Lisää Maya-raunioita (ja valtava koppis!): Coba

Kävimme taannoisella Meksikon reissulla Chichen Itzan lisäksi toisilla Maya-raunioilla Cobassa. Coba on tuntemattomampi kuin Chichen Itza ja samalla vähemmän kunnostettu ja enemmän seikkailuhenkinen. Alue sijaitsee aika lailla viidakon keskellä ja heti alkajaisiksi meitä odotti kepin nokassa jättimäinen koppakuoriainen, jonka kyläläiset olivat löytäneet jostain lähistöltä. Hrrr, kuinka siinä ihan kylmät väreet nousivat tällaiselle ötökkäkammoiselle.

mexico (197)_1024 mexico (194)_1024 mexico (195)_1024

Myös Cobassa on alueen pääpyramidi ja sen huipulle pääsee nousemaan paikoittain huonokuntoisia rappusia pitkin. Näkymät ovat täältäkin hienot ympäröivään viidakkoon. Alueella liikuttiin osittain riksoilla, mikä ehkä vähän kummastutti, sillä olisimme ainakin itse jaksaneet kävellä vallan hyvin. Liekö joku amerikkalaisturistien edesauttama juttu.

Mayojen krikettikenttä:

mexico (205)_1024

Ja joku tyylikäs turisti joka näyttää mallia:

mexico (220)_1024

Pääpyramidi ei näytä edes korkealle…

mexico (280)_1024 mexico (281)_1024 mexico (223)_1024

…mutta kyllä sinnekin oli kiipeämistä!

mexico (227)_1024 mexico (228)_1024

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: