Baker Beach / Golden Gate / San Francisco

Road tripin paluusta on jo yli kuukausi ja minä en ole vielä edes päässyt automatkamme alkupisteeseen, San Franciscoon. Kuinkahan kauan menee, että pääsen matkamme viimeiseen päivään? Näimme matkan aikana niin valtavasti kaikkea, että on jo oman pääni kannata järkevää kirjoittaa kaikki sanoiksi ja postauksiksi.

Aloitetaan siitä, kun saimme käsiimme vuokra-automme avaimet San Franciscon lentokentällä. Siitä koitti vapaus, jollaista ei ole ollut aikaisemmin millään lomalla. Vaikka bussin tai junan kyydistä näkee hyvin ympäristöä, niin auton kyydissä on vapaa katselemaan juuri niitä seutuja, joita kulloinkin sattuu huvittamaan. Ja pystäyttää saa melkein milloin tahansa, paitsi ei ehkä Golden Gate -sillalla…

Lähdimme ensitöiksemme katsomaan siltaa. Ohjelmoimme navigaattoriin osoitteeksi Baker Beachin, sillä olin lukenut, että ranta on mainio paikka ihailla kuuluisaa siltaa. Ja niinhän se olikin! Saimme auton rannan suositulle (ja ilmaiselle) parkkipaikalle, kun kyttäsimme hetken poislähteviä autoja. Heitimme kengät jalasta ja lähdimme talsimaan pehmeään hiekkaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heti ensimmäiseksi vastaan iski todennäköisesti San Franciscon säälle tyypillinen tilanne: periaatteessa aurinko paistaa kirkkaan siniseltä taivaalta, mutta siellä täällä (erityisesti sillan ympärillä) on pientä usvaa. Aurinko lämmittää, mutta kylmä tuuli viilentää tuntuvasti. Ei oikein tiedä onko lämmin vai kylmä sää, mutta se on ainakin varmaa, että t-paitarusketuksen saa alta aikayksikön.

Rannalla oli kivasti elämää: leppoisaa rantapäivää viettäviä paikallisia, siltaa ihailevia turisteja, irrallaan onnellisena juoksevia koiria, surffareita ja suuria aaltoja ja melko isoja rapuja. Rannalla pääsi kävelemään hyvin lähelle siltaa ja nappaamaan pakolliset turistikuvat. Rannan sillan puoleinen pää on muuten nudistialuetta ja kuviin osui välillä muutakin kuin siltoja, heh.

sfo2 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Talsimme lentokonevaatteinemme takaisin autolle ja lähdimme ajamaan siltaa kohti. Ajoimme sillan yli toiselle puolelle emmekä joutuneet maksamaan siltamaksua, sillä juuri siihen suuntaan (kaupungista poispäin) siltaa saa ajaa ilmaiseksi. Sillan lähettyvillä pyöri odotetusti turistibusseja ja me emme jaksaneet katsella siltaa sen enempää, sillalla ajaminen riitti meille.

sfo1

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: