Pieni pysähdys Bergamossa

Jatkoimme matkamme Como-järven Bellagiosta kohti seuraavaa etappiamme, joka oli Garda-järven eteläkärjessä sijaitseva Sirmione. Sitä ennen teimme kuitenkin kolme pysähdystä: 1) matkan varrella olleeseen markettiin, josta ostimme vihdoinkin ne sateenvarjot, 2) ostoskeskukseen, josta hankimme kuivat pitkähihaiset paidat niiden ainoiden kastuineiden tilalle ja 3) Bergamoon, josta minulla ei ollut muuta etukäteistietoa kuin korkeuksissa sijaitseva vanhakaupunki ja sinne me myös suuntasimme.

P7083367

Vanhakaupunki on rakennettu kukkulan päälle ja sinne pääsee myös autolla (tosin en tiedä mahdollisista ajorajoituksista muille kuin asukkaille), mutta me jätimme auton kadunvarsiparkkiin ja kävelimme funicular-asemalle. Edestakainen matka maksoi muutaman euron ja oli tietenkin kokemuksenakin ihan hauska.

Bergamo1
P7083377
P7083378

Lähdimme kiertämään vanhankaupungin aluetta umpimähkään ja suuntasimme aluksi eri suuntaan kuin kaikki muut turistit. Koska tämä oli reissun alkupuolella, oli keskiaikaisilla mutkittelevilla mukulakivikaduilla haahuilu ihan hauskaa, mutta kieltämättä sillä suunnalla ei ollut juuri mitään nähtävää. Lisäksi alue on melko pieni, joten käännyimme pian keskeisemmälle alueelle, sinne missä turistit parveilivat (vaikka toisaalta täällä oli vähän turisteja verrattuna muihin kaupunkeihin) ja päädyimme katedraaliaukiolle. Kävelimme sieltä vielä vanhankaupungin korkeimmalle kohdalle vanhalle linnoitukselle, josta oli hienot näkymät alas kaupunkiin. Vettä alkoi sataa tässä vaiheessa lähes kaatamalla, joten sateenvarjot tulivat tarpeeseen!

Bergamo4
P7083385
Bergamo2
P7083393
Bergamo3

2 vastausta artikkeliin “Pieni pysähdys Bergamossa

  1. Kävin Bergamossa kymmenen vuotta sitten ja kaupungista jäi hyviä muistoja. Kivaa nähdä toisen ottamia kuvia kaupungista! Varsinkin tuollaiselle lyhyelle pyrähdykselle se on kiva paikka.

    1. Me ei nähty kaupungista oikein muuta kuin tuo vanhakaupunki (sateinen sää ei houkutellut kävelemään sen enempää), mutta toisaalta ei oltu sen kummemmin ajateltu koko kaupunkia, että ihan kiva oli piipahtaa nopeastikin 🙂 Näin netissä ihania kuvia, jotka on otettu jostain korkealta (läheiseltä kukkulalta?) tyyliin talvella ja koko vanhakaupunki näkyi niissä, todella kauniita!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: