Helteinen iltapäivä Brooklynissä

Niinhän siinä kävi, että en sitten nukkunut yhtään enää aamusta ja odotin useamman tunnin aamupalan alkamista (ja Antin heräämistä). Vihdoin seitsemän aikoihin molemmat asiat tapahtuivat, juuri kun alkoi jo hieman väsyttää. Meillä ei ollut kovin suuria odotuksia hotellimme aamupalalta, sillä aamiaishuone näytti kuvassa motellityyppiseltä kahvi+muffinssi -järjestelmältä. Siksi aamupala pääsi jopa yllättämään positiivisesti, sillä tarjolla oli paahtoleivän ja muffinssien lisäksi kananmunia, munakasta ja jauhelihapihvejä, jugurttia, hedelmiä ja vohveleita. Kaikki tietenkin motellikamaa, mutta ei yhtään sieltä pahimmasta päästä. Ainoa miinus oli se, että koko hotellille oli varattu vain neljä pientä pöytää, jotka oli tietenkin kaikki täynnä, joten jouduimme kuskaamaan aamupalamme huoneeseen.

IMG_20140511_073645

Lähdimme liikenteeseen kiertelemällä hieman Queensborough Plazan lähiympäristöä, mutta aika pian hyppäsimme metroon ja ajoimme Lexinton Avenuen asemalle, mistä kävelimme lyhyen matkan Roosevelt Island Tramway -asemalle. Olimme käyneet ajelulla kolme vuotta aikaisemmin, mutta koska köysiradalta on niin hienot näkymät ja Roosevelt Islandin kävelykatu Manhattanin näkymineen on viihtyisä, päätimme uusia kokemuksen. Ja kyllä kannatti, sillä perillä meitä odotti hieman lakastuneet, mutta hieman edelleen kukkivat kirsikkapuut! Maa oli vaaleanpunaisena terälehdistä ja rantakatu oli oikea vaaleanpunainen tunneli.

d11 d12

IMG_20140511_150442

d14

Seuraava etappimme oli High Line, joka oli jäänyt edellisellä talviaikaan ajoittuneella reissulla hieman lyhyeksi kokemukseksi jäätävän viiman takia. Sitä ennen kävimme matkan varrella Bloomingdalesilla vessassa, sillä ne vessat on siistit ja melko hienot ja ilmaiset. High Line oli tällä kertaa sekä mukava että hieman stressaava kokemus. Sää oli upea ja talsittiin yläilmoihin sijoitetussa puistossa kasvien keskellä useampi kortteliväli. Mutta, ei oltu ihan ainoita sillä taipaleella, joten käytännössä piti kävellä tietyllä puolella ja koko ajan jonossa. Ja lisäksi, me koivuallergiset, jotka lähdimme osittain myös pakoon toukokuun siitepölyaikaa, saimme huomata, että High Linen varteen oli pystytetty parikin kunnon koivukujaa! Nyt ollaan sitten aivasteltu ja niiskutettu siitä lähtien.

d17

IMG_20140511_195442

Seuraava päämäärämme oli Brooklyn ja Williamsburg, jossa kävelimme kohti Brooklyn Fleaa, aikomuksena sekä haukata hyvää ruokaa että katsella kirpparia. Välillä harhauduimme myös käväisemään Rough Trade -levykaupassa, joka oli iso ja tyylikäs, ja jossa pääsi taas käymään siistissä vessassa, hieno homma! Ei ostettu tällä kertaa mitään, kun vaihtoehtoja oli ihan liikaa. Hinnatkin taisi olla hieman erit kuin pienemmissä ja nuhruisemmissa levykaupoissa.

d15

Matkaa jatkettiin siis kirpparille, joka osoittautui yllättävän pieneksi. Myös ruokapuolen koko oli aluksi todella pettymys, sillä mietimme menisimmekö Smorgasburgiin Brooklyn Bridge Parkiin vai tänne. Valitsimme sitten Brooklyn Flean sijainnin ja kirppishommien takia. Kaikesta huolimatta tarjolla oleva ruoka näytti herkulliselle ja päädyttiin itse bbq brisket -sandwicheihin, joihin lusikoitiin itse mm. sipulia ja pikkelöityjä kurkkuja. Yhden leivän hinta oli 9$, mikä kuulosti aluksi melko suolaiselta pienestä burgerista, mutta maistettuamme hinta ei harmittanut kyllä yhtään. Ja nälkäkin lähti. Ostin myös kotitekoista mustikka-sitruunalimpparia ja voi vitsi että tykkäsin siitäkin! Tosi herkullinen lounas kaiken kaikkiaan.

Paluumatkalla talsimme ensin Brooklyn Breweryn ohi, kävimme pikaisesti sisällä ja jatkoimme matkaa kohti Greenpointia. Sieltä hyppäsimme metroon umpiväsyneinä, sillä oltiin talsittu helteessä jo reilut kuusi tuntia. Hotellilla nukuimme ihan huomaamatta vähintään parin tunnin päikkärit!

d16

Illalla päätimme lähteä Chinatowniin syömään erääseen Vietnamilaiseen ravintolaan, jossa olimme syöneet ekalla riessullamme. Vaihdoimme metroa Herald Squarella ja kävin samalla ostamassa Gapilta rantaläpsyt (jalat on hieman hiertyneet kaikesta kävelystä!). Vietnamilainen paikka, jonka nimeä emme edelleenkään muista, oli tutulla paikallaan ja myös tuttuun tapaan täynnä aasialaisia. Listat löytyy myös enkuksi, mutta muutoin paikka on ihanan vietnamilainen, eikä tarjoilijat välttämättä puhu vielä(kään) kovinkaan hyvää enkkua. Riippuu tietenkin mikä ikäpolvi perheyrityksen edustajista on paikalla.

Tilattiin kolme eri ruokaa (nuudelikeittoa dumplingeilla, bbq possua ja kanaa) ja kaikki oli kyllä valtavan hyvää. Hintaa koko komeudelle yhdellä kokiksella ja kahdella vedellä varustettuna tuli vain 18$, joka on tällä hetkellä noin 13e. Ei paha!

d13

6 vastausta artikkeliin “Helteinen iltapäivä Brooklynissä

 1. Onkin pitänyt kysyä, että millä sä kuvaat? On nimittäin niin nättejä nuo värit, piirto ym.. ainakin mun näytöllä!

  Toi aikaero on tosi hankalaa hommaa. Sitten kun tulee Suomeen on vielä hankalampi sopeutua. Itse olin viimesyksyisen Jenkkilän matkan jälkeen varmaan kaksiviikkoa aivan väärässä rytmissä…Nyt menen jo toista kuukautta Aasian rytmissä. En ole Suomessa lainkaan yrittänyt siirtää itseäni kotimaan aikaan, mutta kun täältä palaan, on pakko. Saa nähdä kuinka hankalaa siitä tulee…

  1. Tällä reissulla kuvaan halpis-Motorolalla, jonka ostin ihan vasta (edellisellä iPhonella ja sitä edellisellä Lumialla). Nykyään saa kyllä edullisillakin kännyköillä hyviä kuvia! Nää on kaikki IG-kuvia, joten osassa on käsittelyä, osassa ei.

   Joo mulla kestää kans nykyään pitkään toipua aikaerosta, joskus jopa se parisen viikkoa! Ei auta, vaikka kuinka valvois ja välttelisi ”epäsopivaan” aikaan nukkumista. Uni tulee kyllä, mutta loppuu sitten kesken. Onneksi tietokoneella voi puuhata kaikkea enemmän ja vähemmän hyödyllistä, kun ei oikein viitsi keskellä yötä alkaa siivoamaankaan 😉

 2. Voi eiiiii, niin ihanan näköistä. Ja nuo kirsikkapuut, en kestä! High Line on meillä listalla häämatkaa varten, ja oli ihana päästä fiilistelemään sitä jo nyt. Muutenkin saan näistä sun Nykin-postauksista ihan hulluna virtaa suunnitella meidän häämatkan Nykin-osuutta, eli iso kiitos ja NAUTTIKAAAAAA! 🙂

  1. Eiks ookin! Mä en osannut yhtään odottaa, että noita kirsikankukkia olisi enää jäljellä, enkä tiennyt että Roosevelt Islandin puut edes olis kirsikkapuita. Oli kyllä hienoa 🙂

   Jee, suunnittelukin on niin kutkuttavaa puuhaa! Melkein ku puoli reissua 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: