Kierros Manhattanilla: mitä kaikkea kannattaa nähdä?

Huutelen aina, että New York ei ole yhtä kuin Manhattan, mutta vaikka suhaammekin paljon esim. Brooklynissä, niin tottahan toki käymme useampana päivänä myös Manhattanilla. Ei sitä nyt voi millään jättää väliinkään, sillä onhan siellä vaikka mitä nähtävää ja suurin osa ihan ilmaiseksi. Riittää, kun tallailee katuja. Ja ehkä ajaa jalkojen säästämiseksi vähän metrollakin.

Mutta lähdetäänpä liikkeelle eteläkärjestä ja siirrytään pikkuhiljaa kohti Midtownia. Tässä muutamia paikkoja, joissa olemme vierailleet useampaan otteeseen vuosien aikana.

Financial District: Wall Street, kiiltävät pilvenpiirtäjät, 9/11 Memorial ja Century21-aletavaratalo. Siinäpä muutama syy kierrellä eteläkärjen katuja. Itse kaduista oma lempparini on Nassau Street, joka on jotenkin hassun värikäs ja jopa idyllinen kukkakoristeineen, ihan kuin eri maailmasta kuin kylmänharmaa ja mahtipontinen liike-elämän keskusta. Ei myöskään kannata missata South Street Seaportia.

auringonallaDSC_1476 auringonallaDSC_1482
auringonallaDSC_1477 auringonallaDSC_1426
auringonallaDSC_1454 auringonallaPA200031

Ylös päin siirryttäessä vastaan tulee värikäs Chinatown idässä ja Soho lännessä. Niiden jälkeen onkin Villagen vuoro, joka on monen lempialueita Nykissä. East Villagessa käymme usein levyostoksilla ja West Villagessa tunnelmoimassa viihtyisiä katuja. Väliin jäävä Washington Square Park on käytävä kurkkaamassa aina, kun siellä päin liikumme. Joskus paikasta voi bongata talvipakkasillakin flyygeliä soittavan miehen, ihan hullua! Pingviinimatkalaisetkin ovat törmänneet häneen.

auringonallaPA191310 auringonallaPA191311
auringonallaPA191313 auringonallaPA191314
auringonallaDSC_1492 auringonallaDSC_1496
auringonallaDSC_1503

Seuraavaksi onkin vuorossa Meatpackin District ja kuulun High Line -puiston alkupää. Yläilmoissa sijaitsevaa puistoa pitkin voi kävellä vaikka Midtowniin saakka. Ellei sitten halua poiketa Madison Square Parkissa, jossa sijaitsee Shake Shackin alkuperäinen grilli. En ehkä tiedä mukavampaa paikkaa nauttia lounasta tai pientä iltapalaa! Muista myös ihailla puiston laidalla olevaa Flatiron Buildingia.

auringonallaPA201350
auringonallaPA201358 auringonallaPA201354

Nyt aletaankin jo olla Midtownissa, missä on hyvä heittää pieni kierros: Bryant Park, sen laidalla oleva upea New York Public Library ja klassinen Grand Central Terminal. Hieman ylempänä sijaitsevan Times Square, joka voi olla ajankohdasta riippuen joko rasittava tai epätodellinen, sekä Rockefeller Center, jonka aukiolle pystytetään jouluaikaan valtava kuusi sekä luistelurata.

auringonallaDSC_1526
auringonallaPA231650 auringonallaPA231658
auringonallaPA231662 auringonallaPA231676
auringonallaPA231698 auringonallaPA231682
auringonallaPA231700 auringonallaPA231616
auringonallaPA231615 auringonallaPA231631
auringonallaDSC_1687 auringonallaDSC_1719
auringonallaDSC_1742

Eikä Manhattan tähän lopu, nyt ei olla edes puolivälissä! Central Park on tietenkin sitä tunnetuinta New Yorkia ja kaikki ovat kuulleet sitä sivuavasta Harlemista. Mutta näidenkin jälkeen Manhattan jatkuu yhä edelleen, tosin ilman turisteja. Aika monenlaista mahtuu yhdelle saarelle, vai mitä?

6 vastausta artikkeliin “Kierros Manhattanilla: mitä kaikkea kannattaa nähdä?

  1. Mä oon kerran käynyt Nycissä ja se jotenkin jätti kylmäksi, en tiedä jäikö kahden viikon turreilusta vaan niin kova väsymys pääälle, että se vaikutti siihen. Näitä kuvia katsellessa kuitenkin haluis päästä kokemaan kaupungin uudestaan. Onneksi seuraava visiitti saakin olla vähän rennompi, kun ei tarvitse kaikkia turrekohteita käydä katsomassa 🙂

    1. Ihan totta, että noinkin voi käydä! Sitä tulee aina uudessa paikassa helposti ahmittua kaikkea, kun taas tutussa kaupungissa voi haahuilla ja pysähtyä kahvilaan vain katselemaan ihmisiä. Kaksi viikkoa kuulostaa kyllä ihanan pitkälle ajalle, toivottavasti mekin pääsemme joskus niinkin pitkäksi aikaa, tai vaikka kuukaudeksi, se olisi ihan huippua! Silloin ehtisi pitää kunnon lepopäiviä välissä 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: