Kokemuksia all inclusivesta

Olen vältellyt all inclusive -hotelleja kuin ruttoa, mutta yhtenä talvena olin pakotettu asumaan sellaisessa, sillä Kuuban rantakohteissa ei ole juuri muita vaihtoehtoja. Lisäksi jokailtainen ravintolan etsiminen olisi saattanut osoittautua vähän liian isoksi haasteeksi, kun lähikyliin oli usein matkaa reilusti yli kävelyhalukkuuteni ja kylien palvelut aika olemattomat joka tapauksessa.

Oleskelimme siis muutaman päivän neljän tähden all inclusivessa ja ainoat omakohtaiset kokemukseni aiheesta ovat peräisin sieltä. Periaatteessa jouduin hieman pyörtämään mielipiteitäni, mutta silti olen edelleen se ”ravintolan etsijä” mieluummin kuin ranneke-asukki, joka menee kuin lumottuna buffet-pöydässä samojen herkkujen perässä aamiaisesta, lounaasta ja illallisesta toiseen.

Kyseisen hotellin all inc oli kattavimmasta päästä, mitä maailmalta löytyy. Ruokaa oli tarjolla buffet-ravintolasta lähes koko ajan, sen lisäksi tarjontaan kuului kolme tai neljä ala cartea (kuubalainen, japanilainen, vege, italialainen ja viereisen hotellin romantic, mitä se sitten tarkoittikaan muuta kuin romanttista ympäristöä).  Näiden lisäksi oli 24h avoinna oleva snack-ravintola sekä aulakahvila/baari, sekä tiettyinä aikoina avoinna olevat jäätelöbaari, biergarden, sikarilounge ja rantabaari. Hintaan kuuluivat ruokien lisäksi kaikki juomat virvokkeista skumppaan ja cocktaileihin. Ja näiden lisäksi vielä vesiurheiluvälineet sekä erilaisia kursseja ja aktiviteetteja.

Buffet-ravintolan tarjonta oli laaja ja jokaisella kattauksella oli erilaisia pisteitä, josta sai tilattua ruokaa tehtynä oman maun mukaisesti. Siis jos jaksoi jonottaa muutaman minuutin. Snack- ja rantabaarien pikkupurtavat (hampurilaiset, pizzat jne) oli oikein maittavia ja söimmekin joinakin päivinä vain snack-tarjontaa.

Juomat tehtiin toiveiden mukaan ja vaikken mikään hirvittävän janoinen olekaan (sen sijaan kanadalaiset olivat niin janoisia, että olivat tuoneet termospullot mukana ja pyysivät laskemaan juomat suoraan niihin…), niin olihan se kiva, kun sai tilattua sangriaa uima-altaassa lilluen tai rannalla ananasmehun heti, kun mieli teki pientä virkistystä. Eikä tarvinnut miettiä, onko rahaa mukana tarpeeksi tai kuinka isoksi huonelasku on jo kasvanut.

Testasimme ala cartesta italialaisen ja japanilaisen. Italialainen ei ollut kovin erikoinen, mutta japanilaisen ruoka oli oikein hyvää. Tosin ei se yhtään japanilaista ollut, mutta maistuvaa ja ruuanvalmistusshow oli kanadalaisia turisteja varten huolella suunniteltu ja toteutettu. Itse show ei myöskään ollut mitenkään japanilaiseksi tunnistettavissa, mutta saimme hyvät naurut, kun pöytämme kanadalaisseurueen miehet sekä omani joutuivat tekemään erilaisia temppuja saadakseen ruokaa. Lopuksi hermoilimme suomalaisittain tippaamisesta, sillä arvelimme olevamme niin amatöörejä kyseisessä lajissa, että nolaisimme itsemme kanadalaisten edessä. Loppujen lopuksi saimme kuin saimmekin kaivettua setelin melkein ajoissa kukkaron uumenista ja tyrkättyä sen kokillemme melkein tyylikkäästi…

Pitihän se sikari lounge testata!

Kaiken kaikkiaan oli miellyttävää lomailla välillä täydellisesti rentoutuen. Erityisesti tykkäsin siitä, että kahden kaupungin (Havanna ja Santiago de Cuba) välillä oli pieni lepohetki, jolloin oleilimme vain hotellin alueella ja nautimme auringosta, kuvankauniista rannasta ja palvelusta. Samanlainen pätkä meillä oli myös ennen kotiinlähtöä, mikä oli myös mukavaa. En haluaisi viettää koko lomaani all inclusivessa, enkä edelleenkään varsinkaan sellaisessa kohteessa, missä olisi paikallisia ruokapaikkoja tarjolla. Mutta tietyissä tilanteissa all inc on paikallaan ja tämä oli yksi niistä.

Häämatkalaisille/häiden järjestämiseen all inclusive sopii varmasti mainiosti.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: