Ihana Village!

Yksi lempialueistani Manhattanilla on Greenwich Village, lempinimeltään the Village. Tykkään erityisesti West Villagen alueesta, jonka tunnelmallisilla kaduilla olemme muutaman kerran käyneet kävelemässä. Ensimmäisen kerran talvella ja toisen kerran – huomattavasti miellyttävämmällä säällä – kesällä. Lisäksi kesäaikaan katuja varjostaa mukava puiden vihreys, joten kuumaa ja hektistä kaupunkia pääsee pakoon hetkeksi. Toisaalta Villagen kadut ovat eri tavalla täynnä elämää kesällä kuin talvella.

P6244493

P6244492

West Villagen kierroksemme ovat pääsääntöisesti olleet vailla sen kummempia suunnitelmia kuin tietty piste, johon haluamme päätyä. Ensimmäisellä kerralla se oli Sex and the City Carrien talo kuuluisine rappusineen. Olen sarjan fani, pakko se on myöntää. Mutta suurin syy ”tavallisilla” rappusilla vierailuun oli yleinen mielenkiinto lähikatujen maisemia kohtaan.

Tämän kertaisella lyhyellä kierroksellamme päämääränä oli toisen lempisarjani, Frendien talo. Vaikka itse sarja on kuvattu tietääkseni Los Angelesissa, on ulkokuvia otettu New Yorkissa. Frendien talo sijaitsee Grove Streetin ja Bedford Streetin kulmassa. Haeskelin myös hieman katseellani alkuperäistä Magnolia Bakerya, joka sijaitsee myös West Villagessa, mutta ikävä kyllä kävelimme Bleecker Streetiä juuri väärään suuntaan. Jäi siis kuppikakut syömättä.

P6244495

P6244499

P6244500

P6244505

Aloitimme kierroksemme West 4 -metroaseman liepeiltä, jossa on yksi kaupungin lukuisista katukoriskentistä. Oli hauska seurata hetki sekä peliä että peliä seuraavia paikallisia. Koriskentän vieressä on pieni puisto, kuin salainen piilopaikka! Jatkoimme puistosta Washington Squarelle ja levykauppakierrokselle, joista kirjoitinkin jo aikaisemmin. Katsokaa ja ihailkaa Villagea!

koriskenttä

P6244516

P6244421

P6244477

P6244475

P6244488

Kävelimme eräällä kadulla perinteisen eläinkaupan ohi ja koiratutkani huomasi oitis suloiset koiranpennut liikkeen ikkunassa. Niitä piti tietenkin mennä ihailemaan ja liittyipä seuraan heti muutama muukin. Tietenkin koiranpentujen sijoittelu näyteikkunalle tuntui myös pahalta, mutta onneksi pennut leikkivät keskenään ja näyttivät viihtyvän aitauksessaan.

P6244479

P6244484

P6244483

P6244463

P6244508

P6244514

village 2

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: