Khao San Road, reppureissuklisee vai -klassikko?

Mihin suuntaa kaikki reppureissukansa Bangkokissa? Khao San Roadille tietenkin. Ja niin suuntasin minäkin vuosia sitten. Syitä oli kaksi: katu on niin kuuluisa ja toisekseen minä olin yksin, pölähdin yhdelle Bangkokin bussiasemista eikä minulla ollut mitään aavistustakaan minne muualle voisin mennä etsimään edullista majoitusta.

On tietenkin ihan luonnollista kun paikasta tulee suosittu, nousevat myös hinnat. Minun budjetille Khao San Road oli kuitenkin ihan sopiva, sillä maksoi yhden hengen ”de luxe” huoneesta n. 14e. Yhden hengen huoneet kun ovat suurin piirtein saman hintaisia kuin kahden, eli olisin tietenkin päässyt halvemmalla, mikäli en olisi matkustanut yksin.

auringonallabangkok 001

De luxe oli pakko laittaa lainausmerkkeihin, vaikka hotelli oli varmasti tasokkaimmasta päästä kyseisen kadun varrella: huoneessa ei ollut ikkunaa ja petivaatteet olivat niin märäntyneet, etten voinut pitää peittoa ja tyynyä ollenkaan vaan yritin kasata pyyhkeestä ja repusta vastaavat. Muuten huone oli ihan siisti. Yöllä pelkäsin, että käytävillä humalassa juoksentelevat, metelöivät ja ovia hakkaavat bilettäjät tulevat vielä oman oveni läpi, kun se sijaitsi niin lähellä hissejä. Ei mikään maailman parhaiten nukuttu yö!

bangkok 044_2

Mutta se katu, Khao San Road. En oikein ollut varma, mitä siltä odotin, mutta kyllä se oli pahempi: täynnä brittiteinejä (en ymmärrä miten olen voinut saada muutamiin harvoihin kuviini osumaan kuitenkin juuri muita kuin eurooppalaisia nuoria…), jotka olivat pukeutuneet minimaalisesti ja joivat maksimaalisesti. Baareissa myytävä viina oli tuttuun tapaan ämpäreissä ja nämä reppureissarit tuntuivat kaupunkiin tutustumisen sijaan viettävän koko aikansa baareissa istuskellen tai vaihtoehtoisesti katua edestakaisin kävellen tylsistynyt ilme naamallaan, olihan kyseessä todella cool reppureissu eikä mikään turistimatka…

bangkok 045_2

Mutta oli kadulla jotain hyvääkin: parasta pad thaita! En nyt muista ravintolaa ja tuskin sen nimeä katsoinkaan, mutta olen syönyt Khao San Roadilla parasta pad thaita koskaan ja olen turhaan yrittänyt löytää vastaavaa muualta Thaimaasta (ja miksi, oi miksi en ole harrastanut syömieni ruokien kuvaamista aina??). Seuraavan kerran kun menen Bangkokiin, käväisen siis kyseisellä kadulla pikaisesti syömässä, mutta suuntaan kyllä heti sen jälkeen muualle!

 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: