IGTravelThursday / Karibialta pohjoiseen

Luvassa jälleen tykättyjä ja ei-niin-tykättyjä siipikuvia! Mutta katsokaa nyt, miten vaihtelevat näkymät minulla oli matkalla Santo Domingosta New Yorkiin. Ei kai siinä voi olla kaivamatta kameraa esille vähän väliä? Moni kanssamatkustajista varmaan luuli, että olen ensimmäistä kertaa lentokoneessa.

Ikkunapaikka on sekä hyvä että huono juttu. Hyvää on tietenkin ne maisemat, huonoa se, ettei sieltä kehtaa ravata vessassa ja lentoemännälle pitää huutaa juomatilauksensa. Kaikkein paras vaihtoehto on matkustaa kahdestaan jonkun kanssa, saada kahden hengen paikka ja istua itse ikkunapaikalla.

Nousimme ilmoihin Santo Domingosta juuri auringon noustua ja harmittelin kovasti, ettei me satuttu istumaan koneessa kaupungin puolella. Onneksi kuitenkin näin paljon muuta mukavaa.

IMG_0201

Dominikaanisen tasavallan jälkeen lensimme paikoittain hyvin vaalean turkoosin meren yllä ja yhtäkkiä näin vedessä rajan: toinen puoli tumma ja toinen vaalea. Herätin miehen tökkimällä kylkeen ja ilmoittamalla meressä olevasta rajasta. Mies ei erityisemmin innostunut herätyksestä eikä jatkokeskustelusta aiheesta mikä se on. Hetki myöhemmin huomasin meressä olevan viivan. Mies jatkoi uniaan.

IMG_0202

Myöhemmin upeita maisemia tuli vastaan mm. jokisuistojen ja niemien myötä. Sitten saavuimme Miamiin ja lensimme komeasti Miami Beachin ja downtownin vierestä. Miamin sää oli harmaan vesisateinen, joten ei harmittanut edes hirveästi jatkaa matkaa saman tien Nykiin.

IMG_0200IMG_0204IMG_0199IMG_0203

Miami-New York -lennolla pilvet muodostivat tiiviin laatan koneen ja maankamaran väliin, mutta laskeutumisvaiheessa pääsimme ihailemaan talvista Jenkkilää. Ja satuinpa istumaan myös Manhattanin ohi lennettäessä juuri oikealla puolella konetta! Vitsi mitkä näkymät!

IMG_0198

IGTravelThursday on Instagram-tempaus, jossa tägätään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan kivoja matkailuaiheisia vinkkejä kiertoon kuvien muodossa. Tempauksen järjestäjiä ovat Destination Unknown Satu, Kaukokaipuun Nella ja Running with Wild Horses Veera Bianca. Oma Instagram-profiilini löytyy @auringonalla.

22 vastausta artikkeliin “IGTravelThursday / Karibialta pohjoiseen

 1. Aivan uskomattomat maisemat! Näiden kuvien perusteella vaadin saada ikkunapaikan Nykin ja Cancunin välisellä lennolla enkä taatusti ummista silimiä hetkeksikään. Ei kai näitä kuvia voi muuta ku rakastaa?

 2. Aivan mahtava tuo viimeinen kuva! Muistan viimeks lentäneeni toissa vuonna Charlottesta Nykkiin juuri tuosta kohtaa ja tuo miniatyyri-Nykki on aina vaan ihan mahtava! Maailma näyttää jotenkin vaan erityisen hienolta ilmasta katsottuna. 🙂

  1. Yläilmoista Manhattan näyttää jotenkin mitättömän pienelle 🙂 Mikä on tietenkin ihan luonnollista, mutta silti jotenkin hassua 🙂 Yläilmoista kaikki näyttää kyllä hienolle!

  1. En ole vielä ehtinyt edes selvittää sitä viivaa 😀 mutta ajattelin, että se on hiekkasärkkä, tai siis joku olemattoman kapea hiekkainen saari. Oli samansuuntainen kuin alueen pitkittäisen muotoiset saaret, ainakin muistelen näin 🙂

 3. Maisemien katselu koneesta on kivaa! Päiväsellä on siksi ihan kivaa matkustaa koneella. Mutta kerran matkustin illalla ja satuin bongaamaan Lontoon yläpuolelta huikean ilotulituksen! Oli kiva katsella sitä korkeuksista 🙂

  Nämä kuvat ovat huiketa, varsinkin tuo viimeinen! Voisi kone tehdä muutaman ylimääräisen ympyrän noiden maisemien yläpuolella 🙂

  1. Oho, on varmaan ollut todella hieno se ilotulitus! Ja muutenkin Lontoo illalla 🙂

   Heh, meillä kone tekikin ylimääräisen ympyrän, mutta kauempana Manhattanista. Onneksi lennettiin kuitenkin ihan tuosta vierestä ja osasin jo kytätä tulevaa maisemaa 🙂

 4. Sen lisäksi että ilmasta saa hyviä kuvia kaupungista, tuollainen näkymä auttaa hahmottamaan kaupungin kokoa, vesistöjä, siltoja, ulosajo reittejä jne. Maasta käsin niitä on usein vaikea saada kuvaa.

  Muistan kun katselin Piilaaksoa ilmasta ja vasta silloin tajusin sen koon.

  1. Ihan totta! Siksi monesti käydään loman aluksi jossain korkealla, että hahmottaisi mitä missäkin on pääpiirteittäin. Tosin lentokoneesta kokonaisuuden näkee parhaiten. Vaikka kaikki välimatkat näyttääkin hämäävän pienille 🙂

 5. Eikää! Miten näistä muka vois olla tykkäämättä? Siipikuvat just parhaita! Ja melkoisen mahtavat maisemat. Kyllä luminen ja pimeä Helsinki valoineen ja meriympäristöllä on ollut rakkaimmat näkymät 🙂 Rovaniemikin kotina tulee perässä mutta se valomeri Helsingissä on vain niin kaunista!

  1. Helsingin valot on kyllä kauniit ja muistan varsinkin lapsena, kuinka isolle kaupungille Helsinki näytti pimeällä 🙂 Jee, onneks muutkin tykkää siipikuvista!

  1. Se on ihan totta, että ikkunapaikalla voi olla myös kammottavan ahdasta, tai lähinnä se tunne siitä, kun tietää istuvansa siellä ”loukussa”. Siinä mielessä reunapaikka on paras 🙂

  1. Kyproksen suunnalla (Kreikka ym) pienten kylienkin valot näyttää jotenkin sädehtivämmille kuin muualla. Johtuuko se sitten kallioista tms, mistä valo pääsee heijastumaan, vai ylipäätään siitä mäkisyydestä, että valot tulee niin hyvin esille? 🙂

 6. Mä en ainakaan kyllästy siipikuviin, enkä sun muihinkaan kuviin kuule! 🙂 Ihanat värit taas, voi mikä tunnelma. Ja tosiaan hienoa, miten maisemat muuttuu yhenkin matkan aikana niin valtavasti.

  1. Voi kiitos! Ja tunnelma oli tosiaan kivan eksoottinen, samoin oli muuten viimeksi, kun lensimme Kuubaan samoja ilmateitä 🙂 Silloinkin oli päivä, niin näki hyvin. Nyt vasta muistin, että silloinkin ihastelin turkoosia merta ja pikkusaaria. Ja oli aika hassu nähdä saman päivän aikana noin erilaisia maisemia 🙂

 7. Siipikuville iso peukku, vaikka ne omasta arsenaalista puuttuvatkin. Jäin miettimään että miksi, mutta syynä taitavat olla nämä kaksi pientä jotka vievät lennoilla huomion… 🙂

  Ja itse kyllä aina istahdan ikkunapaikalle jos vain on mahdollista, mikään ei voita sitä fiilistä kun näkee alla siintävän kohteen, olisi se sitten suurkaupunki tai melkein erämaata 🙂

  1. Heh, kahden lapsen kanssa ei tosiaan varmaan ehdi edes kaivaa kameraa laukusta, saati sitten kyttäilemään ja zoomailemaan sopivia maisemia 🙂 Ikkunapaikassa on kyllä puolensa, jos ei ole pilvistä. Ja lisäksi siellä voi aina nukkua rauhassa 😀

 8. Ooh, mitä maisemia! Mäkin veikkailen, että tuolla vedessä on joko hiekkasärkkä, tai koralleja. Ja koska se näkyy noin ylhäältä, on todellisuus varmasti paljon leveämpi 🙂 Terkuin, toinen maisemaspelukoija…

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: