Playa Costa Verde

Koska olen kirjoittanut jo jutun all inclusive -hotellista, en kirjoita tähän enää kaikkea toisintona. Paljastettakoon, että kyseessä oli Kuuban Guardalavacan Playa Costa Verde niminen hotelli.

Koska kyseessä on all inclusive -hotelli, joka sijaitsee sellaisessa paikassa, jossa ympäristössä ei ole muuta kuin muutama muu hotelli, kertoo tuo juttu ruokailuista melko kattavasti oleellisen. Kuubassa ei tosiaan ole samalla tavalla asutusta ja pikkukyliä hotellien ympärillä, niin kuin vaikka Aasiassa on tottunut näkemään. Hotellit ovat isoja resortteja (Kuuban armeijan omistamia), joilla on omat rannat ja palvelut. Tosin muitakin mahdollisuuksia voi olla, varsinkin tulevaisuudessa, mutta ainakin ne on paljon hankalammin (ja kalliimmin?) saavutettavissa.

Hotellin alue on resortiksi viihtyisä ja rauhallinen, vaikka hotellissa asuu paljon porukkaa. Huoneet sijaitsevat pikkutaloissa, joissa jokaisessa oli muistaakseni noin kahdeksan tilavaa huonetta leveine sänkyineen. Talot muodostavat oman pihapiirin ja esimerkiksi meidän sisäpihalla oli ihana jacuzzi.

Parasta hotellissa on ranta, joka on upean näköinen valkoisine hiekkoineen ja ihana turkoosin värisine vesineen. Mutta jos haluaa saada rantatuolin, kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Samoin, jos haluaa kokeilla polkuveneilyä tai katamaranipurjehdusta (kuuluu all inc hintaan), kannattaa tehdä varaus heti aamusta.

Hotellin huono puoli on hyvin ilmeinen: liian vähän eri kansallisuuksia. Tämän hotellin kohdalla se tarkoittaa sitä, että lähes kaikki hotellin asukkaista on kanadalaisia. Osa heistä oli hyvin miellyttäviä (siis pahemminkin voisi kansallisuuden kanssa käydä…), mutta yksi hyvin vahvasti erottuva kansallisuus tuo aina mielestäni hieman negatiivisen olon, kun koko hotelli on sitten keskittynyt palvelemaan juuri sitä suurinta asiakasta.

Tässä tapauksessa ongelmia tuotti tippaaminen: vaikka kaikki asiakkaat ovat hotellissa all inclusive -paketilla, jolloin kaikki on maksettu etukäteen, antavat kanadalaiset jokaisesta juomasta ja ruuasta vielä tippiä, vaikkei hotellin alueella muuten rahaa käytetäkään.

Annan kyllä mielelläni tippiä ravintolassa, mikäli sitä vastaan minä istun pöydässä ja tarjoilijat tarjoilevat minulle, mutta silloin, kun hanajuoma haetaan itse tiskiltä, niin en mielelläni maksaisi siitä tippinä 1e / juoma (koska olen maksanut juomista jo matkavarauksen yhteydessä). Tai siitä, että joku kaataa aamupalalla kahvia kuppiini, kun ruoka kuitenkin haetaan seisovasta pöydästä. Lisäksi matka Kuubaan maksaa suomalaiselle maltaita, kun taas kanadalaisille kyseinen paikka on äkkilähtökohde, jonne pääsee muutamalla satasella.

One thought on “Playa Costa Verde

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: