Romanttisella Brooklynin sillalla

Haaveilin aikaisemmin kävelystä Brooklynin sillalla juuri siihen aikaan, kun kaupungin tuhannet valot syttyvät. Ja tällä kertaa kävelisin nimenomaan siihen oikeaan suuntaan eli Brooklynista Manhattanille päin.

Haaveeni toteutui ja Chinatownin kierroksen jälkeen ajoimme metrolla Hight Streetin asemalle ja lähdimme etsimään sisäänpääsyä sillalle. Brooklynin silta on pitkä ja luonnollisestikin se alkaa nousta jo hyvän matkaa enne varsinaista ylitystä, joten ihan rantaan asti ei kannata kävellä jos meinaa päästä sillalle. Me löysimme portaat ihmeen helposti, mutta aika sattumalta. High Streetin asemalta oli lyhyt kävelymatka ja muistaakseni sisäänkäynti oli opastettu jo melko läheltä metroasemaa.

Näkymä Dumboon:

P6264775

P6264787

Nousimme sillalle ja lähdimme hiljalleen kävelemään muiden turistien sekä töistä palaavien ja lenkkeilevien newyorkereiden sekaan. Vaikka itse kävelee vaaleanpunaisen romanttisissa tunnelmissa kohti miljoonakaupungin satumaailmaa, kannattaa huomata, että sillalla ajavat polkupyörät kulkevat omalla kaistallaan ja ne kulkevat vauhdilla. Alle ei kannata jäädä!

P6264804

brooklyn bridge

P6264780

brooklyn bridge 2

P6264806

Brooklynin sillalta on hienot näkymät Manhattanin lisäksi Dumboon ja Manhattan Bridgelle. Lähes joka toisen asekeleen jälkeen on pakko pysähtyä ottamaan kuvia (ja takuuvarmasti pääsee pyynnöstä kuvaamaan myös muita turistipariskuntia). Pimeys alkaa laskeutua hiljalleen ja kaupungin valot syttyvät yksi kerrallaan kuin pienet tähdet. Lopulta on lämpimän pimeää, satumaista ja tunne siitä, että elät tällä hetkellä ihan omassa kuplassasi ja siellä on täydellistä!

P6264817

P6264813

brooklyn bridge 3

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: