Pikapyrähdys Parmaan ilman kinkkua

Emilia Roamgnan alueella on monta herkullisen kuuloista kaupunkia: Modena, Bologna, Parma… Alueella valmistetaan paljon kuuluisia herkkuja parmesanista modenalaiseen balsamicoon ja bolognalaiseen kastikkeeseen. Parmassa parmesanjuuston lisäksi on tunnettuja herkkuja mm. parmankinkku.

Kinkun kuva silmissä teimme siis pienen pysähdyksen Parmassa. Auto jätettiin ilmaiseksi parkkiin (olihan sunnuntai) ja kävelimme pääkaduntapaista aukion suuntaan, josta käännyimme vanhankaupungin kaduille. Kadun varrella oli paljon liikkeitä,  mutta kinkku- tai muita herkkukauppoja ei näkynyt missään! Ilmeisesti ne eivät joko sijaitse keskustassa (edes näytösluontoisesti) tai sitten kävelimme ihan väärillä kaduilla.

P7134021
P7134023
P7134025

Törmäsimme kuitenkin Parman tärkeimpiin nähtävyyksiin eli kirkkoihin ja katedraaleihin, joita on koko Italia pullollaan ja jokaisessa pikkukylässäkin on usein näyttävä kirkko. Parman kirkkorakennukset olivat ihastuttavan haaleanvaaleanpunaisia ja jotenkin minulle tuli mieleen tornimaisesta muodosta Intia.

P7134027
P7134028
P7134030

Kävelymme lopuksi käväisimme parkkipaikan läheisessä ostoskeskuksessa tavallisessa ruokakaupassa ja ostimme hieman tuliaisia kotiin. Mukaan lähti umpimähkään kaksi pakettia pastaa, joista varsinkin toinen oli erittäin hyvää! Olisin voinut tietenkin ostaa puoli kauppaa tyhjäksi, mutta lopulta järki palasi päähän ja hahmotin matkalaukun reunat hieman realistisemmin. Pakko vuokrata joskus talo Italiasta, niin pääsee kunnolla ruokakauppashoppailemaan!

2 vastausta artikkeliin “Pikapyrähdys Parmaan ilman kinkkua

  1. Ah, ruokakauppashoppailu on kyllä reissussa ihan parasta! Mää oon viime aikoina oppinut hillitsemään itseäni vähän, mutta varsinki ekoina reissuvuosina siitä hommasta ei meinannut tulla mitään, kun teki mieli ostaa kaikki vähänkään siistit raaka-aineet kotikeittiöön. 🙂

    1. Sanopa muuta! Jotenkin ruoka on yhtä aikaa sekä kiinnostavaa, että arkista ja tarpeellista. Ei mene raha hukkaan niissä tuliaisissa 😉 Viimeksi meni hieman överiksi myös jenkkien päässä, kun ei meinannut sopia laukut kiinni!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: