IGTravelThursday / Superviikonloppu Oulussa

Olemme tämän kesän aikana reissanneet Italiassa ja vietin itse ihanan heinäkuisen viikon myös Kuopiossa ja mökillä Rikkaveden rannalla. Sen sijaan elokuun ensimmäinen viikonloppu oltiin kotona Oulussa ja lopulta vietettiin oikein superviikonloppu nauttien Oulun kesätapahtumatarjonnasta. Ja kyllä kotikaupunki näytti taas parastaan, säät suosi (kuten viime viikkoina joka puolella Suomea) ja ihmiset olivat liikkeellä.

Elojazz

Perjantaina suuntasimme Rauhalaan Elojazzeille ja saimme nauttia hyvästä musiikista ja ruuasta. Lavalle nousi illan aikana Timo Lassy ja Joyce Elaine Yuille, Jukka Eskola ja Verneri Pohjola ja lopuksi Tuomo, jonka keikan aikana alkoi satamaan vettä. Tunnelma oli aika satumainen, kun kuuntelimme musiikkia sateenvarjojen alla istuen pimenevässä elokuun yössä, sateen valuessa paljaita päivän paahtamia polvia pitkin. Elojazzien miljöö on muutenkin aivan ihana, vanhojen puu- ja tiilitalojen ympäröimä rauhaisa sisäpiha. Musiikin lisäksi myös ruoka oli mielettömän hyvää ja sitä tarjoili Janne Pekkalan Fat Rooster. Otimme annoksen sekä ribsejä että brisketiä ja olisimme voineet syödä vielä toisetkin, vaikka maha ei enää vetänytkään. Ruuan ulkonäkö ei tällä kertaa kerro mausta mitään!

Ainolanpuisto Ainolanpuisto2

Seuraavana päivänä vietimme useamman tunnin puistoillen: kävelimme Ainolanpuiston varjoisia pikkuteitä, ihastelimme puroja ja pikkulampia sekä istahdimme kahvila Kiikun terassille syömään kakkua ja juomaan paikan omatekoista sitruunalimonadia. Jatkoimme iltapäivällä matkaa Jazzpuistoon, jossa oli soitetun musiikin lisäksi musakirppis, eli Antti pääsi tonkimaan levyjä. Kauppojakin tehtiin!

Kahvilakiikku Elojazz2

Illalla lähdimme vielä istuskelemaan torinrantaan ja ihailemaan auringonlaskua muutaman kaljan ja siiderin kera. Kuljimme tullessa kaupungissa vierailevan italialais-ranskalaisen ruokatorin läpi ja huomasimme italialaista pizzaa myyvän kojun. Mietimme, että perinteisen oululaisen baari-illan päättävän majoneesikänkyn sijaan olisi ihan hauska syödä huomattavasti hienostuneempaa italialaista pizzaa (ei sillä, olen kyllä viime vuosina syönyt huomattavasti enemmän italialaista pizzaa kuin majoneesikänkkyä, heh), mutta kojun italialainen pizzanpaistaja ei ollut ehkä tietoinen siitä, että Oulussa pizza menee parhaiten kaupaksi klo 4 yöllä ja oli sulkenut jo siltä päivää.

Torinranta

Sunnuntai jatkui kirpputorimeiningeissä Alppilassa ja sen jälkeen kävimme syömässä suosikissani Tubassa. Olimme varanneet pöydän tarkoituksena syödä jazzbrunssi, mutta lopulta päädyimme kuitenkin tilaamaan Jack Daniels -hampurilaiset Amerikan muistojen siivittämänä. Hampurilaiset oli kyllä tällä kertaa aika iso pettymys, sillä jostain syystä paikan omia sämpylöitä ei ollut käytetty vaan teollista kamaa mikä ei ole kyllä Tubassa yleensä takana ja Jack Danielsia ei kyllä maistanut oikein etsimälläkään. Viikonlopun ainoa pettymys!

Illalla lähdimme vielä kävelemään Tuiraan ja jokimaisemiin. Kävimme myös kiertelemässä hääpaikkaamme Lasarettia ja katselemassa sopivaa paikkaa itse vihkimiselle, joka tulee säiden salliessa olemaan ulkona. Enää kaksi viikkoa aikaa, huh!

Tuira

 

IGTravelThursday on Instagram-kampanja, jossa tägätään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan kivoja matkailuaiheisia vinkkejä kiertoon kuvien muodossa. Kampanjan järjestäjiä ovat Destination Unknown SatuKaukokaipuun Nella ja Running with Wild Horses Veera Bianca. Oma Instagram-profiilini löytyy @auringonalla.

18 vastausta artikkeliin “IGTravelThursday / Superviikonloppu Oulussa

 1. Ihania Oulu fiilistely kuvia!
  Täytyy kyllä munkin sanoa, että tää kesä on ollut alkusäistä huolimatta loppujen lopuksi aivan loistava! 😀 Ihana lämpö ja ihana aurinko, helppo on minut saada iloikseksi 🙂

  Ja tuo kiikun kakkupala näyttää niin herkulle, että pitää varmaan itsekin käydä jossain välissä syömässä tollanen. 😀

  1. Joo olen ihan samaa ihmistyyppiä, minutkin on helppo saada iloiseksi, kun siihen riittää tosiaan pelkkä lämpö ja aurinko 🙂 Ihan huippukesä ja huippuelit! Hieman pelkäsin, että lämpöä ei riitä meille, kun helteet tuli Italian matkamme aikana, mutta mitä vielä, ne vaan jatkuu ja jatkuu!

 2. Mä en kyllä tajua miski en kuvaa enemmän Oulua. Tai no ..Usein on pojat matkassa ja pyöräily niin vauhdikasta, että ei siinä ehdi mitään fiilistelykuvia ottaa 🙂 Eilenkin oltiin koko päivä eri uimarannoilla, mutta vasta Nallikarin auringonlaskussa sai muistamaan, että voisihan sitä kuvankin ottaa.

  Tubassa oli myös siinä nöyhtöpossuleivässä itse leipä vaihtunut ihmelliseen höttöön. En yhtään tykännyt. Pitäisivät nyt laadusta kiinni.

  1. Mulla on harvoin kameraa mukana, mutta kännykällä tulee aina välillä innostuttua räpsimään. Varsinkin viime viikonloppuna! Mutta pitäisi kyllä joskus ottaa kamerakin mukaan (muuallekin kuin ruokabloggareiden piknikille, heh), niin saisi edes vähän paremmanlaatuisia kuvia. Mut kelpaahan nää instaan, siellä kun laatu ei ole se juttu 🙂

   Voi ei, siis mitä ne hommaa siellä Tubassa! Todella surku, jos sama jatkuu. Jospa niiltä oli vaan tilapäisesti loppu ne sämpylät, toivon minä!

 3. Auringon valo kuvissa ❤ ja voi, Ainolan puisto! Muistan miten ihastuin siihen paikkaan joskus kymmenen vuotiaana ja pääsin käymään siellä verestämässä muistoja vasta monen vuoden päästä. Tuo kahvilakin näyttää vieläkin ihan samalta. 🙂

  1. Kiitos! Kesällä on niin kaunista! Kahvilan eteen oli tehty nyt perkolamainen terassi, johon muraatti kasvaa varmaan samalla tavalla kuin aikaisemmin itse kahvilan seinään. Se on syksylläkin niin nätti! 🙂

 4. Mainion näköistä menoa! Aina ei tosiaan tarvitse lähteä kauas 🙂 Nämä kuvat muistuttivat taas siitä, että tunnen Oulun kovin yksipuolisesti… Asia tarttis saada korjattua!

  1. Tämä oli taas hyvä muistutus minulle, että lähelläkin voi olla kivaa! Olin asennoitunut tähän kesään niin, että omassa kotikaupungissa mennään ja tehdään koko ajan, mutta sitten kylmä kesäkuu lannisti minut täysin. Onneksi tuli kuuma heinäkuu ja korjasi tilanteen! 🙂

 5. Upeita,tunnelmallisia kuvia, ihanat patosillat😊 Monia ihania muistoja herätit ja kivasti kirjoitat.

  1. Kiitos! Ja joo toivottavasti seuraavalla kerralla nähdään! Ja tiedä vaikka minäkin pääsen joskus Helsinkiin ilman kovin tiukkaa ohjelmaa 😉

  1. Kesä on tosiaan parasta aikaa vierailla täällä, talvella kaikkialla on jokseenkin nukahtanutta 😉 Mutta kesä jatkuu, jee!

 6. Oli kyllä superviikonloppu! Itte oon ollu niin superina töissä (kuten varmaan sunkin aittakuvista näkyy on ollu vähän kiirettä näin helteillä :D) että en oo oikeen ehtiny Oulussakaan kauheesti kiertelemään. Pitäis kyllä käydä tuossa Ainolan kahvilassa, Kiikkuko se nykyään on? Ihanaa, että se kuitenkin säilyi!

  1. Voi ei, no niin on varmaan ollut! Toisaalta hyvä tietenkin, että asiakkaita riittää 🙂 Juu Kiikkuhan se on nykyään ja terassinkin olivat laittaneet 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: