Balin rauhallisia rantoja: Nusa Dua

Huh, nyt sitä lunta sitten on! Tässä onkin hyvä hetki muistella kuukauden takaisia rantamaisemia Balilla. Rannan valinta oli mielestäni hieman hankalaa, sillä minulla ei ollut juuri muuta tietoa kuin se, että Kuta on aussinuorten kännäyspaikka eikä kovin kummoinen rantana, ja että kauempana saaren toisella puolella sijaitseville rannoille ei matkata ihan tunnissa. Ja koska helppous, hyvä hotelli ja hyvä ranta olivat kriteerit Balin lomalle, piti keksiä jotain muuta.

DSC_3566
PA025674
Nusaduabeach1

Tutkin eri vaihtoehtoja ja päädyin lopulta Denpasaria ja lentokenttää suht lähellä olevaan Nusa Duan niemekkeeseen, jonka rantojen sanottiin olevan kauniit ja rauhalliset. Meidän kulmalla eteläistä niemeä oli lähinnä vain tasokkaampia hotelleja. Meidän hotellilla oli oma ranta, mikä käytännössä tarkoitti sitä, että ruohoalueella oli rantatuoleja ja bambumajoja eivätkä rannan muutamat kaupustelijat saaneet tulla hietikkoa pidemmälle. Muutenkin ranta oli rauhallinen, hiekka oli pehmeää ja aallot sen verran kohtuulliset, että uimaankin pääsi.

DSC_3565
PA015621
Nusaduabeach4

Rannalla harjoiteltiin välillä surffaamista, mutta muutoin siellä lähinnä rentouduttiin rauhallisissa merkeissä. Vesiurheiluvälineitä ei juuri näkynyt tai ainakaan en muista kuulleeni yhdenkään vesiskootterin pärräävän rannan edustalla. Sen sijaan rannalla saattoi törmätä meditoivaan tai joogaavaan lomalaiseen ja suurinta actionia taisi olla ajoittaiset kuvaukset, joita rannan reunamilla pidettiin (hotellissa oli pari aasialaista hääseuruetta).

Nusaduabeach2
PA025716
PA015632

Kävelimme parina kertana rantaa kumpaankin suuntaan sen verran, mitä auringossa palamatta pystyimme, ja totesimme että meidän hotellin rantakohta oli paras lähirannoista. Hiekka vaihteli rannalla kävellessä välillä hieman karkeampaan, mutta ranta oli koko ajan leveähkö. Voisin kyllä vaihtaa tämän talvimaiseman milloin tahansa palmun katveeseen Balilla!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nusaduabeach3

6 vastausta artikkeliin “Balin rauhallisia rantoja: Nusa Dua

  1. Just tässä itekkin selailin rantakuvia viimevuoden Floridan rundilta ja oih. Rollossa lunta oli eilen varmaan parikymmentä senttiä ja tänään tasan nolla, vesisateessa jatketaan. Toisaalta myös eksyin kattelemaan Ukkohallan lumikuvia, koska ei sekään yhtään haittais! Ihanan rentoja kuvia nämä 🙂

    1. Meilläkin on nyt lumet lähes kokonaan sulaneet, vielä eilen oli kinoksia, vaikka vettä satoikin pari päivää. Lunta oli tosi paljon perjantaina! Ah, Floridan ihana aurinko kelpaisi just nyt mullekin 🙂

  2. Ihania rantakuvia!
    Tuonne Balin rannoille tekis kyllä mieli täältä harmauden keskeltä. Tai edes takaisin ruskan keskelle Pariisiin 😀

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: