IGTravelThursday / Häämatkagarderobi

Yhdet häät juhlittu ja tätä blogia kirjoittelee tästä lähtien rouva. Olon luulisi tuntuvan jotenkin aikuisemmalta, mutta ei. Jatkan siis samaan malliin. Toiset häämme, tai ennemminkin puutarhajuhlat eli hääbileet, ovat tulevana lauantaina, joten ihan kokonaan häähumu ei ole vielä ohi. Häämatka alkaa sen sijaan jo kihelmöidä mielessä ja Singaporen ruokatarjonnan ja Balin rantojen lisäksi mielessä pyörii häämatkavaatetus.

Ajatus kokonaisesta häämatkagarderobista syntyi siitä, kun huomasin matkakuvia katsellessani, että matka toisen jälkeen näytän vaatteiden suhteen ihan samalle. Kaksi vuotta sitten Roomassa olen pitänyt tismalleen samaa paitaa kun tänä kesänä Milanossa. Sama oliivinvärinen mekko on kulkenut mukana kolmen Italian reissun lisäksi niin Kuubassa kuin New Yorkissa ja kaikkialla siltä väliltä.

Hyvähän se vaan on, että jotkut nykyajankin vaatteista ovat niin kestäviä, että niitä voi käyttää useamman vuoden. Mutta häämatkalla jos koskaan haluan pukeutua joihinkin muihin kuin vanhoihin ja hieman nyppyyntyneisiin vaatteisiin. Ja lisäksi Bali oikein vaatii kukkakuosia ja Singapore kultasandaaleja.

IMG_20140827_180837

Kaikki alkoi viattomasti uusista bikineistä. Pelkät kukkabikinit ei luonnollisestikaan riitä, vaan niiden ylle tulee heittää joku riepu rannalle siirryttäessä. Kesäalesta löytynyt muutaman euron sinivihreä rantatunika toimittaa hyvin sen virkaa ja eikö näytäkin ihan Bali-vaatteelle? Lisää kukkakuviota löytyy liehuvahelmaisista narutopeista ja kukkamekosta.

IMG_20140827_181105

Periaatteessa kävelen reissussa kaikkein mieluiten Ipanema-sandaaleissani, mutta koska Singapore on käsitykseni mukaan ihan tyylikäs paikka, eikä hotellimmekaan ole (toivottavasti) mikään murju, päätin ostaa kultaiset sandaalit. Lättänäpohjaiset kengät on yleensä kaikkein mukavimmat jalassa, mutta kultaremmit tuovat kivaa pientä hienostuneisuutta askeleisiin.

Eikä muutama vaate tietenkään riitä, vaan lomalle on huomattavasti kivempi lähteä, kun meikkipussia piristää kesäiset värit: useamman vuoden lempihuulikiilto ja poskipuna Body Shopilta, kirsikkainen Baby Lips sekä Essien lakka, jonka sävy, peach daiquiri sopii rannalle kuin drinkki käteen.

IMG_20140827_181434

 

IGTravelThursday on Instagram-kampanja, jossa tägätään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan kivoja matkailuaiheisia vinkkejä kiertoon kuvien muodossa. Kampanjan järjestäjiä ovat Destination Unknown SatuKaukokaipuun Nella ja Running with Wild Horses Veera Bianca. Oma Instagram-profiilini löytyy @auringonalla.

18 vastausta artikkeliin “IGTravelThursday / Häämatkagarderobi

 1. Kivoja uusia lomavaatteita! Itsekin olen huomannut, että ne nappiostokset vaan seuraa reissulta toiselle koska ne on vaan niin mukavia päällä vaikka joka reissulta muka ostaakin jotain uutta kivaa mukaan. Kukkakuosi ja Bali sopii niin hyvin yhteen! Kyllä teille on vaan tulossa ikimuistoinen reissu : )

  1. Niinpä, muutama luottovaate kulkee matkalta toiselle ja etsiytyy vielä useimpina päivinä päälle, joten ei ihme että kaikissa kuvissa näyttää aina samalle 🙂 Minäkin uskon, että huippureissu tulossa!

  1. Kiitos kiitos! Oi, sulla on sitten vielä vähän odoteltavaa! Mutta kyllä se on sen arvoista, hääpäivä ei turhaan ole monen mielestä parhaimpia päiviä koskaan 🙂

 2. Onneksi olkoon! Kiva tuo havaintosi siitä, että samat vaatteet valikoituvat helposti mukaan reissu toisensa jälkeen, kun ne on hyväksi havaittu. Sitten valokuvia katsoessaan vasta huomaa, että maisemasta huolimatta ne saattavat näyttää samoilta, kun vaatteet ovat enemmän tai vähemmän samoja. Jopa siippani on alkanut huomata sitä omalta osaltaan – kommentoi äskettäin jollekin reissulle lähtiessämme, että en ota tätä (melkein lemppari)huppariani, kun se on ollut niin monissa kuvissa!

  1. No niinpä! Jos edes hiukset/silmälasit ei kovin muutu, niin eihän niistä sitten oikein edes tiedä, että mikä on otettu milloinkin 🙂 Voisin nyt seuraavalla kerralla kans katsoa, että ei lähde kovin montaa samaa vaatetta mukaan kuin yleensä!

 3. Todella paljon onnea rouva-tittelin myötä 🙂

  Olet niin oikeassa tuossa, että samoja vaatteita yleensä löytyy sieltä matkalaukusta kerta toisensa jälkeen. No, toisaalta, mihinkäs niitä hyväksi havaittuja heittämään hukkaan.

  1. Paljon kiitoksia! Ja ihan totta, onhan se hyvä, että hyviä ja toimivia vaatteita löytyy! Ei niitä liikakaan ole, kun kaikilla reissuilla samat 😀

 4. Onnea rouvalle ja upeaa matkaa! Ja täällä on ihan sama juttu, ne hyväksi havaitut suosikit seuraavat usein matkalta toiselle. Pitäisiköhän seuraavaa reissua varten panostaa myös, ja katsoa mitä uutta sitä voisi löytyä matkakassiiin…. 🙂

  1. Kiitos Satu! Minä yritän nyt tällä kertaa panostaa astetta enemmän matkavaatteiden suunnitteluun, sitten voin taas seuraavat ”tavalliset” reissut tallata niissä vanhoissa samoissa 🙂

 5. Haha, niin hyviä juttuja! Mää taisin ostaa muutaman vaatekappaleen ihan vaan häämatkavaatteena, mutta muuten mentiin aika tutuilla jutuilla. Niilläki pärjäsi ihan hyvin, mutta ehkä sitä nyt näin jälkikäteen mietittynä olis voinu ostaa vaikka jonku kivan mekon just häämatkaa varten… Noh, sitte sitä ekaa hääpäivää varten!! 🙂

  1. Harvemmin kyllä tulee hankittua useampaa uutta vaatetta jotain matkaa varten. Onneksi nää oli alelöytöjä kun loppukesästä saa niin edullisesti kaikki kesävaatteet ja -kengät. Vitsi, alkaa kyllä matkakuume jo nousemaan!! 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: