Satamatunnelmaa New Yorkissa: South Street Seaport

New Yorkin hotellipostaus herätti minussa (yllättäen) taas kaipuun kaupunkiin. Harmillisesti taloutemme toinen osapuoli tuntee hyvin vahvasti samalla tavalla, joten meillä ollaan taas keskusteltu koko viikonloppu siitä, pitäisikö pitää talvella muutama päivä lomaa ja huonojen säiden uhallakin varata liput?

Talvisää ei ole minulle mikään maailman mieluisin ja eniten nautin auringosta. Toukokuisella reissullamme aurinko paistoi useampana päivänä, mutta hieman koleampiakin hetkiä osui kohdalle. Ja usvaisia! Mutta sumu ei ole aina pahasta, sillä se luo myös ainutlaatuista tunnelmaa, kuten pienellä pyrähdysellämme South Street Seaportissa: pilvenpiirtäjät katoavat sumuun ja laivat näyttävät rapistuneinakin hehkeän värikkäiltä untuvaista valkoista vasten. East River sen sijaan näyttää ankean harmaalle, eikä Brooklyn Bridgekään anna parastaan.

P5162540
P5162545
Southstreetseaport3
P5162536
Southstreetseaport

Aurinkoisemmalla säällä satama-alue Manhattanin eteläpäässä on varmasti yksi hyvä paikka ihailla Brooklynin siltaa. Laiturilla on kahvila, jonka kattoterassille pääsee kuka tahansa viettämään aikaa ja liuskien ansiosta näköalapaikalle voi hurauttaa vaikka pyörällä! Samalla kannattaa kävellä myös läheisen pienen, satamatunnelmaa henkivän ostosalueen läpi. Siitä lisää joskus myöhemmin, sillä ilmeisesti minulla on alueesta vain Instagram-kuvia (IGTravelThursdayn jatkumista odotellessa!).

Southstreetseaport2
P5162556
P5162539
P5162560

5 vastausta artikkeliin “Satamatunnelmaa New Yorkissa: South Street Seaport

  1. Tämä lukija ei pysy enää nahoissaan,kiitos NY-postaustesi ;-D Oma reissu on edessä runsaan kahden viikon kuluttua…

    1. Voi vitsi, niin lähellä! Elokuussa onkin vielä varmasti todella lämpimät säät, tai ainakin meidän syyskuisella reissulla joku vuosi takaperin oli vielä kivan lämmintä 🙂 Tuolla kahvilan katolla oli jotain aurinkotuolien tapaisia tai muita tuoleja ja siellä voi vapaasti hengata. Saatan ehkä vielä ennen sun reissua tehdä vielä yhden Nyki-postauksen 😉

      1. Kiva, kiva 🙂 Meillä on tarkoitus vuokrata fillarit ja tutustua kaupunkiin pyöräilemällä, joten levähdyspaikat on hyvää skautata myös etukäteen.

  2. Mä kävin viimeksi NYCin reissulla tuolla South Street Seaportissa vain ja ainoastaan ostamassa lippuja Broadway-esitykseen. Siellä kun on TKTS:n myyntikoju. 😉 Nuo vanhat laivat ovat kyllä hienoja. Niissä taisin käydä sitä edellisellä reissulla, mutta siitä on jo niin monta vuotta, ettei muistoja enää paljoa ole.

    1. Mä olin käynyt muutama vuosi sitten ihan pikaisesti kääntymässä siinä sataman tienoilla ja nyt mentiin sitten yhdessä ihan ajan kanssa. Mukavaa seutua, jotenkin ihan omanlaisensa fiilis 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: