IGTravelThursday / Turistina Kuopiossa

Minulta tiedusteltiin alkukesästä Suomen parhaimpia matkakohteita ja listallani oli luonnollisestikin Hailuoto ja uusittu Nallikarin uimaranta, mutta yhdeksi kivaksi kesäkohteeksi nostin Kuopion. Olen syntynyt Kuopiossa ja asunut siellä muutaman vuoden, jonka jälkeen muutimme naapuriin Siilinjärvelle ja asuin siellä siihen asti, kunnes muutin Ouluun opiskelemaan 12 vuotta sitten. Kuopio on siis minulle sekä tuttu että tuntematon kaupunki. Tuttu tietenkin siksi, että olen pyörinyt siellä aina, mutta toisaalta huomaan näin myöhemmin, kun asun muualla, että reviirini on ollut hyvin rajoittunutta ja lopulta tunnen kaupunkia aika huonosti ja olen unohtanut paikkojen nimiä enkä tiedä missä mikäkin on.

Lomailin heinäkuussa melkein kokonaisen viikon Kuopiossa sekä mökillämme Rikkaveden rannalla. Kuopion kesä oli vähintäänkin yhtä kuuma kuin muuallakin ja koska kerrankin oli aikaa, ehdin tekemään myös kaikenlaisia turistijuttuja. Aloitin tietenkin torista, joka on kaupungin sydän. Torilla kuuluu syödä kuuluisia lihapiirakoita, mutta hyvistä aikeista huolimatta minä vedin useampaan otteeseen jäätelöä. Toinen kesän pääpaikka on satama, jonne voi kävellä kauniin tuomiokirkon kautta. Satamassa istuimme helteistä kesäpäivää paossa varjojen alla ihanassa Cafe Satamassa, jonne koirat eivät olleet pelkästään tervetulleita vaan joille oli järjestetty ihan oma baarinsa!

Kuopio2
Kuopio3
Kuopio4

Ensimmäisenä varsinaisena turistipäivänä tuli torijäätelöiden lisäksi käytyä lempparissani VB-valokuvakeskuksessa ja ensimmäistä kertaa Korttelimuseossa sekä ostoksilla Matkuksessa. VB sijaitsee ihanassa puutalomiljöössä ja osa sen näyttelystä on ripustettu kellariin ja puutarhaan. Tällä kertaa päänäyttelynä oli Beauty of the Universe, joka käsittää Hubble-avaruusteleskoopin ottamia henkeäsalpaavan kauniita kuvia. Lähes jokaisen kohdalla oli pakko ihmetellä: onko tämä ihan oikeasti valokuva! Miten avaruus onkin niin mieletön, että muodostaa kauniita, värikkäitä ja erilaisia kuvia.

Vbvalokuvakeskus
Vbvalokuvakeskus2

Korttelimuseo oli minulle uusi tuttavuus, vaikka moni alueen lapsista onkin varmasti käynyt siellä esimerkiksi koulun kanssa. Myös Korttelimuseo on kauniissa puutalokorttelissa ja sisältää siis lukuisia vanhoja rakennuksia ja niiden keskellä viihtyisän ja rauhallisen sisäpihan, jonka suojissa voi nauttia aurinkoisen päivän kunniaksi vaikka raikasta rosé siideriä. Korttelimuseon eri rakennuksissa on kokonaisia asuntoja museoituna vanhoine tavaroineen ja eri aikakausilta. Lisäksi löytyy pieni valokuvanäyttely, videoinstallaatio sekä esimerkiksi vanha apteekki isoine kassakoneineen, pikkupurnukoineen ja yrtteineen.

Korttelimuseo2
Korttelimuseo3
Korttelimuseo

Näiden nähtävyyksien lisäksi ehdimme Kuopio-päivieni aikana kävellä paljon Kalaveden järvimaisemissa ja viehättävissä puutaloidylleissä, käydä kauppahallissa, syödä nepalilaisessa ja herkutella mansikoilla ja äidin ihanilla ruuilla.

Kuopio6
Kuopio
Kuopio5
Mökillä4

Muutaman päivän päästä siirryimme kaupungista mökille Rikkaveden äärelle ja mökillä teimme perus mökkijuttuja: otimme aurinkoa ja uimme mielettömän lämpimässä vedessä, joka ei viilentänyt yhtään, poimimme ämpärillisen mustikoita, saunoimme rantasaunassa ja räpsimme kuvia huikeista auringonlaskuista, ajelimme veneellä ilmavirran viilentäessä helteen paahtamaa ihoa, söimme rapuja lämpimässä kesäillassa terassilla ja paistoimme muurinpohjalettuja. Tarvitseeko sanoa, että ihan paras kesälomareissu?

Rikkavesi3
Rikkavesi5
Mökillä2
Rikkavesi2
Rikkavesi6
Mökillä
Rapujuhlat
Rikkavesi

IGTravelThursday on Instagram-kampanja, jossa tägätään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan kivoja matkailuaiheisia vinkkejä kiertoon kuvien muodossa. Kampanjan järjestäjiä ovat Destination Unknown SatuKaukokaipuun Nella ja Running with Wild Horses Veera Bianca. Oma Instagram-profiilini löytyy @auringonalla.

14 vastausta artikkeliin “IGTravelThursday / Turistina Kuopiossa

 1. No just. Jalustat ja kaikki teillä 🙂

  Mä olen muuten käynyt Kuopiossa useitakin kertoja, joten tuttu kaupunki. Etenkin kauppahalli on kyllä nätti.

  1. Kiitos Satu! Minäkin voisin tutkia Kuopiota vielä hieman enemmän, sillä jotenkin sitä tulee aina sokeaksi omalle kotikaupungille (yhdelle niistä) 🙂

  1. Niin onkin! Silti täytyy tunnustaa, että muistini mukaan en koskaan käynyt itse Jyväskylässä päiväreissulla silloin kun asuin Kuopiossa, vaikka monet siellä aina kävikin 🙂 Jyväskylä on mulle ihan tuntematon paikka, jos totta puhutaan, mikä on tietenkin harmi!

  1. Kuopiosta on tullut minulle houkuttelevampi vuosia sen jälkeen, kun olen muuttanut siltä seudulta pois 🙂 Kai se on niin, että kotikaupunginkin näkee eri tavalla, kun siihen on tarpeeksi etäisyyttä!

 2. Ihania Kuopio-kuvia! Sun teksti olisi voinut olla kuin mun kirjoittama, samoissa paikoissa ollaan liikuttu ja itsekin välillä tuntuu ettei oikeastaan tiedä niitä paikkoja joissa käydä, aina menee ”samoihin vanhoihin”. Cafe Satama on aivan ihana ja mun lemppari, yritän käydä siellä joka kerta kun Kuopiossa olen 🙂

  Ollaan taidettu mennä vähän ristiin tänä kesänä. 😀

  1. Kiitos! Haha, mietinkin kesällä, että me ollaan siellä ihan eri aikoihin (ja sinällään hauska, että instasta tietää suunnilleen, milloin kukakin on missäkin). Mä olin ekaa kertaa Cafe Satamassa, mutta oli kiva ja viihtyisä paikka, menen ehdottomasti uudelleenkin!

  1. Eiks olekin! Ja me vielä aluksi mietittiin, että mitenhän suhtautuvat mukana tulevaan koiraan 🙂 Jäi muuten kirjoittamatta, että myöhemmin tarjoilija tuli vielä tuomaan Aadalle oman vesikupin pöytämme alle, todella ystävällistä!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: