Temppeli tyrskyjen äärellä: Tanah Lot

Balin häämatkaosuutemme koostui pääasiassa vain rannalla makoilusta ja resortissamme hengailusta, mutta yhtenä päivänä lähdimme koko päivän mittaiselle saarikierrokselle. Suuntasimme suoraan saaren keskiosiin kaksoisjärville ja Jatiluwihin riisiviljelmäalueelle, josta lähdimme iltapäivän puolella paluumatkalle. Kutan tienoilla poikkesimme vielä katsomassa yhden Balin tunnetuimmista temppelialueista, Tanah Lotin.

DSC_3901
DSC_3904
Tanahlot1

Tanah Lotin eteen oli rakentunut isohko basaarialue, jossa myytiin erilaista krääsää ja ruokaa. Melkein huomaamatta teltat vaihtuivat oikeisiin rakennuksiin ja sinnikkäästi turistivirrassa edetessä ranta ja temppelialueen portitkin alkoivat pian häämöttää. Iltapäivä oli rannikolla polttavan kuuma ja meillä oli noin tunti aikaa kierrellä alueella.

DSC_3909
Tanahlot2
DSC_3922
Tanahlot3
DSC_3930

Tanah Lotin alueella on siellä täällä vanhoja temppelirakennuksia, osa aika pieniäkin. Huomio kiinnittyy heti aluksi jylhiin maisemiin ja rantoihin, joita meri ryöpyttää jatkuvalla aallokolla. Temppelialueen sijainti onkin tässä tapauksessa parasta antia ja lisäksi erimaalaisia turisteja ja ryhmiä on hauska seurata. Monet käyvät kai juuri täällä seuraamassa auringonlaskua, mutta me olimme myöhään iltapäivällä jo niin väsyneitä, ettemme jaksaneet jäädä odottamaan kyseistä tapahtumaa, vaan lähdimme taittamaan kuskimme kyydissä kilometreissä lyhyttä mutta ajallisesti pitkää matkaa takaisin hotellillemme.

DSC_3940
DSC_3933
Tanahlot4
PA046093
PA046105
PA046052

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: