Ruokaostoksilla New Yorkissa

Tykkään kierrellä ruokakaupoissa ja erityisesti tykkään siitä ulkomailla. Missään ei näe paremmin paikallista arkielämää kuin metrossa/bussissa ja ruokakaupassa. On todella harmi, että aina tulee varattua majoitukseksi hotelli, jolloin ei pääse itse kokkailemaan ulkomaiden ruokakauppojen mahtavasta ruokatarjonnasta. Onneksi aina voi kuitenkin kierrellä ja katsella – ja hankkia omaan kotiin jännittäviä pieniä pulloja, mausteita ja hillopurkkeja. Aivan parhaita tuliaisia ja tuovat aina mieleen ihanan lomamatkan!

Miami – New York -reissulla pääsin käymään kolmessa ruokakaupassa: Family Dollarissa Little Havanassa, Whole Foodsilla Manhattanilla ja nimettömäksi jääneessä (ja kaikkein mielenkiintoisimmassa) marketissa Inwoodissa, Manhattanin pohjoisosassa.

Emme eksyneet Inwoodiin sattumalta, vaan otimme määrätietoisesti metron kohti pohjoista ja tarkoituksena oli pikaisesti tutustua Manhattanin pohjoisimpiin kaupunginosiin ja valitsimme pysähdyspaikaksi lattarihenkisen Inwoodin. Tunnelma oli taas kerran kuin toisesta maailmasta: kaupat olivat levittäytyneet kaduille ja vaikka pakkasasteita oli muutamia, myytiin ulkona mm. hedelmiä ja kaiken kirjavia vaatteita.

PC301777PC301782PC301783

Kävelimme alueella muutaman korttelin verran ja haaveilimme kesästä: kaduilla pystyi aistimaan kuuman lattaritunnelman, mutta tottahan siihen vaadittaisiin kesälämpöinen auringonpaiste eikä toppatakkeihin kääriytyneitä ja paikasta toiseen kiiruhtavia harvoja sunnuntaiaamun vastaantulijoita.

Onneksi törmäsimme tölkkivuoreen. Melkein kirjaimellisesti. Erään rakennuksen laidalla oli nimittäin kasoittain tölkkejä ja muuta ruokatavaraa, mitä jäimme ihmettelemään. Pian huomasimme vieressä olevan myös oven ja paikan olevan ruokakauppa. Sisään siis!

PC301787

PC301790

Kauppa oli täynnä mielenkiintoisia juttuja: kasoittain vihanneksia, joista en tunnistanut puoliakaan, hyllymetreittäin chilikastikkeita ja mausteita, joita tuli jokunen kerättyä myös ostoskoriin. Koska olo kameran kanssa heiluessa tuntui ihan teollisuusvakoojalta, emme kierrelleet kaupassa liian pitkään ja harmillisesti emme myöskään nähneet kaikkea.

CIMG4316

CIMG4314

CIMG4315

CIMG4317

Tässä vielä muutamia kuvia Union Squaren Whole Foods Marketista, jossa kävimme viimeisenä päivänä pikaisesti kierroksella. Sieltä olisi odotetusti löytynyt vaikka mitä hyvää ja yllättävän paljon erilaisia ruoka-annoksia ja painon mukaan ostettavaa ruokaa. Seuraavalla lomalla olisi hauska kokeilla asunnon vuokraamista, niin pääsisi nauttimaan näistäkin herkuista!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAP1022167P1022169

P1022166P1022163

P1022168

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: