Metrokierros Isossa Omenassa

New Yorkissa kannattaa ehdottomasti matkustaa metrolla, sillä se on halpaa, nopeaa ja helppoa. Omalla kompaktilla viiden päivän lomallamme ajelimme metrolla ristiin rastiin lähes koko ajan, sillä halusimme nähdä tuossa ajassa niin paljon kuin mahdollista.

(Tässä vaiheessa kuvittelimme, että emme tule palaamaan kaupunkiin ainakaan kymmeneen vuoteen, koska maailmalla on niin paljon uusiakin paikkoja nähtävänä. Aloimme kuitenkin suunnittelemaan uutta reissua viimeistään silloin, kun lentokoneen pyörät karahtivat Helsinki-Vantaan asfalttiin…)

Lisäksi aikaa piti käyttää tietenkin shoppailuun, yleiseen hengailuun sekä yhteen pakolliseen nähtävyyteen: Empire State Buildingiin.

Manhattanin midtownissa pärjää hyvin kävellenkin, mutta muuten kannattaa säästää aikaa ja jalkoja ja taittaa matkoja jollain kulkuneuvolla.

Mutta aloitetaan kierros ja hurautetaan majapaikastamme Chinatownista Financial Districille. Tupsahdimme metrosta ulos jotakuinkin Wall Streetille, jota hieman kävelimme edestakaisin ja näimme mm. pörssin lisäksi Trump Buildingin (Donaldia ei kuitenkaan näkynyt missään, mitä huijausta!).

Manhattanin eteläkärjestä voi kätevästi jatkaa Brooklyniin. Kävimme Brooklynissä sekä Brooklyn Bridge Parkissa että Williamsburgissa (tosin eri päivinä).

Brooklynin sillan läheinen puisto on aivan oivallinen Manhattan skylinen ihailemiseen ja kuvaamiseen. Kävimme siellä sekä päivällä että illalla, kun kaupungin tuhannet valot syttyivät palamaan.

Williamsburgissa jäimme Marcy Avenuen pysäkillä kyydistä ja teimme pienen kävelyn alueella.

Chinatownista pääsee toki metrolla myös ylöspäin ja yhtenä päivänä hurautimme jonnekin Central Parkin keskivaiheille. Osuimme suurimman järven, Jacqueline Kennedy Onassis Reservoirin kohdalle, missä newyorkerit hölkkäävät telkkarista tuttuun tapaan ympäri järveä.

Seraavaksi jatkoimme ylöspäin Harlemiin, jossa meidät tunnistettiin turisteiksi heti metrosta noustuamme ja, todennäköisesti harlemilainen, mies toivotti meidät tervetulleeksi kaupunginosaansa ja osoitti missä päätie kulkee. Harlemista jäi päällimmäisenä mieleen tuoksukauppiaat, joilla oli pieniä myyntipisteitä pitkin päätien kävelyosuutta.

Harlemista jatkoimme vielä Bronxiin, jossa oli ihanan latinalainen tunnelma. Kadulla ei kuullut juuri muuta kuin espanjaa ja kaikki tekstit olivat espanjaksi. Huonekaluliikkeen sohvista ja tuoleista osa oli kadun puolella. Tunnelma oli ihan erilainen kuin Manhattanilla.

Lopuksi metro vaihtui vielä Roosevelt Islandin köysirataan, mutta taidan laittaa siitä kuvia erikseen!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: