New Yorkin hotellit: vinkkejä ja kokemuksia

Olin luvannut jo useampi viikko sitten tehdä postauksen aiheesta New Yorkin hotellivinkit, mutta sitten tuli kesä, Italia ja Suomen kesä ja siinähän se aika menikin. Aihe on sinällään kuitenkin sekä mielenkiintoinen että ajankohtainen, sillä Nyki on mielessä vähintään joka toinen päivä ja toivon mukaan pääsen lempikaupunkiini ensi kesänä. Mutta majoitus, sen valinta on aina sekä kutkuttavaa että stressaavaa. Tässä muutamia kokemuksia ja mietteitä aiheeseen liittyen.

Olen yöpynyt New Yorkissa laskujeni mukaan seitsemässä eri hotellissa (tämän postauksen hotellikokemuksia on päivitetty myöhemmin ja siksi määrä on suurempi). Hotellit ovat sijainneet niin Manhattanilla kuin Brooklynissa ja Queensissa, niin Times Squarella kuin Chinatownissa. Yhteistä näille on lähinnä hinta. Joka ikinen hotelli on ollut sillä varaus- ja matkustushetkellä kohtuuhintainen, mutta sama ei ole pätenyt välttämättä enää seuraavana vuonna tai seruaavalla matkalla. Kohtuuhinnalla tarkoitan New Yorkin tapauksessa, että huone on maksanut keskimäärin 100-150e per yö. Sesonkiaikaan (vaikkapa uusi vuosi) asteikon kalleimmalla hinnalla saa minikokoisen huoneen Brooklynistä diner-aamupalalla. Tammikuun lopussa samaan hintaan tai hieman halvemmallakin saa paljon tasokkaamman hotellin Times Squarelta (mutta ei tietenkään aamupalalla, se on kokemukseni mukaan harvinaista Manhattanilla).

Niin, se aamupala. Seitsemästä hotellista neljä on sijainnut Manhattanilla ja niistä yhdessä on ollut aamupala. Sen sijaan Queensin ja Brooklynin hotelleissa on kaikissa ollut aamupala, mutta sen taso on vaihdellut motelliaamupalasta diner-aamupalaan. Nykissä on mahdollista syödä herkullisia aamupaloja kaupungillakin, joten en itse valitsisi hotellia sen mukaan, missä on aamupala, ellei sitten kyseessä ole budjettireissu (ravintolassa aamupalan syöminen maksaa melko paljon). Silloinkin voi olla vaikea täyttää mahaa muffinssilla, paahtoleivällä ja kahvilla. Viimeisimmässä hotellissamme Queensissa aamupalalla oli kyllä edellämainittujen lisäksi mm. jugurttia, kananmunia, jauhelihapihvejä, hedelmiä, vohveleita ja donitseja, joten pärjäsimme sillä kyllä ihan hyvin.

Katsomme aina, että hotellilta on hyvä metroyhteys ja lähin asema on lyhyen kävelymatkan päässä. Nykissä ei mielestäni kannata ajaa millään kulkuneuvolla maan päällä, sillä ruuhka-aikaan matkustaminen on tuskastuttavan hidasta, kuten suurkaupungeissa yleensäkin. Olemme käyttäneet metroa huoletta eikä koskaan ole missään tuntunut olo turvattomalta. Keskeinen sijainti esimerkiksi Times Squarella on hyvä siinä mielessä, että sieltä pääsee nopeasti mihin suuntaan kaupunkia tahansa. Mutta muutoin esimerkiksi Queensin puolelta Long Island Citystä pääsee hyvinkin nopeasti metrolla Manhattanille ja Midtowniin. Lisäksi Manhattanin ulkopuolella asuminen tuo ihan erilaista perspektiiviä omaan lomaan, sillä New York ei ole missään nimessä Midtown tai edes Manhattan vaan hyvin laajalle levinnyt kaupunki, jonka eri puolista kannattaa ottaa kaikki irti! Toki ensimmäisellä matkalla monet majoittuvat Manhattanille (niin mekin), koska aikaa on rajallisesti.

Suurin osa näistä meidän kokeilemista majoituksista on joko motelliketjuista tai muuten vaatimattomista hotelleista. Ainoa syy on budjetti, sillä totta kai majoittuisimme mielellämme vaikkapa viihtyisissä boutique-hotelleissa. Jos budjettiimme mahtuisivat kaikki 300e per yö olevat hotellit, olisi vaihtoehtoja jo huomattavasti enemmän ja tasokin varmaan ihan kohtuullinen. Me vietämme kuitenkin niin vähän aikaa hotellilla, ettemme ole yleensä kaupunkilomilla viitsineet panostaa majoituksen tasoon.

New Yorkin hotellia valittaessa pohditaan usein hotellin mahdollista ötökkäongelmaa. Toistaiseksi yhdessäkään huoneessani ei ole näkynyt ötökän ötökkää, mikä on varmasti ollut myös hyvää tuuria, sillä en ole erityisesti tutkinut keskustelupalstoja tms. ennen hotellin varaamista.

Tässä vielä lyhyet kommentit kaikista kokeilemistani hotelleista:

Manhattan:

Best Western Bowery Hanbee *** (Chinatown): Saimme hotellin vahingossa, sillä varaamamme edullisempi hotelli oli ylibuukannut. Siistit ja suht modernit, ei kovin isot huoneet. Tykkäsin sijainnista Chinatownissa (kahden metrolinjan asemat ihan lähellä, suht rauhallista) ja aamupalasta, joka oli newyorklaisittain runsas eli ihan ok (motellityylinen). Majoittuisimme tässä uudelleenkin, jos hinta sopisi budjettiimme.

 

Carter ** (Times Square): Budjettihotelli erittäin keskeisellä paikalla (oikeastaan tämän keskemmäksi on vaikea päästä). Todella hyvät yhteydet kaikkialle ja Times Square on korttelin päässä. Huoneet ovat nuhruiset ja vanhanaikaiset, mutta ihan toimivat. Hissit ruuhka-aikaan tosi varattuja.

TRYP by Wyndham Times Square South **** (Times Square): Tasokkain meidän reissujen hotelleista. Siistit, modernit huoneet ja keskeinen sijainti. Ihastuin hotellin sänkyyn, joka oli kutsuvan muhkea. Tammikuun lopussa hinta oli edullinen, muulloin tämä taitaa olla matkabudjettimme ulkopuolella.

Hotel Pennsylvania ** (Midtown): Tästä ei ole hirveästi muistikuvia, sillä vierailin hotellissa vuonna 2001. Huone oli isohko ja vanhanaikainen ja kulunut mutta ihan siisti. Sijainti oli erittäin keskeinen ja mm. Madison Square Garden on ihan vastapäätä hotellia ja Macy´s ihan lyhyen kävelymatkan päässä. EDIT: Vierailimme hotellissa yhden yön verran lokakuussa 2016. Kokemus oli todella huono ja edullisin huonetyyppi rähjäinen, mitään remontointia ei oltu tehty sitten edellisen reissun, joka oli 15 vuotta aikaisemmin. Aluksi vesi oli poikki ja sen jälkeen tarjolla oli vain ruskeaa vettä. Ei kiva!

The Manhattan Hotel at Times Square **** (Times Square): Otimme lokakuussa 2015 viimeiseksi yöksi ”tasokkaamman” hotellin keskeisemmältä paikalta. Taso ei tietenkään ole oikeasti mitään neljää tähteä, vaan ihan perus. Huoneessa ei ollut mitään moitittavaa, eikä oikein mitään erityistä kehuttavaakaan. Kylppäri oli vanhahko. Sijainti oli todella hyvä, noin puolivälissä Times Squaren ja Central Parkin välissä. Saimme huoneen jo useamman tunnin ennen sisäänkirjautumisaikaa, siitä plussa.

Queens:

Corona Hotel *** (Corona): Tämä hotelli tuli varattua viime kesänä siksi, että muistelin lentomme länsirannikolle lähtevän La Guardian kentältä aikaisin aamulla. Väärin meni, sillä lähdetiinkin JFK:lta. Hinta-laatusuhde oli hyvä (edullisempi kuin Manhattan, mutta paljon parempi huone, joskin ihan tavallinen), jotain pientä aamupalaa olisi ollut tarjolla ja metroasema oli ihan vieressä (tosin metron kolina kuuluu selvästi huoneisiin). Huonona puolena se, että matka Manhattanille kestää ja samoin lähes minne tahansa muualle.

 

Comfort Inn Long Island City ** (Long Island City): Hotellin virallinen luokitus on vain kaksi tähteä, mutta New Yorkin surkean hotellitason huomioiden kolmekin voisi olla paikallaan. Huone oli siisti, mutta pienehkö (meille ihan sopiva). Aamupala oli muutakin kuin paahtoleipää ja kahvia, mutta ”aamiaishuone” vain muutaman pöydän kattava ja välillä piti roudata aamupalat omaan huoneeseen. Sijainti oli meidän mieleen, sillä Long Island City on kivan rosoinen teollisuus- ja studiorakennuksineen, mutta kuitenkin vain lyhyen metromatkan päässä Manhattanista ja midtownista. Menisin uudelleenkin, sillä hinta oli edullisimmasta päästä (joskaan myöhemmin emme ole löytäneet tähän enää hyviä tarjouksia).

Country Inn & Suites New York City *** (Long Island City): Vierailimme syksyllä 2016. Olisimme valinneet Comfort Innin, mutta sen hinta oli kalliimpi, joten päädyimme tähän. Sijainti hyvä, sillä lähettyvillä kolme eri metroasemaa ja monta eri linjaa. Aamupala motellityyliä, plussaa donitseista! Huone oli hieman kulunut ja esim. hiustenkuivaaja oli hajonnut, minkä lisäksi syysloma-aikaan yöllä tahtoi tulla kylmä (sellaiselle vilukissalle kuin minä), mikä taitaa tosin vaivata kaikkia hotelleja.

 

Brooklyn:

Union Hotel *** (Park Slope): Tässä hotellissa on ollut ehdottomasti paras aamupala, sillä se tarjoiltiin korttelin päässä sijaitsevassa dinerissa. Tykkäsimme paljon myös ympäristössä, joka on vanhaa teollisuusaluetta. Metropysäkki lähellä, tosin matka midtowniin kestää puolisen tuntia. Mikäli vaihtaa yhden pysäkin päässä, pääsee express-linjalla nopeamminkin. Huoneet olivat pienimmät mitä missään muualla on ollut (siis todella pienet!) ja kylppäri (suhteettoman suuri huoneen kokoon nähden) oli hyytävän kylmä talvella. Kuuman veden kanssa oli pieniä ongelmia talviaikaan. Menisin kyllä uudelleenkin, sillä tykkään viettää aikaa Brooklynissä. Viimeksi hinta oli kuitenkin liian kova toukokuussa, joten päädyimme Queensin puolelle. (LISÄYS: yövyimme tässä uudelleen lokakuussa 2015. Huone edelleen ällistyttävän pieni, aamupala hyvä.)

Seuraavaksi olisi haaveissa vuokrata asunto. Ei ehkä vielä kuitenkaan seuraavalla kerralla, mikäli meillä ei ole muutamaa päivää enempää aikaa. Mutta sitten joskus, kun menemme vaikkapa viikoksi, on asunnon vuokraaminen varmasti hyvä veto!

9 vastausta artikkeliin “New Yorkin hotellit: vinkkejä ja kokemuksia

 1. Kiitos hyödyllisestä ja hyvästä postauksesta! Itellä siintää vielä eka New Yorkin trippi jossain kaukana tulevaisuuden haaveissa, lähinnä siks että haluun säästää kunnolla ensin rahaa sitä varten ja olla samantien viikon perillä. Millaisella päiväbudjetilla sun kokemuksen mukaan pärjää kaks ihmistä Nykissä? 🙂

  1. Kiva juttu, että tästä oli hyötyä! Päiväbudjettiasiat on sitten hieman hankalia kysymyksiä aina. Juuri menneellä Italian reissulla olimme varanneet käteistä 40e/päivä/2hlöä ja sillä piti saada niin illallinen kuin päivän aikana pienet syömiset/kaupassa käynnit, parkkirahat ja hotelliverot. Olimme varautuneet toki vinguttamaan visaa ja nostamaan lisää rahaa, mutta lopulta pärjäsimme tuolla, mikä on ihmetyttänyt joitakin kun olen maininnut asiasta. Myös Nykissä me ollaan aina aika pienellä päiväbudjetilla liikenteessä (kaikki vaate- ym. ostokset tehdään tietty kortilla). Lounaan saa halvimmillaan 1 dollarin pizzaslice + 1 dollarin limutölkki ja esimerkiksi ihana Shake Shackin perushampurilainen irtoaa muistaakseni jopa alle 5 dollarilla (noin 3,5e). Chinatownin aasialaisissa ravintoloissa syö myös ruhtinaallisesti ihan pikkurahalla. ”Oikeissa” ravintoloissa olemme suuren annoskoon takia tilanneet yleensä annoksen puoliksi, jolloin lasku on ollut juomineen ja tippeineen alle 50 dollaria eli ei kovin paljoa euroissa 🙂 Toki kallistakin varmasti löytyy, mutta meillä ei ole ollut mielenkiintoa kokeilla, kun hyvää ruokaa löytyy edullisestikin. Ja tietty dollarin kurssi vaihtelee, välillä on edullisempaa kuin toisella kertaa!

 2. Hi! Ole rohkea ja ota majoitus Harlemista, ei vaisinkaan, vai uskaltaisiko sitä? Suuri haaveeni olisi saada asua New Yorkissa pidemmän aikaa, vaikkapa pari- kolme kuukautta, You know, ei menisi kaikki juoksemiseksi. Saisi rauhassa hengailla Central Parkissa, ja olla vain – imeä sitä suurmetropolin ihanaa vaikutetta itseensä. Mutta tosiaan, asuminen tuolla on ihan sikakallista! Mielenkiinnolla lukisin vaikkapa Paula Koivuniemen kokemuksia asumisesta kaupungissa, tokko hänen ei budjettisummilla siellä varmasti taida tarvitse oleskella.

  Järkyttävä New York kuume tuli jälleen, kiitos vain 🙂 Tässä by the way jotain mun hotellikokemuksia: http://potentialinme.blogspot.fi/2013/10/hotelleja-new-yorkissa.html
  Onko sinulla tietoa, onko New Yorkissa luvallista enää vuokrata asuntoja lyhyiksi ajoiksi? Olen käsittänyt, että siell olisi jokin laki olemassa tähän. Residences at 51st Street and 7th Avenue, jossa asuimme hetken lopetti toimintansa suht. pian lähtömme jälkeen.

  Hotel Pennsylvaniasta emme uskaltaneet huonetta ottaa, kun luin juuri niitä ihmisten kauhutarinoita 🙂 Mutta aina ei mene niin kuin sanotaan – onneksi.

  1. Kiitos Katja hyvästä kommentistasi! Harlem olisi kieltämättä mielenkiintoinen! Muutaman kerran ollaan käyty siellä pyörimässä, mutta syvempi tutustuminen olisi paikallaan 😉 Tosin sopivissa rajoissa, heh. Ehkä Brooklyn olisi kuitenkin ensimmäisenä haaveissa vuokra-asunnolle!

   Minäkin olen joskus kuullut tuon, että asuntoja ei saisi enää vuokrata lyhyiksi ajoiksi, mutta toisaalta kyllä niitä ainakin edelleen vuokrataan. Ainakin Inka (Archie Gone Lebanon) on vasta vuokrannut asunnon (vai jopa kaksikin). Mutta toivottavasti vuokrauskielto ei ole totta!

   Heh, Pennsylvania on todella suosittu hotelli ja monet kaupunkiin ensimmäistä kertaa matkaavat valitsevat sen edullisimmasta päästä olevan hintansa vuoksi. Siksi siitä varmasti on myös määrällisesti hieman enemmän huonoa palautetta. Itse en tosiaan huomannut mitään sen kummempaa negatiivista, mutta tasohan voi vaihdella huoneittain paljonkin! Olen kerran varannut sinne huoneen uudemmankin kerran, mutta löysimme viime hetkillä halvemman, johon vaihdoimme. Se hotelli oli kuitenkin lopulta ylibuukannut ja meidät siirrettiin tasokkaampaan hotelliin Chinatowniin 🙂

  2. Niin ja kyllä, ihan hirveä Nyki-kuume täälläkin! Pakko tehdä vielä joku postaus ennen kuin siirtyy ajatuksissaan takaisin Italiaan 🙂

 3. Minä yövyin New Yorkissa Quality Inn-Jamaica-hotellissa. Olimme majoittuneena siellä siksi, että toisella puolella tietä on juna-asema, jolta menimme aamulla klo 7.30 JKF:n lentokentälle, koska meillä oli lento LA:iin.

  Siisti ja rauhallinen hotelli, muistaakseni hyvä aamupala. Kuvia blogissani heinäkuu 2013 ja siellä kohdassa hotellien salattu maailma loppupuolella:

  http://www.rantapallo.fi/tatjaana/2013/07/13/hotellien-salattu-maailma-standard-high-line-manhattan/

  1. Kiitos Tatjaana linkistä! Olenkin tainnut katsella joskus tuota Quality Innin Jamaica-hotellia, ihan kivalle näytti 🙂 On tosiaan hyvä suunnitella majoituspaikkansa myös sillä perusteella, että jos on aikainen aamulähtö, niin on kätevä yhteys lentokentälle. Meidän piti kerran lähteä jo ennen auringonnousua, kun kone lähti sen verran aikaisin. Onneksi metroasema oli ihan vieressä ja ei tarvinnut vaihtaa kuin kerran 🙂

 4. Minä olen kanssa yöpynyt tuossa Hotel Pennsylvaniassa, muistaakseni vuonna 2006, enkä voi oikeasti suositella. Hinta oli suht korkea (melkein $300) ja taso kuitenkin ihan mitä sattuu. Muistan, että meillä oli ongelmia saada kolmatta sänkyä huoneeseen (kolme siskoa liikenteessä), pyyhkeitä oli liian vähän, sen jälkeen niitä ei saanut puhtaina… Huonepalvelussa siis paljon parantamisen varaa, ja lisäksi huone tuntui erittäin nuhjuiselta. Paljon pitäisi siis olla muuttunut, jotta tuonne haluaisin majoittua uudelleen – etenkin jos niitä huoneita ei ole vieläkään rempattu.

  1. Kiitos Jenni kommentistasi! Oma kokemukseni on vuodelta 2001 ja tosiaan itsekin muistan, että huoneet oli jo silloin nuhruiset. Tosin hinnasta minulla ei ollut silloin hajuakaan. Nykyään hinnat on olleet parin viime vuoden ajan ihmeen korkealla Pennsylvaniassakin, tyyliin tuo 300 dollaria tai ylikin eli tosiaan ihan liian paljon. Veikkaan kyllä, että tuo viime kesän hotellimme Carter on vähintään yhtä nuhruinen, mutta 100e hinta on tietenkin sellaiselle tasolle paljon sopivampi!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: