Miksi Vietnam on niin ihana?

Kaikille blogiani viime kuukausina seuranneille ei varmasti tule yllätyksenä, kuinka Vietnam hurmasi minut heti ensimmäisellä reissulla. Olimme odottaneet Vietnamin vuoroa jo vuosia, mutta toisaalta emme tienneet maasta matkakohteena kovin paljoa. Toki joitakin yksittäisiä asioita tiesimme, mutta kuten kirjoitin ennen lähtöä, en tiennyt yhtään millaista lomailu uudessa maassa tulisi olemaan (näitä uusia maitahan tulee nykyään itselle tosi vähän, kun lähivuosina ollaan kierrelty vanhoissa tutuissa). Miksi sitten Vietnam osoittautui niin ihanaksi paikaksi?

helmikuuigtt4

Katukeittiöt. Tämän ei pitäisi yllättää, mutta vietnamilainen ruoka on todella hyvää! Se ei ollut automaattisesti tulista, vaan yleensä kaiken sai maustaa mieleisekseen. Lisäksi ruuan mukana tuli lähes ruokalajista riippumatta iso kasa yrttejä ja muuta pientä vihreää, mikä teki kokonaisuudesta ihanan raikkaan.

helmikuuigtt3

Kahvilat. Saigonissa on ihan pakollista käydä vilvoittelemassa viihtyisissä kahviloissa, joissa tarjoillaan sekä vietnamilaista kahvia että erikoiskahveja ja muita trendikkäitä juomia. Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisin kolunnut useammankin kahvilan, mutta nyt sain tyytyä vain neljään. Tosin ne olivat kaikki ihan superihania!

helmikuuigtt7

Siirtomaa-ajan arkkitehtuuri. Saigonissa on sitä samaa charmia kuin vaikkapa Havannassa: haalean pastellisia, rappioromanttisia siirtomaa-ajan rakennuksia, sekä näyttäviä bulevardeja. Kaupunki saa plussaa myös puistoista ja tietenkin palmuista!

helmikuuigtt5

Rauhalliset rannat. Palmuista päästäänkin rantoihin. Olimme itse Phu Quocin saarella korkeimman sesongin aikaan, ja silti rannoilla ei ollut mitään Thaimaasta tuttua ruuhkaa, ei edes Bai Saolla, Vietnamin kauneimmalla rannalla, jossa meitä odotti joukko aasialaisturisteja. Millaistahan alhaisemman sesongin aikaan on? Olen kuullut, että rannat olisivat puoliautioita monessa paikkaa, pitääköhän se enää paikkansa?

helmikuuigtt6

Edullinen hintataso. Vietnam vaikutti ainakin oman reissun perusteella hintatasoltaan varsin maltilliselta. Katukeittiöissä syöminen oli todella halpaa, kaupungin suosituimpiin kattobaareihin lukeutuvan Chill Skybarin drinkit yllättävän edullisia (happy hourin aikaan alkaen n. 4 euroa), taksimatka lentokentältä keskustaan 6 euroa ja saatiin varsin kivat majoituksetkin korkeimman sesongin aikaan 70-120 eurolla. Jos jano yllättää hotellihuoneessa, ei tarvitse laskeskella lähteekö käymään lähikaupassa vai nappaako vesipullon minibaarista.

helmikuuigtt1helmikuuigtt2

Omalaatuisuus. Vietnam on ehdottomasti Aasiaa isolla a:lla, mutta toisaalta sitä lisämaustaa omat erityispiirteensä: ruoka on hieman erimakuista kuin muualla, mopojen määrä on ääripään toisessa laidassa, kolonialistiset rakennukset värittävät katukuvaa ja kahvilakulttuuri yllättää. Vietnamissa on paljon perinteistä, mutta toisaalta uusien sukupolvien vaikutus näkyy vaikkapa Saigonissa 3A-katutaidealueena, toistaiseksi pienenenä, mutta kuka tietää, mihin kaupunki vielä tulevaisuudessa kehittyy.

helmikuuigtt9helmikuuigtt8

Mikä on sun lempijuttu Vietnamista? Tai jos et ole vielä käynyt, niin onko maa kuitenkin listallasi?

Instagram Travel Thursday on aina joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävä blogitempaus, johon kuka tahansa voi osallistua. Tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. IGTT hostit: Travellover ja Muru Mou.

22 vastausta artikkeliin “Miksi Vietnam on niin ihana?

 1. Oi ihana Vietnam ❤ Mäkin vietin tossa viime vuoden loppupuolella pidemmän ajan Vietnamissa ja maa oli aivan ihana. Maa oli aikaisemminkin tuttu paikka mulle, mutta nyt siihen oli kunnolla aikaa tutustua.

  Tykkäsin kovasti edullisesta hintatasosta, ruuasta ja paikallisista ihmisistä paljon. Vietnam oli kyllä ehkä ruokataivas maan päällä – törkeän hyvää ruokaa!

  Mun lempijuttu Vietnamissa oli kyllä Pohjois-Vietnamin trekkausretki, jossa tajusin oikeasti miten upea ja kaunis luonto Vietnamissa on! Ihan sanattomaksi menin monta kertaa kävellessä siellä vuorien ja riisipeltojen välissä.

  1. Sun reissu kuulostaa tosi ihanalle! Voi, kun meilläkin olisi ollut vähän enemmän aikaa. Seuraavalla kerralla (koska sellainen ehdottomasti tulee), mennään mekin varmasti pyörähtämään pohjoisempana. Ja kyllä, ruokataivas! Ja paikalliset ihmiset olivat todella ystävällisiä, se multa jäikin tuosta puuttumaan 🙂

  1. Kyllä, se riittäisi hyvin syyksi mennä Vietnamiin 🙂 Ja kaikki matkalla kohtaamamme ihmiset olivat todella ystävällisiä, vaikka yhteistä kieltä ei läheskään aina löytynyt.

  1. Ehdottomasti kannattaa laittaa Vietnam listalle! Sinne kannattaa joka tapauksessa matkustaa hieman eri vuodenaikaan kuin Kreikkaan ja Espanjaan, joten hyvä olla vaihtoehtoja talven varalle 🙂

 2. Voi että olipa ihastuttavia kuvia! 🙂 Itsekin kävin juuri Saigonissa ja Mui Nessa, ihastuin Vietnamiin kyllä todella paljon. Pakko päästä vielä takaisin… En oikein osaa nimetä yhtä asiaa, mikä olisi ollut se Vietnamin ykkösjuttu, mutta se oli vaan kokonaisuutena hirveän positiivinen kokemus. Ihana ilmasto, hyvä palvelu, halvat hinnat, Saigonin villi puoli yms… Tuota katutaidemestaa en päässyt itse näkemään, en tiennyt sen olemassaolosta! Phu Quoc näyttää kyllä niin paratiisilta.. ❤

  1. Kiitos Sonja! Ja tosiaan, ilmasto oli mitä parhain, ei yhtään liian kuuma, mutta kuitenkin kivan lämmintä. Siinä mielessä joulunaika oli oikein hyvin valittu. Ja se mullakin jäi päällimmäisenä mieleen, että varsin positiivinen kokonaisuus. Tuon katutaidepaikan bongasin ehkä jostain lehdestä, se on tosi pieni, mutta toisaalta yksityiskohtien ääreen on kiva pysähtyä hetkeksi 🙂

 3. Kaikki mitä olen Vietnamista viime aikoina lukenut mm. eri blogeista alkaa pikkuhiljaa vakuutttaa minut siitä että voisin aloittaa Aasian valloitukseni Vietnamista. En nyt ihan lähitulevaisuudessa, mutta teidän kyllä kun sen aika on. Tuo Phu Quocin saari vaikuttaa kivalta.

  1. Phu Quocin saari oli mukava, sellainen aika rauhallinen vielä toistaiseksi. Tosin siellä rakennettiin paljon, ja matkanjärjestäjät aloittavat pikkuhiljaa lomalennot, eli tilanne tulee varmasti muuttumaan jo lähivuosina. Saigon voi olla vähän stressaava jos matkustaa Aasiaan ensimmäistä kertaa, mutta toisaalta se on kyllä kiva kaupunki muutoin!

 4. Aikalailla samoista syistä itsekin ihastuin Vietnamiin :). Nyt iski kyllä kaipuu takaisin, reissusta kun on pian vuosi. En ennen reissua olisi uskonutkaan kuinka paljon siihen tykästyisin. Siellä olisi kiva reissata enemmänkin.

  1. Muistankin lukeneeni sun Vietnam-juttuja silloin viime vuonna! Mäkin haluaisin nähdä maata vähän laajemmin. Toisen reissun paikka selvästi 🙂

 5. Voi miten inspiroivia kuvia! Olen pari kertaa käynyt ja tykännyt, mutta kesällä ajattelin mennä rakastumaan minäkin, kierrellä vähän pidempään. Sen jälkeen osaan vastata sinulle paremmin. 🙂

  1. Kiitos Annika! Pitääpä sitten lukea kaikki sun Vietnam-jutut, niin saadaan varmasti vinkkejä meidän seuraavaa, toistaiseksi määrittelemätöntä, reissua varten 🙂

 6. Onpas ihania kuvia! Sateinen Vietnam ei hurmannut minua kierrellessäni siellä pari viikkoa, mutta näiden kuvien perusteella pitäisi tosiaankin antaa maalle toinen mahdollisuus! Noihin Saigonin kahviloihin ja kattobaareihin haluan mennä minäkin. Eikä nuo Phu Quocin rannatkaan näytä yhtään hullummilta 🙂

  1. Kiitos Terhi! Oh no, sade voi kyllä pilata kaiken! Silloin ei voi oikein tehdäkään mitään (tai ainakaan kaikkea), joten ei ihme, ettei ole jäänyt maailman paras kuva. Meillä oli kyllä tuuria, kun ilmasto oli ihan täydellinen koko ajan! Käsittääkseni juuri ennen joulua oli kyllä satanut vähän väliä…

 7. Mulla oli orastava Aasia-innostus pari vuotta sitten ja silloin tulikin käytyä Singaporessa ja Malesiassa. Mutta sitten Amerikat ovat onnistuneet viemään mun sydämen, ja Aasia on hautautunut kaiken toisen suuntaan sykkivän kaipuun alle. Vietnam ei varmasti ollut lähelläkään kärkisijoja mun listassa, mutta tämän postauksen luettuani uskon, että Aasia-innostukseni saattoi tehdä pienen paluun.

  1. Sehän se on, kun maailmassa on niin paljon ihania ja mielenkiintoisia paikkoja, ettei oikein tiedä keskittyisikö itään vai länteen 🙂 Meilläkin se aina vaihtelee, ehkäpä nyt suunnataan seuraavaksi taas vaikkapa Karibialle tai Etelä-Amerikkaan… Kunhan ensin käydään jo suunnitellut reissut eli Florida ja Japani!

 8. Vietnam on ”vasta listalla”, mutta sijalla nro 1 Aasiaan suuntautuville reissuille. On ollut työn alla jo useamman vuoden, mutta ollaan aina lähdetty Karibialle. Nyt voisi ensi talvena ottaa Vietnamin ohjelmaan, jos ei sitten vielä teemalla ”kerta vielä pojat” Karibia ja kuuba 🙂

  1. Ymmärrän, Karibia kun on niin ihana! Ja Kuuba, kyllä mäkin haluaisin sinne vielä uudelleen, ehdottomasti, ja se on pyörinyt välillä mielessä. Kuten Karibiakin. Nyt meillä on kolme vuotta edellisestä (Domrep) reissusta, joten olisi aikakin keskittyä välillä muuhunkin kuin Aasiaan (ja Jenkkeihin)!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: