Miamin South Beach eli SoBe

Lätkäistään heti kehiin Miamin valtti ja yksi matkan kohokodista: Miamin kuuluisin ranta eli South Beach. Olimme tehneet hotellimajoituksen osalta valinnan Miamin kaupungin ja Miami Beachin välillä ja onneksemme juuri oikein päin, sillä vaikka Miami Beachin saari on lähes kaikkien turistien suosiossa, on sen tunnelma kuitenkin jotain sellaista, jota haluaa kokea ympäri vuorokauden. Sen sijaan Miamin keskusta on suhteellisen pieni ja ehkä hiukan tylsä.

Ensimmäinen päivämme, joulupäivä, oli tarkoitus viettää rannalla. Aikaeron vaikutuksesta heräsimme jo kuudelta ja jaksoimme odottaa noin kahdeksaan ennen kuin lähdimme liikkeelle. Toisin sanoen etsimään aamupalapaikkaa ja sitten siitä rannalle. Omassa hotellissamme oli alakerrassa Subway, johon emme missään nimessä halunneet mennä ruokailemaan.

Läheinen kahvila oli tietenkin kiinni, joulupäivä kun oli. Jatkoimme matkaa saarta alaspäin (asuimme Mid Beachin tienoilla), kunnes reilut kymmenen korttelia käveltyämme emme olleet nähneet yhtään auki olevaa kahvilaa (tai kovin montaa kahvilaa ylipäänsä). Oli selvää, että aamupalaa piti ottaa ensimmäisestä auki olevasta paikasta. Ja mikäs se sitten olikaan, jos ei toinen Subway? Siellä tuli muuten huomattua, kuinka espanjankielipainotteista Miamissa on: myyjä ei puhunut kovin ymmärrettävää englantia eikä oikein ymmärtänyt meitä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Heti aamupalan jälkeen poikkesimme rannan puolelle noin 30. kadun kohdalla. Sillä kohti kulkee puinen rantakatu Boardwalk, jolla paikalliset hölkkää aamusta iltaan. Emme varsinaisesti koskaan kävelleet kyseistä katua, mutta se näytti ehdottomasti kivalle.

Lähdimme kävelemään rantaa pitkin South Beachille, jonne oli vielä matkaa n. 10 korttelin verran. South Beachin Lummus Parkin puiston kohdalla ranta levenee huomattavasti ja se onkin suosituin ja kuuluisin paikka Miami Beachilla ja ehkä koko Miamissa (jopa koko Floridassa?). Rannalla on kirkkaan värisiä hengenpelastajien koppeja koko matkalla, mutta kaikkein näyttävimmät löytyvät näiltä tienoilta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keskipäivän aikaan ranta oli jo ihan täynnä huolimatta siitä, että oli joulupäivä. Toisaalta ei kai turisteille ole mitään väliä mikä päivä on. Jokainen päivä on hyvä rantapäivä! Olisin itsekin toivonut, että olisimme voineet viettää enemmän aikaa rannalla, mutta tämän puolikkaan päivän lisäksi olimme vain parituntisen hotellimme kohdalla olevalla rannalla (Mid Beach, kuvia luvassa myöhemmin), joka oli kapeampi mutta muutoin ihan yhtä hyvä ranta. Rannalla oli lämmin, mutta tuuli teki olotilasta oikein miellyttävän. Vesi oli minulle liian kylmää ja aallokko välillä melkoista, mutta muuten rannat olisivat olleet ihan hyviä uimiseenkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Viimeinen eli neljäs päivämme Miamissa oli tarkoitus viettää osittain rannalla, mutta harmillista kyllä juuri sinä päivänä pilvet valtasivat taivaan ja katsoimme että on parempi tehdä jotain muuta. Olisimme kyllä ehdottomasti kaivanneet vielä yhden rantapäivän ennen siirtymistä kylmään New Yorkiin. Tällä hetkellä kaipaan eniten juuri South Beachille, joka tuoksuu merituulelle, tuntuu auringon hivelylle iholla, kuulostaa lattareille ja näyttää eksoottiselle cocktailille. Voisin lähteä heti uudelleen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 vastausta artikkeliin “Miamin South Beach eli SoBe

  1. Onpas sulla kiva blogi! 🙂 Meni heti luettavien listalle. Meillä on miehen kanssa tälle elokuulle suunnitteilla road trip Floridaan suunnilleen tälläisellä reitillä: Orlando – Naples – Everglades – Key West – Miami South Beach. Blogistasi saan paljon vinkkejä! 🙂

    1. Voi kiitos Jonna! Teidän reitti kuulostaa todella hyvältä! Jos Orlandon ja Naplesin välille jää aikaa, niin Clearwaterin ranta on ihanan pehmeä ja valkohiekkainen, ehdittiin näkemään se vain auringonlaskun aikaan vilaukselta, mutta voi olla päivälläkin tosi kaunis! Ja kiva, että sain sut lukijaksi, Floridaan liittyviä postauksia on vielä tulossa useita tältä uusimmalta reissulta 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: