin vastaava istuminen jossain muussa kulkuneuvossa.

PC281611

Olemme varailleet suurimman osan hotelleista (motelleista ym.) jo etukäteen. Syynä on se, että olemme saaneet hyviä vinkkejä paikoista, joissa on esim. ilmainen parkkipaikka ja muutenkin ok liikenneyhteydet. Lisäksi haluamme matkallemme etukäteen tiedossa olevan budjetin ja jätämme matkan varrella varattavia majoituksia reissullemme vain vähän. Ja kolmas syy on se, että joskus vapaan ja erityisesti sopivan hintaisen hotellin etsimiseen voi mennä tuntikausia, eikä meillä ole välttämättä hermoja sellaiseen, jos olemme sitä ennen ajaneet 10 tuntia.

Lentojen varaamiseen käytimme Ebookersia, kuten edelliselläkin Jenkkien reissulla, jolloin kyseessä ei ollut perus meno-paluu -lennot. Auton varasimme eAutovuokraamon kautta, sillä homma toimi myös edellisellä kerralla hyvin sitä kautta. Hotelleja olemme varanneet sieltä täältä, mistä halvimman hinnan olemme löytäneet. Käytettyjä palveluja ovat ainakin AgodaOlotelsEasytobook ja Hotels.com. Halvimpien hotellihintojen selvittämiseen olemme käyttäneet Momondoa.

PC241070

Emme ole vielä varanneet Los Angelesista mitään majoitusta, sillä haluaisimme asua kahdessa eri paikkaa, mutta emme ole vielä ihan varmoja, että missä. Toinen paikoista voisi olla rannan läheisyydessä, joten esimerkiksi Santa Monica tulee kysymykseen.

Ps. Onko mitään parempaa tekemistä räntäsateisena (toukokuun!) viikonloppuna kuin suunnitella kesän matkoja? Kurjuutta lisää vielä flunssa, mutta kyllä tulevat reissut lämmittävät oloa kummasti. Kesän ensimmäinen matka lähestyy muuten jo viikon päästä, nyt pitää parantua nopeasti!

Pps. Las Vegasin majoituksemme on Golden Nugget Casino! Odotettavissa todella kitsiä meinikiä, me like!!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: