Uusia aluevalloituksia Brooklynistä: Sunset Park

Aina jokaisella Nykin reissulla pitää käväistä jollakin uudella alueella, mieluummin useammallakin. Tällä kertaa pieniä kävelyretkiä tehtiin erityisesti Brooklynissä, asuimmehan siellä pääosan lomasta. Viimeisenä aamuna ennen autovuokraamolle lähtöä päätimme ajaa metrolla Sunset Parkiin ja käydä tekemässä kierroksen alueen korkeimmilla kohdilla sijaitsevassa puistossa. Myöhemmin kävimme myös Industry Cityssä Smorgasburgissa.

auringonallaPA211415 auringonallaPA211440
auringonallaPA211448

Sunset Park on melko arkinen paikka ja erityisesti lattareiden ja kiinalaisperäisen väestön asuttama. Se näkyy tietenkin katukuvassa niin carnicerioina kuin kiinakirjaimina markiiseissa ja pienenä kitsinä vivahteena kauppojen ikkunoissa. Toisaalta välillä pitkiä asuinkatuja kävellessä tunnelma on jossain määrin kuin San Franciscon vaaleita erkkeritaloja katsellessa.

auringonallaPA211446
auringonallaPA211439 auringonallaPA211442
auringonallaPA211449

Meidän päämääränä oli Sunset Parkin puisto, joka sijaitsee kukkulan ympärillä. Puisto on sekin kovin arkinen, mutta juuri hauskalla tavalla: aasialaiset mummot ja papat jumppaavat, kuntoilevat, tanssivat paritansseja ja harrastavat taijia. Ja millaisissa maisemissa! Puistosta näkee nimittäin Manhattanin siluetin, kovin kaukana, mutta silti siellä kaukaisuudessa. Olo on hieman kuin olisi eri maailmassa.

auringonallaPA211426
auringonallaIMG_4932 auringonallaIMG_4935
auringonallaPA211430 auringonallaPA211422

2 vastausta artikkeliin “Uusia aluevalloituksia Brooklynistä: Sunset Park

  1. Jee, olipa kiva katella Brooklynin maisemia. Ollaan menossa kesällä Nyciin ja täällä just puntaroidaan josko otettais airbnb Brooklynistä =) Ootteko te asunu Nycissä airbnb:n kämpissä?

    1. Luinkin Facesta, ihan huippua! Voi kun mekin päästäisiin Nykiin kesällä! Ja se kämppä, se on ollut meilläkin haaveissa jo pitkään, mutta ollaan sit aina varattu hotelli. En ole ihan varma, että miten ne vuokrausjutut siellä menikään, kun eikö se ollut ainakin virallisten sääntöjen mukaan kiellettyä vuokrata alle 1kk? Vai miten se meni? Vai kumottiinko se lakiesitys tms? Musta ei ollut nyt yhtään apuja 😀

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: