Rooman hotellimme Akropoli

Rooman hotellia etsiessä kriteerejä oli kaksi: sijainti ja hinta. Siis kuten yleensäkin. Eli mukavuuksia ei oltu etsimässä, eikä niitä myöskään saatu. Hyvä sijainti ja suhteellisen edullinen hinta kylläkin. Hotelli varattiin Booking.com:n kautta, kun se sieltä kaikkein edullisimmin saatiin.

Hotelli Akropoli sijaitsee Terminin aseman välittömässä läheisyydessä, noin kahden korttelin päässä. Sijainti on erinomainen liikkumiseen, sillä molemmat metrolinjat risteävät juuri Terminin kohdalla. Ja tietenkin asemalta lähtee suuri määrä busseja ja muutama ratikkalinja. Sijainti oli myös siksi hyvä, että ympäristössä on paljon edullisia ruokapaikkoja, eikä ravintolaa tarvitse todellakaan etsiä. Lisäksi mikäli sää olisi ollut viileämpi, olisi hotellilta pystynyt kävelemään monien nähtävyyksien luokse.

CIMG3254 CIMG3132_2

Näissä Terminin aseman lähikortteleissa sijaitsee varmasti satoja pikkuhotelleja. Meidän korttelin kohdalla oli ainakin kymmenen eri hotellia, joista ainakin osalla oli esim. sama rappukäytävä ja hissi. Eli toisessa kerroksessa oli yhden hotellin huoneita ja kolmannessa toisen jne. Vastaanotot olivat jokaisella omat, mutta yhteisen rapun myötä niiden rajat olivat joskus vähän hämärät.

Ja itse huone sitten. Se oli hieman järkytys varsinkin aluksi. Se oli pieni, pimeä ja turkasen kuuma. Ihan kuin sauna, ihan oikeasti! Onneksi se pimeys korjautui sillä, kun aukaisi verhot ja kolme luukullista ikkunoita, niin valoa pääsi sisään. Kuumuus ei hävinnyt minnekään, mutta pienuuteen tottui ajan myötä. Kylppäri oli ihan siisti, vaikka sekin oli melko pieni ja lattia aina märkä, kun pytystä vuoti joku putki hieman (ei onneksi mikään likavesijuttu).

CIMG3882

Jotta tässä ei olisi vielä kaikki, aloitti hotelli remontin käytävässä ja repi ovemme karmit alas. Remontti oli päällä aina päivisin ja illaksi jäljet korjattiin kyllä pois. Silti remonttipöly kävi välillä henkeen, kun päivällä tuli käymään huoneessa. Onneksi ehdimme asua remontin kanssa yhtä aikaa vain pari päivää.

Huone maksoi hieman alle 60e per yö ja oli tosiaan Rooman sesonkihinnaksi mielestäni ihan kohtuullinen. Siihen nähden, mitä saimme 39e:lla Berliinissä, oli tämä tietenkin huomattavasti huonompi kauppa. Mutta vanhojen kaupunkien hotellit on mitä on ja siihen on tyydyttävä. Hotellin hintaan kuului aamupala, joka kattoi sämpylän, kahvin/teen ja valikoiman voita, marmeladia ja suklaavoita. Niin ja korppuja oli myös.

Hotellilta lähdettäessä koimme vielä yhden yllätyksen: vanhankaupungin vero. Emme olleet huomanneet respassa ollutta lappua asiasta, joten emme olleet varautuneet käteisellä rahalla veron maksamiseen (luottokortit eivät käy, maksun voi kuulemma maksaa vain käteisellä). Olimme tuhlanneet käteisvarat melkein loppuun, sillä Rooman automaatit eivät olleet suostuneet Visan kanssa yhteistyöhön. Väänsimme respan kanssa asiasta hieman kättä, sillä meille ei oltu mainittu verosta mitään tullessa ja sitten olisimme halunneet maksaa luottokortilla.

CIMG3120

Mutta ei siinä auttanut, kuin lähteä lähimmälle automaatille. Eikä Visa toiminut taaskaan. Olimme jo hieman epätoivoisia, mutta päätimme kokeilla vielä sattumalta mukana ollutta Masteria. Ja sehän toimi! Saimme siis nostettua tarvittavan 20e (2e/hlö/yö), maksoimme veron (ja saimme kuitin!) ja pääsimme jatkamaan kotimatkaa. Onneksi meillä ei ollut kiire, sillä muuten tämä kaikki vatvominen olisi aiheuttanut kyllä ylimääräistä stressiä.

Jos menisin Roomaan uudelleen, en varmaan menisi samaan hotelliin. Kesäkuumalla valitsisin ehdottomasti jonkun ilmastoidun vaihtoehdon. Muuna aikana testaisin varmasti jotain muuta vaihtoehtoa, sillä näitä pieniä samantyylisiä hotelleja oli pilvin pimein. Niistähän voisi löytyä myös joku helmi!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: