Kävelyllä upeassa Central Parkissa

Kirjoittelin edellisellä kerralla Central Parkin puistonpenkillä syödystä aamupalasta, joten ajattelin vielä kertoa, kuinka matkamme jatkui puiston näyttävämpiin osiin. Olemme käyneet Central Parkissa kahdesti aikaisemminkin, mutta puisto on niin valtava, että täysin erinäköisiä kulmia löytyy sieltä täältä.

Ensimmäisellä reissulla piipahdimme ehkä puiston aktiivisimmassa osassa: lenkkeilijöiden suosiman Jacqueline Kennedy Onassis Reservoirin ympäristössä, missä hölkätään järven ympäri. Hyvä, ettemme kävellen jääneet jalkoihin! Vilkaisimme myös hieman Great Lawnin puolelle, mutta ilman sen kummempaa porukkaa se on vain suuri nurmikko, mitäs muutakaan.

Toisella kerralla oli talvi, joten puiston tunnelma oli aivan erilainen. Puut olivat tummia, graafisia rankoja, joiden välistä vilkkuivat pilvenpiirtäjien valot. Hengitys höyryten kävimme kävelemäss Wollman Rinkillä, mutta sen ja muutamien valokuvien jälkeen päätimme olla järkeviä ja paeta sisätiloihin syömään.

Tällä kertaa kuljimme siis Strawberry Fieldsin läpi päämääränä joku kiva paikka The Laken ympäriltä. Ja sellainen löytyikin järven eteläpuolelta, läheltä pientä siltaa. Söimme aamupalaamme, ihailimme maisemia ja seurasimme ohi juoksevia lenkkeilijöitä. Luimme myös puistonpenkeillä olevia omistuskirjoituksia ja näimme sillalta kilpikonnan polskivan järvessä, kuinka söpöä!

P6254573

P6254571

P6254597

P6254600

P6254601

Kartta kädessä jatkoimme matkaamme suuntana Bethesda Fountain & Terrace, joka on yksi puiston näyttävimmistä paikoista (ja lisäksi siellä on ilmaiset yleiset vessat). Matkalla näimme valtavia puita ja niin virheää maisemaa, että oli ihan pakko miettiä, olemmeko tosiaan keskellä suurkaupunkia.

P6254607

P6254611

Bethesda oli tietenkin hieno paikka ja pienen pylväikkösalin läpi kulkeminen portaille oli jokseenkin hohdokasta. Nousimme portaat ylös, jolloin tien toisella puolella näkyikin jo viiminen etappimme Central Parkissa: The Mall.

P6254612

P6254613

P6254620

P6254621

P6254622

The Mall on näyttävä kävelykatu, jonka varrella on valtavia, katoksen luovia puita sekä puistonpenkkejä symmetrisessä järjestyksessä. Valo on vaalean vihreää ja tunnelma pysähtyneen rauhallinen. Aamulla paikka oli vasta heräämässä henkiin ja erilaiset taide- ym. -kaupustelijat pystyttivät pöytiään tulevaa päivää varten. Voin vain kuvitella, kuinka kaunis paikka The Mall on syksyllä!

P6254625

P6254627

P6254629

Oikeastaan The Mall ei ollut viimeinen etappimme, sillä kävelimme tässä vaiheessa takaisin lähtöpisteeseemme 72 St metroasemalle, nappasimme muutaman kuvan vartioidusta Dakota Buildingistä ja hurautimme hieman pohjoisemmaksi. Kiipesimme puiston pohjoisosassa The Great Hill -kukkulalle ja odotimme huikaisevia näkymiä. No niitä ei ollut, kyseinen paikka on melko pusikkoinen ja ainakaan me emme lyhyen visiittimme aikana löytäneet mitään erityisiä näköalapaikkoja. Sen sijaan pohjoisosa puistosta on varmasti Harlemin lapsiperheiden suosiossa, ainakin sinä kyseisenä päivänä oli.

Lopuksi näimme vielä myöhemmin päivällä Harlemista käsin puiston pohjoisosassa olevan Harlem Meer -järven, mutta emme jaksaneet lähteä puistoon enää kolmatta kertaa.

P6254658

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: