Ihmeellinen Kwai-joki

Yksi eksoottisimpia kokemuksiani Thaimaassa on pieni retki Kwai-joelle. Retken ehdoton kohokohta oli yöpyminen bambulauttahotellissa, joen päällä kelluen ja viidakon ääniä kuunnellen.

Hotellissa ei ole sähköjä ja seinät ovat siis ohutta bambua, mikä tekee yöstä jännittävän ja tunnelmallisen. Ja viidakon yö on pikimusta! Sähköjen puuttuessa ainoat valot tulevat öljylampuista, joten paikka on lumoavan kaunis illalla.

Toinen kohokohta on aamu, kun läheisen kylän elefantit saattavat tulla kylpemään läheiseen rantaan ja kopisuttelemaan majojen seiniä. Voi sitä riemua! Pääsin samalla reissulla ratsastamaan taas norsulla, mutta tällä kertaa sain istua osan ajasta sen niskan päällä! Kyllä hieman hirvitti, että mitä jos se saa päähänsä katsoa alas niin minähän lennän sieltä kaaressa. Onneksi kyseinen norsu oli todella rauhallinen ja jopa puiden runkojen ylitys sujui ilman tipahtamisia.

Myös itse matka hotellille on henkeäsalpaava pitkähäntäveneajelu joella. Maisemat ovat kuin suoraan elokuvasta ja matkan varrella saattaa nähdä erilaisia eläimiä, kuten varaaneja ja vesipuhveleita. Tuskin kukaan lähtee tällaiselle reissulle katsomaan pelkästään historiallista siltaa, mutta maisemat ovat sellaiset, että tietää olevansa kaukana kotoa!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: