Kuuba keskellä Miamia: Little Havana

Miamin keskusta ei jäänyt mieleen mitenkään erikoisena ja suuntasimmekin pienen kiertelyn jälkeen Little Havanan kaupunginosaan. Hyppäsimme bussiin ja pienen kiertelyn jälkeen päädyimme Calle Ocho -kadun viereiselle kadulle, jota pitkin bussi ajoi länteen päin.

Olimme tutkineet ennakkoon matkaopasta ja sen mukaan suurin osa ”päänähtävyyksistä” sijaitsi jotakuinkin 15 avenuen kohdalla, joten jäimme niillä tienoilla pois kyydistä. Kävelimme viereiseltä kadulta 8. kadulle eli Little Havanan pääkadulle Calle Ocholle ja lähdimme kävelemään sitä länteen päin. Meillä olikin heti vastassa sekä täysi lattarimeininki että yksi suosituimmista nähtävyyksistä: dominopuisto.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dominopuisto on oikeastaan pieni katetta plaza, joka on ympäröity rauta-aidalla. Ei siis mikään kovin iso paikka. ”Puisto” on täynnä pöytiä ja niiden ääressä istuvia vanhoja pappoja pelaamassa päivittäin dominoa. Paikalla oli samaan aikaan muitakin turisteja naappaamassa kuvia ja lähdimme jatkamaan matkaa melko pian.

Seuraavaksi törmäsimme Littel Havanan Walk of Fameen, jossa esikuvansa mukaan oli tähtien nimiä painettuna katulaattoihin, tällä kertaa tietenkin lattaritähtien. Walk of Fame näyttää loppuvan lyhyeen, mutta myöhemmin huomasimme sen jatkuvan pidemmälle kuin luulimme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun tähdet loppuvat, tulee vastaan jotenkin epä-lattarimainen vyöhyke bensa-aseman ja Burger Kingin muodossa. Turistit eivät taida juuri tätä rajaa ylittää tai ainakaan ketään ei näkynyt missään. Olimme nälkäisiä, joten lähdimme kävelemään katua eteenpäin ja pian meitä tuli vastaan pieni ja puoilrähjäinen ostari. Huomiomme kiinnittyi El Rey de las Fritas kylttiin ja päätimme suunnata kyseistä ovea kohti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ravintola oli hauskinta mitä Little Havanassa koimme. Se oli tietenkin täynnä espanjaa puhuvia asiakkaita ja tarjoilijat osasivat lähinnä muutaman sanan englantia, joten mekin vaihdoimme kuin huomaamatta pian espanjaan. Diner oli myös melko kitsi, mikä on aina hyvä merkki.

Ruokalista taisi olla aika pitkä, mutta me kelasimme heti kohdalle fritas, kun emme tienneet mitä ne ovat. Kuvan mukaan fritakset olivat hyvin hampurilaisen tai sloppy joen näköisiä, mutta niihin tuli väliin tulitikkumaisia ranskalaisia tai sipsejä. Kaksi sellaista siis, kiitos!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruoka oli hyvää ja kaadoimme väliin vielä chilikastiketta. Paikka oli selkeästi paikallisten suosiossa ja tulipa sinne joku amerikkalainenkin lopuksi. Olisi ollut mielenkiintoista jäädä sinne seuraamaan paikallisten juttuja, mutta päätimme että päivä kaupungilla oli ollut jo tarpeaksi pitkä ja lähdimme kotimatkalle. Matkalla käväisimme läheisessä ruokakaupassa, josta ostimme tuliaisiksi erilaisia chili- ja bbq-kastikkeita ja jotain mausteita. Ihan parhaita tuliaisia!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wikipedian mukaan Miamin asukkaista jopa 66% puhuu äidinkielenään espanjaa, 25% englantia ja loput muuta. Tämän kyllä huomasi joka puolella ja koska lähes kaikki palveluammateissa olevat ovat espanjankielisiä, ei muutaman sanan osaaminen tee yhtään pahaa. Veikkaisin, ettei Little Havanan alueella asu juuri yhtään natiivia englannin puhujaa, tai ainakin fiilis oli sellainen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: