Rosoinen ja värikäs Bushwick

Meillä on tapana New Yorkissa käydessä katsoa etukäteen muutama vähemmän turistien suosiossa oleva alue (mielellään kaukana Manhattanilta) ja hypätä metron kyytiin kohti tuntematonta. Uusia paikkoja tuli tälläkin kertaa muutamia ja niistä yksi ehdoton väriläiskä on Brooklynin Bushwick, jossa löytyy niin industriaalia ympäristöä hienoine graffitteineen, lattariravintoloita ja -kauppoja että sympaattisia pikkutaloja – ja keskelle katua suihkuava paloposti! Niin kliseinen lattarilähiönäkymä, että pakko sellaisesta on käydä räpsäisemässä kuva, vaikka hotellin check out -aika Manhattanin puolella lähenee uhkaavasti.

P6264859
P6264853
P6264857
P6264858
P6264864
P6264872
P6264879
P6264885

Aloitimme päivän syömällä ihanaa diner-aamupalaa Brooklynin Park Slopessa, minkä jälkeen kävelimme pienen kierroksen tutulla alueella ja hyppäsimme sitten metroon. Jäimme kyydistä Morgan Avenuen asemalla ja suuntasimme läheiselle Knickerbocker Avenuelle, jota kävelimme alaspäin aina ohi Maria Hernandez -puiston, jossa paikallinen latinoväestö vietti leppoisaa keskiviikkopäivää.

bushwick3
P6264916
P6264896
P6264899
P6264912
P6264914

Liekö lattareilla sitten vaikutusta, mutta Bushwickissä oli astetta kuumempi tunnelma kuin Manhattanilla ja aurinko paahtoi kirkkaalta taivaalta. Meidän piti poiketa läheiseen kulmakauppaan heti alkumatkasta ostamaan kylmää juomista ja viilentymään ilmastointiin. Kaupassa oli tuttuun tyyliin rennon letkeä tunnelma eikä englantia kuulunut puhuttavan sanaakaan. Missä päin maailmaa nyt oltiinkaan? Mä niin rakastan New Yorkia juuri tästä syystä!

Harmi kyllä meillä oli tosiaan vain vähän aikaa kierrellä Bushwickia ja pienen kävelyn päätteeksi istahdimme hetkeksi Maria Hernandezin puistoon ja seurasimme paikallisten kiireetöntä keskiviikkoaamupäivää. Yritin imeä itseeni rentoa elämänasennetta, jota tulen varmasti tarvitsemaan viimeistään alkutalvesta, kun kaikki asiat tuntuvat ikäville ja kylmyys ylettyy luihin saakka. Asenteella siitäkin selviäisi? Kannattaisiko elämästä aina yrittää tehdä mahdollisimman mukavaa, myös talvella? Toivon, että voin marrakuussa palauttaa mieleeni edes hetken Bushwickin tunnelmaa.

bushwick4
bushwick5
bushwick6

Matkalla Knickerbocker Avenuen asemalle huomasimme pastellinvärisellä sivukujalla jotain kimaltelevaa. Ei kai? Onko se avonainen vesiposti? Kyllä! Voi riemua! Melkein olisin voinut siinä kuumuudessa hypätä iloisesti ryöppyävään vesisuihkuun kuin lapset ikään. Harmi, että paikalla ei ollut yhtään lapsia. Meni ihan hukkaan se vesi. Paitsi että me saatiin kuvat ja kasteltiin hikiset jalkamme viileässä vedessä!

P6264934
P6264936
P6264938
P6264940

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: