Autolla Miamista etelään

Vuokrasimme siis auton ja asensimme navigaattoriin suunnaksi Key Westin. Aluksi ajoimme Miami Beachin eteläisintä siltaa mantereen puolelle kohti Miamin keskustaa, jonka ohitimme pilvenpiirtäjäryppään vierestä ja jatkoimme matkaa pitkin South Dixie Highwayta.

Maisema on pitkään pikkukaupunkimaista ja matalaa, sen jälkeen rakennukset harventuvat ja ottavat itselleen enemmän tilaa. Auton ohi vilahtaa vähän väliä auto- tai patjakauppa sekä rypäs pikaruokaloita, joilla on jokaisella oma erillinen rakennuksensa: Wendy´s, Taco Bell, Denny´s, Applebee´s, Dairy Queen. Väljemmillä alueilla on yhtä suurempia marketteja: Kmart, Walmart, Family Dollar. Tämä on sitä Amerikkaa, jonka minä tunnen ja olen suhteettoman iloinen etäisesti tutuista maisemista.

MIA-NYC_038 MIA-NYC_039OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jossain vaiheessa kylien läpi kulkevan tien varrella alkaa näkyä pieniä rähjäisiä rakennuksia, jotka näyttäisivät useinkin olevan meksikolaisia ravintoloita. Ketjupaikat vähenevät hiljalleen.

Lopulta maisemasta häviävät rakennukset ja Evergladesin suomaisema alkaa. Tietä reunustavat rämeikköiset pusikot ja verkkoaita: ilmeisesti korkotiilien ei toivota mönkivän tielle. Yritän toiveikkaasti nähdä edes pienen kärmeksen tai alligaattorin poikasen, mutta pääasiassa pusikon läpi on hankala nähdä mitään (tai ottaa kuvaa). Tässä vaiheessa alkaa jo kova odotus siitä, milloin siirrytään ajamaan lukuisten Keys-saarten läpi, siltojen avulla saarelta seuraavalle, aina Key Wesiin saakka.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: