Sirmione ja vaaleansininen Garda

Kun saavuimme Garda-järven eteläkärjessä, kapealla niemekkeellä sijaitsevaan Sirmioneen iltapäivästä, oli satanut tuntitolkulla. Löysimme ihanan vaaleanpunaisena hehkuvan hotellimme, jonka omistaja ja mitä ilmeisemmin ainoa työntekijä, vanha nainen, puhui lähinnä saksaa. Sade tippui taivaalta tasaisesti ja sekoitti meidän pasmat totaalisesti. Aluksi emme meinanneet löytää respaa ja ryntäsimme sisään jonkun hotellivieraan huoneeseen. Poistuimme anteeksipyydellen ja kiersimme vielä muutamaan kertaan kukkia rönsyilevän puutarhan. Harmitus alkoi hiipiä pikku hiljaa kasvoille, mutta onneksi samainen mies, jonka huoneessa olimme hetki aikaisemmin piipahtaneet, neuvoi meidät kulman takana piilossa sijainneelle ovelle.

P7083445

Seuraava haaste oli löytää huoneemme ovi. Osaamme kyllä molemmat saksaa, mutta kumpikin on aika auttamattomasti unohtanut koko kielen. Ymmärsimme jotain kahdesta avaimesta ja kahdesta eri ovesta, rappusen ylös jne., mutta käytännössä pyörimme taas sateisessa puutarhassa kokeillen avainta turhaan kaikkiin mahdollisiin oviin. Lopulta luovutimme ja kävelimme takaisin respaan, jossa omistaja näytti harmistuvan tyhmyydestämme ja tuli ulos asti osoittamaan erästä vihreää toisen kerroksen ovea, josta olimme aikaisemmin nähneet erään pariskunnan kantavan matkalaukkuja sisään. Koska emme halunneet uusia toisten huonerauhan loukkausta, olimme ajatelleet jättävämme ainakin sen kyseisen oven rauhaan. Lopulta selvisi, että se ovi vei vain aulaan, josta pääsi eri huoneisiin.

Itse huone oli jokseenkin suloinen ja sängyllä odotti pieni pussukallinen pieniä kultapaperillisia karkkeja. Sadekin lakkasi vihdoin alkuillasta ja lähdimme katselemaan lähiympäristöä. Hotellimme sijaitsi muutaman kilometrin päässä keskustasta ja vain muutamien kymmenien metrin päässä rannasta. Etsimme pizzerian, joka oli auki ja saimmekin sekä mielettömän näkymän järvelle että erittäin herkulliset pizzat. Sateen jäljiltä järvi näytti vaaleansiniselle ja tunnelma oli unenomainen.

P7083405
P7083408
P7083412
Sirmione11
Sirmione10
P7083429
P7083434

Seuraavan päivänä jatkoimme matkaamme järven pohjoispäähän, mutta sitä ennen reippailimme Sirmionen keskustaan. Sirmionen erikoisuuksia on kapean niemekkeen lisäksi vanhankaupungin linnoitus vallihautoineen. Maisemat Gardalle on upeat nekin!

P7093451
Sirmione12
P7093464
P7093465
P7093493
Sirmione9
Sirmione6
Sirmione

4 vastausta artikkeliin “Sirmione ja vaaleansininen Garda

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: