Astetta modernimpi Bangkok

Bangkokista tulee ensimmäisenä mieleen satumaiset temppelialueet, Chao Praya -joki ja katukeittiöt. Samaan kategoriaan tulevat myös chinatown, kelluvat markkinat ja tuktukit. Bangkokissa on kuitenkin myös moderni puolensa ja se näyttää pilvenpiirtäjille, kiiltäville länsimaisille ostoskeskuksille ja modernille ilmajunalle.

Bangkokissa kannattaa liikkua ilmajunalla eli BTS Skytrainilla tai metrolla, mikäli vain mahdollista. Läheskään aina se ei ole, sillä verkko ei ole kovin kattava, mutta nopeimmin ja vaivattomimmin näillä uudenaikaisemmilla kulkuneuvoilla pääsee. Toinen hyvä vaihtoehto on (pinkki) taksi, joka kuljettaa edullisesti ja mukavasti, mutta ruuhka-aikaan hitaasti. Hieman perinteisemmillä kulkutavoilla, tuktukilla ja mopotaksilla pääsee myöskin, mutta Bangkokin kaltaisessa kaupungissa pakokaasujen keskellä istuminen voi olla joskus tukalaa.

Thaimaassa liikenteessä on valtavasti mopoja ja kaikki ovat varmasti nähneet kuvia perheistä, jotka ovat ahtautuneet kaikki yhden mopon kyytiin (ja perheen lemmikkikoira on tietenkin kyydissä myös). Itse olen matkustanut ”vain” kolmestaan mopolla. Minä sain onneksi istua keskellä! Tässä on hieman erilaisia mopoja myynnissä Bangkokissa…

Bangkokin moderni osa sijoittuu Silom Roadin ympäristöön. Myös ilmajuna kulkee kyseisen pääkadun suuntaisesti ja liikkuminen Silomissa onnistuu todella kätevästi. Kaikki modernit ostoskeskukset ja hienoimmat hotellit sijaitsevat täällä ja lisäksi alueella on paljon eri yritysten päämajoja ja toimistotiloja.

Joku voisi sanoa, ettei kaupungin moderni osa ole oikeaa Bangkokia. Mutta kyllä se on, se on nykypäivän Bangkokia, jossa ajetaan ilmajunalla pilvenpiirtäjien ja temppeleiden välissä mutkitellen ja jossa voi nähdä norsujen kävelevän hienostohotellien ohi. Samaan aikaan katukeittiöt myyvät mustekalavartaita ohikulkijoille ja modernien hotellien katoilla on edelleen henkien taloja.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: