Tuntematon Loutraki

Kirjoittelin muutama päivä sitten helteisestä Ateenasta Akropolis-kukkuloineen ja mainitsin samalla olleeni varsinaisesti lomalla läheisessä Loutrakin pikkukaupungissa. Loutraki on lomakohteena varmasti hieman tuntematon (suomalaisille), joten tässäpä muutama kuva ja tunnelma sieltä!

kreikka 008

kreikka 004_2

Kreikka -08 049

Koska reissusta on aikaa jo monta vuotta, en muista kovin paljoa faktatietoa paikasta, mutta sijainti on hyvä, 1-2 tunnin bussimatkan päässä Ateenasta ja aivan Peloponnesoksen niemimaan kainalossa, Korintin kanavan kupeessa. Lähiseudulta löytyy mm. historiallista nähtävää ja hyvin paikallistunnelmainen Korintin kaupunki. Antiikin nähtävyyksistä on päällimmäisenä jäänyt mieleen Epidauruksen teatteri, jossa akustiikka oli aivan loistava ja puhe kuului lavalta korkealle ylös asti ilman mitään äänentoistoa.

kreikka 106

kreikka 110

Turisti poseeraa paikallisten tiellä (Korintti).

Kreikka -08 045_2

kreikka 049

Historiallinen Korintti:

kreikka 087

kreikka 084

Epidaurus:

kreikka 104

kreikka 102

Itse Loutraki on pienehkö, suht rauhallinen kaupunki, jonka sydän on rantakatu. Rantakadun varrella on vieri vieressä ravintoloita, kahviloita ja tyylikkäitä drinkkibaareja. Tunnelma ei ole mitenkään erityisesti kreikkalainen, ainakaan sellainen, millaiseksi miellämme kreikkalaisen fiiliksen. Loutraki onkin mielestäni melko moderni kreikkalainen kaupunki, jossa ei huokaile joka kulmalla ihastuksesta pittoreskeille maisemille, mutta jossa voi istuskella tyylikkäästi vaikka mojito kädessä ihaillen kultaista auringonlaskua. Paikka voisi olla melkein mikä tahansa Välimeren pikkukaupunki.

Kreikka -08 009

kreikka 040

Loutrakin ranta on kaunis (erityisesti auringonlaskun aikaan) ja se koostuu melko tyypilliseen tapaan pikkukivistä. Kivet muistuttavat ranskanpastilleja ja ovat melko kuumia auringon lämmittäminä. Vesi oli jälleen kerran liian kylmää makuuni, mutta toisaalta heinäkuun +38 pakottaa välillä mereen. Onneksi rannikolla käy vähintäänkin pieni tuulenvire!

kreikka 055

kreikka 054

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: